Türkiye Kupası’nda son 32 takım eşleşti, Büyükekşi ‘yeni format’ dedi

Türkiye Kupası'nda Süper Lig büyüklerinin de katıldığı son 32 turu kuraları çekildi. Beşiktaş Eyüpspor'la, Fenerbahçe Adanaspor'la, Galatasaray Ümraniyespor'la, Trabzonspor ise Manisa FK ile eşleşti.

Spor 8 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Türkiye Kupası'nda son 32 turu kura çekimi yapıldı.

Türkiye Kupası’nda Süper Lig’in önde gelen takımlarının katıldığı safhaya gelindi. Büyüklerin seri başı olarak katıldığı kura çekimi TFF’nin Riva’daki Hasan Doğan Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Kura çekimi öncesinde açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi “Türkiye Kupası’na yeni bir format getiriyoruz. Kısa süre içerisinde bu formatı duyuracağız” açıklamasını yaptı.

Galatasaray'da Mehmet Büyükekşi'ye büyük tepki: Üyelikten atınGalatasaray’da Mehmet Büyükekşi’ye büyük tepki: Üyelikten atın

Büyükekşi 29 Aralık tarihinde Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçıyla ilgili “29 Aralık’ta 100 yılın derbisi Riyad’da dünya sahnesinde olacak. Dünyanın en büyük derbilerinden sayılan Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Süper Kupa maçı oynanacak ve dünyada yankı bulacak. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünü yurt dışından tüm dünyaya duyuracağız. Ulusal ve uluslararası alanda tüm dünyaya bu maç aracılığıyla Cumhuriyetimiz’in 100. yılına duyuracağız. Sevincimizi Türkiye’yi seven ülkelerle buluşturmuş olacağız.” dedi.

Bu açıklamaların ardından kura çekimi başladı. Geçen sezon Avrupa kupalarına katılım hakkı elde eden 4 takımın da katıldığı kura çekiminde 32 takım yer aldı. Kura çekimi sonucunda eşleşmeler şöyle şekillendi:

Türkiye Kupası’nda son 32 eşleşmeleri belli oldu.

Son 32 turunda eşleşmeler tek maçlı eleminasyon sistemi üzerinden oynanacak. Karşılaşmalar 9-10-11 Ocak tarihlerinde sahne alacak. Yukarıdaki görselde sol tarafta yer alan takımlar maçlara ev sahipliği yapacaklar. Karşılaşmayı galip olarak tamamlayan takımlar isimlerini son 16 turuna yazdıracaklar.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.