Wimbledon’da şampiyon bir kez daha Alcaraz

2024 Wimbledon tek erkekler finalinde bir önceki yılın rövanşı oynandı. Roland Garros'u kazanarak buraya gelen Carlos Alcaraz geçen yılın finalinde mağlup ettiği Novak Djokovic'i bir kez daha yenerek kariyerinin ikinci Wimbledon zaferini elde etti.

Spor 14 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Alcaraz, Wimbledon finalinde Djokovic'e set vermeyerek şampiyon oldu.

Tenisin çim kortta oynanan tek Grand Slam turnuvası Wimbledon’da tek erkekler final karşılaşması gerçekleşti. Geçen yılın finalinde Djokovic’i mağlup ederek şampiyonluğa uzanan Carlos Alcaraz karşısında bir kez daha Sırp raketi buldu.

İlk iki seti 6-2’lik skorlarla kazanan Alcaraz maçta bir anda 2-0 öne geçti. Bu süreçte Novak Djokovic yakın zamanda geçirdiği menüsküs ameliyatının da etkisiyle beklenenin çok uzağında bir performans sergiledi.

Üçüncü sette durum 4-4’ken Alcaraz, Novak Djokovic’in servisini kırdı ve sette durumu 5-4’e getirip şampiyonluk için servis atmaya başladı. Servis oyununda 40-0’ı yakalayan genç İspanyol’un eline üç kez şampiyonluk puanı şansı geldi ancak bu anlarda baskıya yenik düşen Alcaraz üst üste hatalar yapınca Djokovic fırsatı değerlendirdi ve rakibinin servisini kırarak sette durumu eşitledi. Mücadelenin devamında üçüncü seti kazananı belirlemek tie-break’e kaldı.

Tie-break’e mini-break yaparak başlayan Alcaraz bu süreçte daha üstün gözüken taraf olmayı başardı. Bir kez daha şampiyonluk sayısı şansı yakalayan 21 yaşındaki İspanyol raket Djokovic’in topu fileye takması sonucu isteğine ulaştı ve Wimbledon’da üst üste ikinci kez şampiyon oldu.

Rakibini 3-0’la geçen Alcaraz 2018’in ardından Wimbledon finallerinde set vermeden şampiyon olan ilk isim oldu. 2018’de bunu başaran isim ise rakibi Novak Djokovic’ti. Alcaraz ayrıca Galler Prensesi Kate Middleton dahil sayısız ünlü ismin tribünden takip ettiği karşılaşmayı kazanarak kariyerindeki dördüncü Grand Slam finalinde dördüncü zaferini elde etti ve finallerdeki kusursuz performansını sürdürdü.

Maçın ardından kupa töreninde mikrofonlara konuşan Alcaraz “En güzel turnuva, en güzel kort ve en güzel kupa” dedi.

Beş hafta önce Roland Garros’ta şampiyonluğa ulaşan Alcaraz şimdi de Wimbledon’da kupayı kaldırdı ve açık çağda aynı sezon içinde bunu başaran altıncı isim oldu. ‘Channel Slam’ diye adlandırılan bu başarıya geçmişte erişen isimler; Rod Laver, Bjorn Borg, Rafael Nadal, Roger Federer ve Novak Djokovic’ti. Alcaraz 21 yaşında Channel Slam yaparak bu alanda da en genç isim olarak öne çıktı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.