Üstündağ Giuliani’nin gidiş sebebini açıkladı: Takımla uyuşmadığını hissettik

Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Filenin Efeleri'nin başantrenörü Alberto Giuliani ile yolları ayırma nedenlerini açıkladı.

Spor 13 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Mehmet Akif Üstündağ, Giuliani'nin ayrılık sebebini duyurdu.

Filenin Efeleri geçtiğimiz yaz başarılı bir süreç geçirdi. Avrupa Altın Ligi’ni kazanan ekip daha sonra Milletler Ligi’ne yükselmek adına Katar’da oynadığı turnuvayı kazandı ve Milletler Ligi bileti aldı.

Bu başarılara rağmen İtalyan antrenör Alberto Giuliani ile yollar ayrıldı. Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ bu kararın altındaki nedeni “Başarılı bir hoca. Onunla beraber bir-iki hedefi de yakaladık ama ilerisi için takımla dokusunun uyuşmadığını hissettik. Bir yıl daha kontratımız vardı. Sözleşmemiz bir yılı opsiyonlu iki yıldı. Bu opsiyonu ikinci yıl için kullanmamanın uygun olduğunu düşündük. Yeni hocayı kısa sürede açıklarız. İtalyan bir hoca olmayacak.” diye açıkladı.

Fenerbahçe çeyrek finaldeFenerbahçe çeyrek finalde

Üstündağ erkek voleybolunda gelecek yaz hedefleri hakkında “Erkeklerde de hedefimiz ilk önce Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na katılmak. Katıldıktan sonra hedeflerimiz farklı olabilir. Olimpiyatta erkeklerde de kürsü şansımızın olduğuna inanıyorum.” değerlendirmesini yaptı. Kadın voleybolu hakkında hedefini de açıklayan Üstündağ “”Kadınlarımızda da ‘İlk önce gidelim.’ dedik ve gittik. Paris’te üçüncü kez olimpiyatlara katılacağız.” ifadelerini kullandı.

Üstündağ geçen yazı başarıyla geçiren Filenin Sultanları hakkında şunları söyledi: “A Milli Kadın Takımı’mız yenilgisiz olimpiyat kotası aldı. A Milli Erkek Takımı’mızın da FIVB Milletler Ligi’nden alınacak puanlarla dünya sıralamasından olimpiyata gitme şansı var. FIVB Milletler Ligi’nin birinci ayağını Antalya’da yapacağız. İkinci ve üçüncü ayağın puanları da önemli. Bu üç ayakta alacağımız puanlarla umut ediyorum ki şansımız yükselecek ve olimpiyat şansını yakalayacağız. Hayalimiz ve hedefimiz kadınlarımızla beraber erkeklerimizin de olimpiyatta yer alması.”

Polonya'da bir numarada Melissa Vargas varPolonya’da bir numarada Melissa Vargas var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.