Voleybolda müjde… 2026 Avrupa Şampiyonası Türkiye’de

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Avrupa Voleybol Şampiyonası’nın 2026 yılında Türkiye’de yapılacağını söyledi.

Spor 27 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Mehmet Akif Üstündağ, 2027 Dünya Kupası'nı Türkiye'ye getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Japonya’da düzenlenen 2024 Paris Olimpiyatları elemelerinde oynadığı 7 maçı da kazanarak olimpiyatlara katılım hakkı elde eden Dünya 1 numarası A Milli Kadın Voleybol Takımı Türkiye’ye geri döndü.

Filenin Sultanları Türkiye'de: Sanırım kendimi ölümsüzleştirdimFilenin Sultanları Türkiye’de: Sanırım kendimi ölümsüzleştirdim

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, havalimanında yaptığı açıklamada 2026 yılında düzenlenecek olan Avrupa Voleybol Şampiyonası’na Türkiye’nin ev sahipliğini yapacağını açıkladı. 2027 FIVB Dünya Şampiyonası’nın da görüşmelerinin devam ettiğini açıkladı. Federasyon Başkanı Üstündağ, 2028’deki Los Angeles Olimpiyatları’na kadar dünya 1 numarası olarak kalmak istediklerini vurguladı.

Bu gurur Bedirhan Bülbül'ün! Avrupa'nın en iyi orta oyuncusuBu gurur Bedirhan Bülbül’ün! Avrupa’nın en iyi orta oyuncusu

Daniele Santarelli yönetimindeki Filenin Sultanları, bu sezon Milletler Ligi, Avrupa Şampiyonası ve son olarak olimpiyat elemelerinde üst üste 21 maç kazandı. Ay Yıldızlılar şu anda dünyanın 1 numarası.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.