Vanlı kızlar futboldan sonra raftingde de iddialı

Van’da şampiyonluğa ulaşan futbol takımının ardından şimdi de rafting alanında yeni bir başarı hedefi var. Çataklı kızlar, Botan Çayı üzerinde Okul Sporları Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Spor 23 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Vanlı kızlar yeşil sahadan sonra nehirde de başarıdan başarıya koşuyor.

Van, sporcu kadınların başarı hikayelerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Aileleri ikna edildikten sonra futbola kazandırılan kızların oluşturduğu Vangücü Kadın Futbol Takımı geçtiğimiz haftalarda Kadınlar 3’üncü Ligi’ni şampiyon olarak tamamlamıştı. Şimdi de Çataklı kızlar, benzer başarıyı rafting alanında yinelemenin peşinde.

Irkçılıkla yoğruldu, yeteneğiyle dik durdu! Giderayak Vakıfbank'ı şampiyon yaptıIrkçılıkla yoğruldu, yeteneğiyle dik durdu! Giderayak Vakıfbank’ı şampiyon yaptı

Takım, 45 kilometrelik Botan Çayı üzerinde Okul Sporları Türkiye Rafting Şampiyonası’nda iddialı olmak için hazırlanıyor. Antrenör Süleyman Bayat, “Bu şampiyonaya kızlar ve karma şeklinde 2 takımla katılım sağlayacağız. Çatak’taki kızlarımız geçmiş dönemlerde spor yapmıyorlardı. Rafting ile bu çocuklarımızı spora kazandırdık” şeklinde konuştu. Şampiyona, 23-25 Mayıs tarihleri arasında Yozgat’ın Çekerek ilçesinde düzenlenecek. Kızlar, İtalya’da yapılacak Dünya Rafting Şampiyonası’na hazırlanan erkek rafting takımlarıyla beraber aynı çay üzerinde hazırlıklarını sürdürüyor.

Erkek takımının da İtalya’daki Dünya Şampiyonası hedefini anlatan Bayat, “Her 2 takımımız milli takıma seçildi. Bundan sonra milli takım kampına giderek burada çalışmalarımızı yürüteceğiz. İtalya’da düzenlenecek olan Dünya Rafting Şampiyonası’na ülkemizi temsilen katılacağız. Hedefimiz; bu şampiyonada da ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, iyi bir derece almak” dedi.
katılacağız. Hedefimiz; bu şampiyonada da ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, iyi bir derece almak” diye konuştu.

Botan Çayı, milli raftingcilere ev sahipliği yapıyor.

Sporcularla beraber rafting yapan Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan ise şunları dile getirdi: “Buranın doğası harika. Türkiye’nin en uzun ikinci parkuru, ilçemizde bulunmakta. Uluslararası rafting şampiyonalarının burada yapılmasını istiyoruz. Norduz Çayı’nın birleştiği Botan Çayı, rafting sporu için harika bir yer. Burada rafting eğitim merkezi de açıyoruz. Dışarıdan gelecek sporcular, burada konaklayacak ve her türle ihtiyaçları karşılanacak. İlçemizin çok güzel yanları var. Balığımız, cevizimiz çok meşhur. Dünya şampiyonasına hazırlanan sporcularımıza başarılar diliyoruz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.