Yalnızca Katalonya’nın değil, İspanya’nın sefiri Girona

İki Katalonya ekibi Barcelona ve Girona Barcelona’daki Olimpiyat Stadı’nda karşılaştı. Girona mücadeleyi 4-2 kazandı ve LaLiga’da liderliğe yükseldi.

Spor 11 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
LaLiga'da yeni lider Girona.

Avrupa’da sezonun en flaş ekiplerinden Girona Katalonya’nın ağır ağabeyi Barcelona’ya konuk oldu. Real Madrid’in puan kaybettiği haftada bu maç iki takım için de hayati önemdeydi, zira iki takım da zirveyi zorluyordu.

Maç hızlı başladı. 12. dakikada Artem Dovbyk Girona’yı öne geçirdi. 19’da Robert Lewandowski yanıt verdi. Girona 40. dakikada Miguel Gutierrez ile yeniden üstünlük yakaladı. Barça ikinci yarının büyük kısmında atak yapan, rakip kaleyi şutlarla zorlayan taraftı. Ancak aradığı golü bulamayan Blaugrana 80. dakikada büyük darbeyi yedi. Valery Fernandez durumu 3-1 yaptı. Ancak Barça pes etmedi, ikinci duraklama dakikası içinde İlkay Gündoğan durumu 3-2’ye getirdi. Lewa bir dakika sonra net pozisyondan ise yararlanamadı. Bu fırsatı değerlendiremeyen Barça beşinci duraklama dakikası içinde Christian Stuani’nin golüne engel olamadı. Maç 4-2 bitti. Puanını 41’e yükselten Girona liderlik koltuğunu devraldı. Barcelona 34 puanla dördüncü sırada kaldı.

Real Madrid, Real Betis'e diş geçiremediReal Madrid, Real Betis’e diş geçiremedi

LaLiga’da günün diğer sonuçları:

Atletico Madrid – Almeria 2-1

Granada – Athletic Bilbao yarıda kaldı

Cadiz – Osasuna 1-1

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.