Uluslar Ligi’nde rota İzmir, rakip İzlanda

Ay-yıldızlı ekip, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki ikinci maçında bugün 21.45'te İzmir'de İzlanda ile karşılaşacak.

Spor 9 Eylül 2024
A Milli Takım İzlanda karşısında.

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup macerasına Galler deplasmanında başlayan A Milli Futbol Takımı buradan 0-0’lık beraberlikle döndü. Türkiye ikinci maçında İzlanda ile karşılaşacak. Gürsel Aksel Stadı’nda oynanacak mücadele saat 21.45’te başlayacak. Karşılaşmada Arnavutluk Futbol Federasyonundan Enea Jorgji düdük çalacak. Jorgji’nin yardımcılıklarını aynı ülkeden Denis Rexha ve Ridiger Çokaj yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi Eldorjan Hamiti olacak.

İzlanda gruptaki ilk maçında sahasında Karadağ’ı 2-0 yendi. İlk maçlar sonunda İzlanda üç puanla lider durumda, ay-yıldızlı ekip bir puana sahip. Dördüncü grupta aynı gün Karadağ ile Galler, Karadağ’da TSİ 21.45’te karşılaşacak. A Milli Takım’da sakatlığı geçen ve Galler karşılaşmasının ikinci yarısında forma giyen kaptan Hakan Çalhanoğlu’nun İzlanda karşılaşmasında ilk 11’de sahaya çıkması bekleniyor.

Hüseyin Yücel: Amartey çok garipHüseyin Yücel: Amartey çok garip

Merih’in cezası bitti

Milli takımda Galler karşılaşmasında kırmızı kart gören Barış Alper Yılmaz bu mücadelede forma giyemeyecek. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda oynanan Avusturya mücadelesindeki bozkurt hareketi nedeniyle iki maç ceza alan Merih Demiral ise bu karşılaşmada forma giyebilecek.

9 Eylül’de beşinci kez adres İzmir

İzmir UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup ikinci haftasında bugün Gürsel Aksel Stadı’nda oynanacak Türkiye-İzlanda karşılaşmasıyla 37. kez A Milli Futbol Takımı’nın maçına ev sahipliği yapacak. İzlanda ile ilk karşılaşmasını 24 Eylül 1980’de yine İzmir’de oynayan Türkiye kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünde İzlanda’yı ağırlayacak. A Milli Futbol Takımı geride kalan 632 maçta dört kez 9 Eylül’de müsabakaya çıktı. Bunlardan ikisini 1981 ve 2014’te İzlanda ile yapan Türkiye rakibiyle üçüncü kez aynı tarihte karşılaşacak. İzlanda ile bu tarihlerde oynadığı iki maçı da kaybeden A Milli Futbol Takımı 2003’te İrlanda Cumhuriyeti ve 2009’da Bosna Hersek’le oynadığı karşılaşmalarda sahadan beraberlikle ayrıldı.

‘Gal’ ve gidiş iyi değildi…‘Gal’ ve gidiş iyi değildi…

Toplamda 633’üncü müsabaka

Türkiye 101 yıllık tarihinde 347’si resmi, 285’i özel toplam 632 maç oynayıp biri hükmen 245 galibiyet, 149 beraberlik ve 238 yenilgi yaşadı. Ay-yıldızlılar 271’i deplasmanda, 272’si Türkiye’de, 89’u ise tarafsız sahada çıktığı maçlarda, üçü hükmen galibiyet sonucunda 861 gol attı, kalesinde 905 gol gördü. İtalyan teknik direkt Vincenzo Montella yönetiminde dokuzu resmi, beşi özel 14 maça çıkan milliler altı galibiyet elde etti, beş mağlubiyet ve üç beraberlik yaşadı. Rakip filelere 19 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde 20 gol gördü.

Montella: Arda için süremiz var

Maç öncesi İtalyan antrenör Vincenzo Montella basın toplantısında konuştu. Montella “Çok iyi ve kompakt bir takım olduklarını düşünüyorum. En son Avrupa Şampiyonası’ndaki finalistlerden İngiltere’yi yendiler. Saygı duyduğumuz iyi bir rakip. Takım olarak oynadıklarını görüyoruz. Rakip takımdan isim vermeyeceğim. Takım olarak iyi oynuyorlar. Duran toplar ve taç atışları dahil tehlikeliler. Ona göre hazırlanmamız gerektiğini biliyoruz. Hemen hemen her rakipler bunları çalışıyor. Biz de ona göre hazırlığımız yapacağız. 50-60 maç arasında oynayan futbolculara 3 hafta dinlenme verilmesi gerekiyor. Yeni sezona başladıklarında da 35-40 güne ihtiyaçları var. Geçen gün de bu durum hissedildi. Değerlendirme yaparken, eleştiri yaparken bu detayları dikkate almamız gerekiyor. Bu detaylardan başlarsak daha doğru noktalara değinmiş oluruz. Bu, biz kazanmak istemiyoruz demek değil” dedi.

İtalyan çalıştırıcı geçtiğimiz maçta kırmızı kart gören Barış Alper Yılmaz’la ilgili “Barış aslında çok iyi bir turnuva geçirdi. Birçok hoca da kendisiyle ilgili bilgi almak için beni aradı. Evet şu anda aramızda değil. Hazırlıklarımız devam ediyor. Diğer futbolcularımız hazır” derken sakatlanarak kenara gelen Arda Güler’le ilgili “Arda maçta bir darbe aldı. Dün yürümekte zorlanıyordu. Darbeye bağlı bir sorun yaşıyor. Takımla antrenman yapmasa dahi geri değerlendirme süremiz var” dedi. Her maçın final niteliğinde olduğunu belirten deneyimli isim birlik ve destek çağrısı yaptı.

Montella, Galler maçı öncesi konuştu.

Okay da yoğun fikstürden şikayetçi

Basın toplantısına Montella ile birlikte katılan Okay Yokuşlu da son zamanlarda yoğun fikstürden şikayet eden oyuncular kervanına katıldı. Okay “Maç programının yoğun olduğu aşikar. Senede çok az tatiller oluyor. Büyük bir turnuvanın ardından bir mental olarak zorlanma illa ki olacaktır. Bu yoğun maç programı da oyuncuları zorluyor ama karar vericiler biz değiliz ve şu anki şartlara uyum sağlamak zorundayız” dedi. Oyuncu maçı “Rakibin bundan önceki maçlarına baktığımızda, elde ettikleri galibiyetlere baktığımızda iyi bir takım oyunu ortaya koyarak bunları elde ettiler. Bizim de yapmamız gereken, bu takım oyununa karşı kendi planımızı hazırlamak” sözleriyle değerlendirdi.

Taraftarları mutlu etmek istediklerini belirten Okay “Bireysel olarak hislerim biraz daha farklı çünkü doğup büyüdüğüm yer, burası benim şehrim. Tabi ki bu tarz maçlar kendi şehrinde olduğu zaman insanı özel hissettiriyor ve daha da ev sahibi hissettiriyor ama ülkemizin neresine gidersek gidelim bu duyguları en güzel şekilde bize yaşatıyorlar. Takım açısından da bunu oyuncuların hissedeceklerinden eminim. Tabi ki benim açımdan biraz daha özel bir maç” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.