Türk futbolunda Passolig dönemi resmen sona erdi

Elektronik bilet işletmesi Passolig ile yapılan anlaşma 2023/24 sezonu sonunda tamamlanacak. Kulüpler Birliği elektronik bilet satışını yapacak firma arayışına girdi.

Spor 19 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Passolig'in sahibi Aktif Bank'ın anlaşması bu sezon sonunda bitiyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği Vakfı Süper Lig ve TFF 1. Lig’de hizmet sağlayan e-bilet firması Aktifbank ile sözleşme uzatmama kararı aldı. Passolig’le anlaşma sezon sonunda bitecek. Kulüpler Birliği Vakfı gelecek dönemde elektronik bilet satış organizasyonunu anlaşacakları firmalarla görüşeceklerini duyurdu.

Kulüpler Birliği Vakfı’nın duyurusunda şöyle dendi: “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un 5.11 Maddesinin (b) bendine göre elektronik kart ve elektronik kartlı biletlerin basımı, satışı ve dağıtımı kulüpler tarafından yapılır. Kulüplerimiz gelecek dönemde elektronik bilet satışını firmalarla anlaşarak yapmayı planlıyor. Bu amaçla bilet satışı ve teknik altyapısı olan firmalarla görüşmek üzere karar aldık. Bilet satışına ilgi duyan firmaların Kulüpler Birliği Vakfı’na [email protected] adresinden başvurmalarını istiyoruz.”

Ali Koç sezon başında işareti vermişti

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç sezon başında Süper Lig fikstür çekiminde kürsüye gelerek Passolig konusunu gündeme getirmişti. Koç “Passolig hepimizi yoruyor, taraftarları uzaklaştırıyor” diye konuşmuştu. İhale için TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye çağrıda bulunan Fenerbahçe Başkanı “Daha iyi bir gelir beklentisi içindeyiz. İhale zamanı geldi. O konuda da gerekenleri yapacağız” demişti. 2023’te TFF, kulüplere Aktifbank adına doğabilecek tazminatın ödenmesi için taahhütname göndermişti. Passolig’in sahibi Aktifbank pandemi nedeniyle zarara uğradığını iddia ediyor ve TFF’den bunu tazmin etmesini istiyor.

Beştepe'den Ali Koç'a Süper Kupa yanıtı: TFF özerk, başvurunu oraya yapBeştepe’den Ali Koç’a Süper Kupa yanıtı: TFF özerk, başvurunu oraya yap

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.