Wimbledon’da favorilerden sürprize izin yok

Sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon’da heyecan başladı. Tek kadınlarda korta çıkan Polonyalı dünya 1 numarası Iga Swiatek ve tek erkeklerde dünya 2 numarası Novak Djokovic, 2. tura çıkmayı başardılar.

Spor 4 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Djokovic biraz dinlenecek.

Wimbledon’da 13 gün sürecek büyük heyecan başladı. İlk gün korta çıkan favorilerden hata yapan olmadı. Sezonun en önemli 4 turnuvasından biri olarak gösterilen ve İngiltere’nin ev sahipliği yaptığı organizasyonda sahne alan Novak Djokovic, ilk turda Arjantinli Pedro Cachin’i 6-3, 6-3 ve 7-6’lık setlerle 3-0 yenerek 2. tura çıktı. Nole, daha önce Wimbledon’ı tam 7 kez kazanmıştı ve bu sene de tek erkeklerde favorilerden biri olarak görünüyor.

Tek kadınlarda sahne alan dünya 1 numarası Polonyalı Iga Swiatek, Çinli rakibi Lin Zhu’yu 6-1 ve 6-3’lük setlerle geçerek adını ikinci tura yazdırmayı başardı. Kadınlarda 4 numaralı seribaşı olarak turnuvaya gelen ABD’li Jessica Pegula ise vatandaşı Lauren Davis’i Arjantinli Pedro Cachin’i 6-3, 6-3 ve 7-6’lık setlerle 3-0 yenerek 2. tura çıktı. Yine tek kadınlar turnuvanın öne çıkan isimlerinden 5 numaralı seribaşı Caroline Garcia, Katie Volynets’i 6-4 ve 6-3’lük setlerle 2-0 yenerek 2. tura yükseldi. İlk günün dikkat çeken bir diğer maçında Ukraynalı Elina Svitolina 43 yaşındaki Amerikalı Venus Williams’ı 6-4 ve 6-3’lük setlerle 2-0 mağlup etti. Öne çıkan sonuçlardan bir diğeriyse tek kadınlarda 7 numaralı seribaşı Coco Gauff’un Sofia Kenin’e 6-4, 4-6 ve 6-2’lik setlerle yenilip elenmesi oldu.

Ergi Kırkın, M15 Belgrad’da şampiyon!Ergi Kırkın, M15 Belgrad’da şampiyon!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.