Türkiye Kupası’nda günün sürprizi Bandırma’dan

TFF 1. Lig ekibi Bandırmaspor, Türkiye Kupası son 32 maçında Süper Lig'de mücadele eden rakibi Kasımpaşa'yı 1-0 mağlup etti ve adını son 16 turuna yazdırdı.

Spor 17 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Bandırmaspor, Kasımpaşa'yı kupanın dışına itti.

Türkiye Kupası’nda son 32 heyecanı oynanan 5 maçla başladı. Günün ikinci maçı büyük çekişmeye sahne olurken turun ilk -belki de tek- sürprizi İstanbul’da yaşandı. Kasımpaşa, saat 15.00’te Bandırmaspor’u konuk etti. Karşılaşmanın ilk bölümünde baskın olan Kasımpaşa öne geçme şansını bir türlü yakalayamadı. 41. dakikada Bandırmaspor atak geliştirdi. Hızlı gelişen atakta Foor’un pasıyla Kasımpaşa savunmasının arkasına sarkan Metehan, kaleciyi de geçip meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

İkinci yarıda ev sahibi ekip yediği şok golün etkisini atlatıp maçı çevirmeye çalıştı. Ancak başarılı olamadılar ve Bandırmaspor, kendine göre kağıt üstünde çok daha güçlü ve maliyetli kadroya sahip bir üst ligde mücadele eden rakibini saf dışı bıraktı. Maçın ardından Bandırmaspor teknik direktörü Hüseyin Eroğlu “Bandırmaspor’a geldikten sonra ikinci maçımız, ilk oynadığımız Erzurum maçı berabere bitti. Oyun anlamında doğruları yaptık ama skora yansıtamadık. Maçın ilk bölümünde oyuna ortak bir oyunumuz vardı. Pas bağlantılarıyla topu rakip kaleye götürdük. Bu süreçte kendi ayağımızdaki topları kaptırarak iki pozisyon verdik. İlk yarının son bölümünde geçiş hücumundan öne geçtik. Kadromuzda belirli oyuncuları maça getirmedik. Afrika Kupası’nda olan bir oyuncumuz ve sakat oyuncumuz vardı. 2-3 oyuncumuzu da bu maça getirmedik. Benim felsefemde sistemin yeri çok önemli. Bugün sistemle maçı kazandık” ifadelerini kullandı.

Tek hareketiyle iki puan alan kaleci: Dominik LivakovicTek hareketiyle iki puan alan kaleci: Dominik Livakovic

İki Süper Lig takımının maçından Ankaragücü turu aldı

Bir diğer 5. tur eşleşmesinde başkent ekibi Ankaragücü, Rizespor’u konuk etti. Bu çekişmeli eşleşmenin galibi 3-1’le Ankaragücü oldu. İlk yarısı sessiz geçen maçın 57. dakikasında Ali Kaan Güneren perdeyi açtı. 83. dakikada Mithat Pala durumu 1-1 yaptı.

Duraklama anlarında tartışmalı penaltı kararı sonrası Rizesporlu futbolcular büyük tepki gösterdiler. Ancak 90+7. dakikada sahne alan Tolga Ciğerci durumu 2-1’e getirirken maça son noktayı 90+11’de Olimpiu Morutan koydu. Ankaragücü adını son 16 turuna yazdırdı.

Karşılaşma ardından konuşan Emre Belözoğlu “‘Kupa Beyi Ankaragücü’ ve bu mirasa sahip olan bir takımız. Kupada sonuna kadar devam etmek istiyoruz. Sayın başkanımız ve futbol şube sorumlumuz ile Yılmaz Bal da en az benim kadar transferde görevliler. Mert Hakan’la bir görüşmem olmadı ama kulüpler arası istişareler oldu. Merkez orta saha istiyoruz. Daha net şekilde sonuçlanmış bir şey yok. Belirlediğimiz mevkiler var. Bu grubun enerjisini bozmayacak, buraya geldiğinde Ankaragücü’nün kıymetini bilecek oyuncular almak istiyoruz. Lincoln uzun süredir sakattı ama değerli bir oyuncu. Kulüpler görüşüyor. Lincoln değerli bir oyuncu ama biraz daha oynamış bir oyuncu olursa tercihim bu yanda olur. Şu an Fenerbahçe’yle anlaşılmış bir oyuncu yok” diye konuştu.

Futbol yaşta değil baştadır! Atanla tutanın iyi olacakFutbol yaşta değil baştadır! Atanla tutanın iyi olacak

Kupada günün diğer sonuçları:

Karagümrük – Kırklarelispor 2-0

Hatayspor – Sakaryaspor 5-1

Beşiktaş – Eyüpspor 4-0

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.