Yasemin Güveli’den Eczacıbaşı’ya veda, Çukurova’ya merhaba

Eczacıbaşı, altyapısından yetişen 25 yaşındaki orta oyuncusu Yasemin Güveli ile yollarını ayırdı. Voleybolcu, Çukurova Belediyespor'a imza attı.

Spor 13 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Eczacıbaşı, altyapısından yetişen Yasemin Güveli Çukurova Belediyespor'a gitti.

Eczacıbaşı, 25 yaşındaki Yasemin Güveli ile yollarını ayırdığını açıkladı. Kulüpten yayınlanan teşekkür mesajında, “Kulübümüzün yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan Yasemin Güveli ile ortak anlaşmaya varılarak, kariyerine yeni bir yapı altında devamına karar verilmiştir. Kendisine bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz” denildi.

Eczacıbaşı Başantrenörü Ferhat Akbaş, aralık ayında Yasemin Güveli için yaptığı açıklamada “Mental ve fiziksel olarak şu an çok hazır değil. Ona biraz zaman tanımımız gerekiyor. Onunla karşılıklı konuşarak bu kararı aldık. Ben onun çok iyi bir şekilde hazırlanacağını ve tekrar aramıza döneceğine eminim” demişti.

Eczacıbaşı'ndan Macar dansıEczacıbaşı’ndan Macar dansı

Çukurova Belediyespor’a imza attı

Ezcacıbaşı’ndan ayrılan voleybolcu, Çukurova Belediyespor’a imza attı. Kulüpten yapılan açıklamada, “Takımımız son olarak Eczacıbaşı forması giyen orta oyuncu Yasemin Güveli ile anlaşmaya vardı. Aynı zamanda milli formayı da terleten Yasemin Güveli’ye ‘hoş geldin’ diyor, başarılar diliyoruz” denildi.

Yasemin Güveli kimdir?

Yasemin Güveli, 5 Ocak 1999’da İstanbul’da dünyaya geldi. 1.88 cm. boyundaki voleybolcu ilk A takım tecrübesini Eczacıbaşı ile 2017-18 sezonunda yaşadı. Beşiktaş ve Karayolları’nda kiralık olarak forma giyen 25 yaşındaki oyuncu 2019-20 sezonunda Eczacıbaşı’na döndü. Güveli, Genç ve Yıldız Milli Takımlarıyla Dünya Şampiyonası dördüncülüğünün yanı sıra Avrupa Gençler Şampiyonası’nda üçüncülüğü ve 2015 EYOF Şampiyonluğu da yaşadı.

Beşiktaş Filenin Sultanları'ndan transfer yaptıBeşiktaş Filenin Sultanları’ndan transfer yaptı

2018-2019 Sultanlar Ligi’nde lig etabını en çok blok yapan orta oyuncu olarak tamamlayan Güveli, 2019 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda gümüş madalya elde etti. Oyuncu ayrıca 2020 Şampiyonlar Ligi’nin grup etabında sahaya çıktığı 6 maçta 20 sette ter döktü ve toplamda 22 blok yaparak etabın en iyi blok yapan oyuncusu oldu. Yasemin Güveli, Eczacıbaşı forması altında birer CEV Kupası, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Kupası şampiyonluğu sevinci yaşadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.