Türkiye 40 yıl sonra olimpiyatları altınsız kapattı

Paris 2024'te Türk sporcuların sergilediği mücadele sona erdi. Oyunların son gününde İlke Özyüksel Mihrioğlu modern pentatlonda altıncı oldu. Tokyo'nun bronz madalyalı güreşçisi Yasemin Adar ise repeşajda da istediğini bulamayarak kürsüye çıkamadı

Spor 11 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İlke Özyüksel Mihrioğlu, Paris 2024'ü altıncı sırada noktaladı.

Paris 2024’ün son gününde iki Türk sporcu sahne aldı. Bir gün önce minderde kaybedip repeşajda bronz madalya şansı kovalayan Yasemin Adar’ın yanı sıra modern pentatlet İlke Özyüksel Mihrioğlu de oyunların son gününde performanslarını sergiledi.

Fransa’nın başkenti Paris’teki Versay Sarayı’nda yapılan kadınlar modern pentatlon finalinde İlke Özyüksel Mihrioğlu binicilik, eskrim, yüzme ve koşu-atış etabında topladığı 1420 puanla oyunları altıncı sırada noktaladı. İlke Tokyo’da da beşincilik elde etmişti.

Bu branşta Macar Michelle Gulyas 1461 puanla dünya rekoru kırarak altın madalyaya uzanırken Fransız Elodie Clouvel 1452 puanla gümüş, Kuzey Koreli Seungmin Seong 1441 puanla bronz madalya elde etti.

Güreşte ise mindere çıkan son Türk sporcu Tokyo’da bronz madalya elde eden Yasemin Adar oldu. Bir gün önce istediği sonucu elde edemeyip kaybettiği rakibinin finale yükselmesinin ardından repeşaj şansına erişen Yasemin bu doğrultuda Champ de Mars Arena’da Ekvadorlu Genesis Rosangela Reasco Valdez’le karşılaştı. 76 kilodaki mücadelede rakibine 3-1 kaybeden Yasemin böylelikle Paris’e madalyasız veda etti.

Böylelikle Türkiye Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nı üçü gümüş, beşi bronz olmak üzere sekiz madalyayla tamamladı. Türkiye Fransa’daki oyunları hiç altın madalya kazanamadan noktaladı. Ay-yıldızlı sporcuların altın madalyasız döndüğü son Olimpiyat Oyunları 1984 Los Angeles’tı.

 

Ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları resmen sona erdiVe 2024 Paris Olimpiyat Oyunları resmen sona erdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.