VakıfBank, Rzeszow’u geçti İtalyan deviyle eşleşti

CEV Şampiyonlar Ligi play-off aşaması rövanş maçında VakıfBank Polonya ekibi Rzeszow'u set vermeden mağlup etti ve adını çeyrek finale yazdırdı. VakıfBank çeyrek finalde Imoco Conegliano ile eşleşti.

Spor 9 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
VakıfBank, Polonya ekibini set vermeden geçti ve Conegliano ile eşleşti.

CEV Şampiyonlar Ligi’nin son şampiyonu VakıfBank play-off turunda Polonya temsilcisi Rzeszow’la kozlarını paylaştı. Kazandığı ilk maçın ardından iki set alması yeterli olacak VakıfBank maça hızlı başladı ve 25-12 ile gözdağı verdi. İstanbul ekibi 25-18 kazandığı ikinci setle beraber Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselip Imoco Conegliano’nun rakibi oldu. Üçüncü sette rehavete kapılarak bir ara 18-7 geri düşen ekip geri dönüş yaptı, seti 25-23 maçı da 3-0’la noktaladı.

Avrupa’nın güçlü ekiplerinden Imoco ile eşleşen VakıfBank’ta koç Giovanni Guidetti “Tabii ki Conegliano çok çok güçlü. Avrupa’da ve İtalya’daki her şeyi kazanmak istiyorlar. Onlarla oynamak için çok heyecanlıyız. Conegliano ile ilk kez kendi salonumuzda oynayacağız, finalde değil” dedi. VakıfBank ve İtalyan ekibi arasındaki eşleşme 20-29 Şubat tarihlerinde iki maç üzerinden oynanacak. Imoco geçen sezon çeyrek finalde Fenerbahçe’yle eşleşmiş, sarı-lacivertliler güçlü rakibini sürklase ederek saf dışı bırakmıştı.

VakıfBank’ın yıldızı Ali Frantti de eşleşme hakkında “Oyun olarak gelişmeye devam etmeliyiz, bence doğru zamanda zirvemizi yakalıyoruz. Oyunumuzda kontrol edebildiklerimize odaklanmamız lazım. Conegliano’nun çok güçlü bir takım olduğu açık, onlara karşı olabileceğimiz en iyi şekilde olmalıyız” diye görüş belirtti.

Şampiyonlar Ligi’nde VakıfBank-Conegliano eşleşmesinin galibi yarı finalde Eczacıbaşı-Scandicci eşleşmesinin kazananıyla eşleşecek. Ağacın diğer kısmındaki tek Türk takımı Fenerbahçe, Stuttgart’ı elerse Milano-Lodz eşleşmesinin galibiyle finale çıkmak için mücadele verecek.

Eczacıbaşı 'çeyrek' dediEczacıbaşı ‘çeyrek’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.