Yakup Sekizkök’le Dusan Alimpijevic’in kavgası büyüyor

Basketbol Süper Ligi takımlarından Darüşşafaka koçu Yakup Sekizkök'ün Beşiktaş başantrenörü Dusan Alimpijevic'in söylediklerine tepkisi bitmiyor: Türk oyunculara bu şekilde hakaret edemez!

Spor 3 Ekim 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Yakup Sekizkök, Beşiktaş koçu Dusan Alimpijevic’in Türk oyuncularla ilgili açıklamasını sert sözlerle eleştirdi.

Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde Darüşşafaka, Beşiktaş’ı son saniye basketiyle 64-61 yenerken karşılaşmaya maç sonu yaşananlar damga vurdu. İki koç Yakup Sekizkök ile Dusan Alimpijevic tartışması büyüdü, araya oyuncular girdi. Tartışmanın perde arkasında ise Beşiktaş çalıştırıcısı Alimpijevic’in Türk oyuncularla ilgili açıklaması yatıyor.

Olaylı maçta Beşiktaş son saniyede yenildi, Fenerbahçe farklı başladıOlaylı maçta Beşiktaş son saniyede yenildi, Fenerbahçe farklı başladı

Alimpijevic, Euroshoops’a verdiği söyleşide 6 yabancı oyuncuyu tercih ettiğini belirterek şunları söymeşti: “Diğer türlü Türk oyuncular çok rahat oluyor. İş ahlakı berbat. ‘Her şey çok fazla, çok zor, çok uzun, dinlenmeliyiz, neden bu kadar ağırlık kaldırıyoruz, kilolar kimin umrunda?’ moduna giriyorlar. Sezon başlangıcına fazla kiloyla gelseler kimin umurunda oluyor? Beş yabancı olduğunda yedi yer onlar için garanti oluyor. Bana sorarsan fiyatlar da çok yukarı çıkıyor. Yerli oyuncular için gerçeklik dışında fiyatlar oluyor.”

Galatasaray'dan gövde gösterisiGalatasaray’dan gövde gösterisi

Sekizkök: Haddi değil

Bi sözlere tepki gösteren Yakup Sekizkök, maçtan önce Dusan Alimpijevic’in Türk oyuncularla alakalı açıklamalarını okuduğunu ve çok üzüldüğünü söyledi. Darüşşafaka koçu şöyle konuştu: “Ülkemizde misafir olan bir antrenörün bu şekilde profesyonel liglerde oynayan, BSL, TBL ve TB2L düzeyinde, sayısı 400’ün üzerinde oyuncuyu eleştirmesi haddi değil. Herkesi aynı sepete koyması doğru olmaz. Eğer kendi oyuncuları ile ilgili bir problemi varsa isim vererek bunu açıklayabilir. Onun dışında Türk oyunculara bu şekilde hakaret edemez.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.