Spor 3 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

‘Uçan Hollandalı’ bıraktığı yerden devam: Red Bull kanatlandı, ilk iki sırayı aldı

Formula 1'de 2024 sezonunun ilk yarışı olan Bahreyn Grand Prix'sini Max Verstappen kazandı. Sergio Perez'in ikinci sırada damalı bayrağı geçtiği yarışta Red Bull ilk iki sırayı kapadı. Podyumun son basamağında Ferrari pilotu Carlos Sainz yer aldı.

Verstappen kazanma alışkanlığını bozmadı.

Formula 1’de yeni sezon Bahreyn’de açıldı. 5,4 kilometre uzunluğundaki Sakhir Pisti’nde koşulan yarışı pole pozisyonundan başlayan Max Verstappen kazandı. Başından sonuna lider götürdüğü mücadelede zorlanmayan Hollandalı, en hızlı turu da kaydederek Bahreyn’den maksimumu elde edip 26 puanla ayrıldı.

En yakın rakibine büyük fark attı

Yarışta Red Bull’un bir diğer pilotu Sergio Perez ikinci oldu. Takım arkadaşı Verstappen’in 22.5 saniye gerisinde bitiş çizgisini geçen Meksikalıyı Ferrari pilotu Carlos Sainz takip etti. Şahlanan At’ın diğer sürücüsü Charles Leclerc, ilk turlarda çözemediği ön fren sorunu sebebiyle ikinci sırada başladığı yarışta beşinciliğe kadar geriledi. İlerleyen turlarda toparlayan Monakolu, yarışı dördüncü sırada bitirmeyi başardı.

Merdeces’ten George Russell beşinci, Mclaren pilotu Lando Norris ise altıncı sırada damalı bayrağı gördü. Puan barajını sırayla Lewis Hamilton, Oscar Piastri, Fernando Alonso ve Lance Stroll tamamladı.

Tüm araçlar finish gördü

Sezonun ilk yarışında hiçbir pilotun mekanik arıza yaşamaması dikkat çekti. 20 pilotun tamamı yarışı tamamlamayı başarırken herhangi bir kaza yaşanmayan yarışta güvenlik aracı ya da sanal güvenlik aracı da pistte gözükmedi.

Sezonun ikinci yarışı Suudi Arabistan Grand Prix’si, 9 Mart’ta düzenlenecek. Cidde caddelerinde koşulacak yarış, takvimin en hızlı cadde pistinde yarış heyecanını yine yükseltecek.

Bir zamanlar Anadolu’da! Kaplanların çöküşüBir zamanlar Anadolu’da! Kaplanların çöküşü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.