Wesley Sneijder: 2010’da Altın Top’u hak eden bendim

Bir dönem Türkiye'de Galatasaray forması da giyen Wesley Sneijder, Inter'le geçirdiği 2009-10 sezonundan sonra Altın Top'u kendisinin hak ettiğini ancak ödülü Lionel Messi'nin kazandığını belirtti.

Spor 5 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Wesley Sneijder Altın Top'u hak ettiğini düşünüyor.

Bir dönem Galatasaray formasıyla Türk futboluna da damgasını vuran Hollandalı Wesley Sneijder Mısır kanalı Alhayah TV’ye konuştu. 2009-10’da Inter’le kusursuza yakın bir sezon geçirerek Serie A, İtalya Kupası ve Şampiyonlar Ligi şampiyonlukları yaşayan Sneijder, o sezon Altın Top ödülünü hak ettiğini belirtti. Sneijder aynı senenin sonundaki Dünya Kupası’nda Güney Afrika’da ülkesi Hollanda’yla beraber finale kadar çıkmış ancak Iniesta’nın golüne karşı koyamayarak İspanya’ya 1-0 yenilmişti.

Söz konusu seneyle alakalı Sneijder “2010 Ballon d’Or’u benim değil de Lionel Messi’nin kazanması biraz haksızlıktı. Ama ben bu konularda ağlak biri değilim. Ballon d’Or bireysel bir ödül ve ben takımla birlikte kupalar kaldırmayı tercih ederim. Şampiyonlar Ligi ile Ballon d’Or arasında bir seçim yapmak zorunda kalsaydım Şampiyonlar Ligi’ni seçerdim. Bu zaferden dolayı çok mutluyum. 2010 finalinde de İspanya’ya karşı kazanmayı hak etmiştik ama onlar da inanılmazdı ve bizi yendiler. Finalde oynamak hayalini kurduğum bir başarıydı, kaybettiğim için kalbim hala kırık.” dedi.

Lionel Messi'nin evliliği ihanet iddiasıyla çatırdıyorLionel Messi’nin evliliği ihanet iddiasıyla çatırdıyor

Altın Top’u kimin alacağı tartışmaları geçtiğimiz aylarda kamuoyunu fazlasıyla meşgul etti. Arjantin’le dünya şampiyonu olan ancak kulüp kariyerinde PSG ile Şampiyonlar Ligi hedefinin uzağında kalan Lionel Messi adaylardan biriydi. Bir diğer aday Manchester City ile kazanmadık kupa bırakmayan ve takımın yıllar yılı hayal ettiği Şampiyonlar Ligi kupasına uzanmasına ön ayak olan yıldız Erling Haaland’dı. Dünya futbol kamuoyunun ikiye bölündüğü tartışmadan Messi ismi çıktı. Filmi 2010 yılına sardığımıda Wesley Sneijder, 2010 Ballon d’Or sıralamasında dördüncü olmuştu. Lionel Messi oyların %22’sini alırken Andres Iniesta %17 ve Xavi %16 oy almıştı. Wesley Sneijder ise oyların %14’ünü almıştı.

Futbolculuk kariyerine Ağustos 2019’da nokta koyan Hollandalı Ocak 2013 ve Ağustos 2017 arasında sarı-kırmızılı formayla Türkiye’de oynamış 2 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası, 3 Türkiye Süper Kupası kazanmıştı. Ajax altyapısından yetişerek futbola adım atan Sneijder bugünlerde Utrecht takımının stratejik danışmanı olarak görev yapıyor.

Galatasaray, Pendikspor’a karşı kendi tarihini baştan yazdıGalatasaray, Pendikspor’a karşı kendi tarihini baştan yazdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.