Uluslar Ligi’nde ilk finalist Hırvatistan

Hırvatistan, Uluslar Ligi yarı final mücadelesinde ev sahibi Hollanda’yı normal süresi 2-2 biten maçta uzatmalar sonunda 4-2 yendi ve finale yükseldi.

Spor 15 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Hırvatlar geriden geldi, mucizevi gole göğüs gerdi ve finale yürüdü.

Avrupa Uluslar Ligi yarı final mücadelesinde Hollanda ve Hırvatistan, Rotterdam’daki De Kuip Stadyumu’nda karşı karşıya geldiler. Dörtlü finale ev sahipliği yapan ülke özelliğini taşıyan Hollanda, ilk kısımda topa daha fazla sahip olan taraftı. Temponun düşük olduğu oyunda gol perdesi 34. dakikada açıldı. Donyel Malen, Wieffer’in asistinde topu ağlara yolladı. İlk yarı 1-0 Hollanda üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda Hırvatistan etkisi oyunda daha fazla hissedilmeye başladı. Büyük tecrübe Luka Modric Hollanda savunmasındaki dikkatsizliği değerlendirip topu kaptı ve rakip ceza alanında yerde kaldı. 55. dakikada kazanılan penaltı vuruşunu Kramaric gole çevirdi. Oyunun kontrolünü ilerleyen dakikalarda da elinde tutan Hırvatlar, 72’de geliştirdikleri atakta Ivanusevic’in pası ve Pasalic’in vuruşuyla öne geçti.

Bu dakikadan sonra Hollanda’da çalıştırıcı Koeman genel olarak hücumda görev yapan oyuncularını oyuna attı. Gol arayışları artan ve 11 kişiyle topun arkasına geçen rakibine karşı yüklenen Portakallar, aradıkları golü son duraklama dakikasında buldular. Kullanılan kornerde oluşan karambol sonrası top Noa Lang’in önüne düştü. Lang düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı. Maç 2-2 sona erdi ve uzatmalara gitti.

Uzatmalarda sahneye bu kez Petkovic çıktı. Luka Modric’ten aldığı pası iyi değerlendiren oyuncu vuruşunda Bijlow’u mağlup etti ve takımını yeniden öne taşıdı. Aynı Petkovic, 115. dakikada ceza alanı içinde Tyrell Malacia’nın müdahalesiyle yerde kaldı. Topun başına geçen kaptan Luka Modric hata yapmadı ve skoru 4-2’ye getirdi. Bu gol aynı zamanda maçın sonucunu belirledi.

Hırvatlar bu skorla adını finale yazdırdı. 18 Haziran Pazar saat 21.45’te oynanacak final mücadelesinde Hırvatistan’ın rakibi, bu akşam oynanacak İtalya-İspanya maçının galibi olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.