Uçan Hollandalı Verstappen, Avusturya’da da en önde

Formula 1’de Avusturya GP’si sıralama turları koşuldu. Büyük heyecanın sonunda pole pozisyonunu alan isim şampiyona lideri Max Verstappen oldu.

Spor 1 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Verstappen, Avusturya'da da pole pozisyonunda.

Max Verstappen son derece dominant formunu sürdürmeye devam ediyor. Formula 1’de koşulan son 4 yarıştan da galip ayrılmayı başaran Hollandalı Avusturya’da da sıralama turlarındaki performansıyla beraber rakiplerine gözdağı vermeyi başardı.

Üçüncü bölümde pole pozisyonunun belirleneceği turlarda zorlanan ve pist limitlerini aştığı gerekçesiyle turu silinen Max Verstappen, en nihayetinde 1:04.391’lik derecesiyle rakiplerini alt etmeyi başardı. Max, pole pozisyonunu aldıktan sonra “Pist limitlerinden dolayı zorlandım ve Q3’te garanti bir tur atmaya çalıştım. Tur silinmeleri işin tadını kaçırıyor ama pole pozisyonunda olduğum için mutluyum” açıklamasında bulundu.

Formula 1’de kazanan değişmiyor: Red Bull ve Verstappen tarih yazıyorFormula 1’de kazanan değişmiyor: Red Bull ve Verstappen tarih yazıyor

İkinci ve üçüncü sıra Charles Leclerc ve Carlos Sainz’la beraber Ferrari’lere gitti. Lando Norris Mclaren’iyle 4. sırayı alırken 7 kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton Mercedes’iyle beraber 5. sıradan yarışa başlama hakkı elde etti. Aston Martin’lerden Lance Stroll 6, Fernando Alonso 7 olurken; 8. sıra Haas’tan Nico Hulkenberg’e, 9. sıra Alpine’dan Pierre Gasly’ye ve 10. sıra Williams’tan Alex Albon’a gitti.

Tıpkı takım arkadaşı Max Verstappen gibi pist limitleriyle sıkıntı yaşayan Red Bull pilotu Sergio Perez ise günün kaybedeni oldu. Perez, 2. kısmı geçemedi ve 15. sırada kaldı. Meksikalı turların ardından “Son turumun son virajında Albon tarafından engellendim. Bu durum incelenmeye alınmadı” dedi.

Deniz Öncü’nün podyum serisi sürüyorDeniz Öncü’nün podyum serisi sürüyor

Formula 1’de bugün saat 13.00’te sprint yarışı sıralama turları atılacak. 17.30’da sprint yarışı koşulacak. Avusturya GP’si esas yarışı ise yarın 16.00’da.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.