‘Yetenekli Bay Çağdaş’ futbol kulübü peşinde!

Danimarka'nın köklü kulüplerinden Vejle Boldklub'u satın almaya çalışan Alman - Türk iş insanı Çağdaş Şenyürek’in söylediği kişi olmadığı ortaya çıktı. Kulübün sahipleri onu mahkemeye verdi.

Spor 14 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Çağdaş Şenyürek, 50 milyon euro'luk teklif vererek Vejle Boldklub'u satın almaya çalıştı.

Patricia Highsmith’in ‘Yetenekli Bay Ripley’ kitabı kendisini hayata karşı daha iyi bir yerde konumlandırabilmek adına başkasının kimliğine bürünen bir kişiyi anlatır. Buna benzer bir öykü Danimarka’da yaşanıyor. 2024’ün hemen başında basına bir haber yansıdı. Danimarka Süper Lig ekiplerinden Vejle Boldklub’a Almanya kökenli Türk iş insanı olduğu söylenen Çağdaş Şenyürek isimli gizemli bir zengin talipti. Kulübün hisselerinin en az yüzde 91’inin satın almak istiyordu.

Şenyürek yaptığı ilk açıklamada, ilk hedeflerinin zor durumda olan kulübü ligde tutmak olduğunu söyledi. Futbola değer katmaya geldiklerini belirten iş insanı şöyle konuşuyordu: “Danimarka futbolu Avrupa’nın yükselen değerlerinden biri. Vejle de köklü bir geçmişi olan, şampiyonuklar kazanmış ve önemli oyuncular yetiştirmiş bir kulüp. Biz Vejle’nin yeniden üst sıralar için mücadele edecek, Avrupa kupalarında Danimarka futbolunu temsil edecek bir kulüp haline gelmesi için bir yola çıktık. Futbol planlamasını yapacak profesyonel ekibimizle birlikte hazırız. Öncelikli hedefimiz Vejle’yi bu sezon ligde tutmayı başarmak ve ardından gelecek sezonlar için iyi bir kadro yapılanmasını başlatmak. Orta ve uzun vade planlamalarımız ve yüksek enerjimizle futbola değer katmaya geldik.”

150 milyonluk vurgunla suçlanan Talu çifti 'nitelikli dolandırıcılık'tan tutuklandı150 milyonluk vurgunla suçlanan Talu çifti ‘nitelikli dolandırıcılık’tan tutuklandı

Kulübe ‘Yedi yıl Hong Kong’da çalıştım’ dedi

59 yaşındaki Çağdaş Şenyürek, kendini bankacılık devi Deutsche Bank’ta uzun bir geçmişe sahip başarılı bir iş insanı olarak tanıttı. Danimarka’da Bold.dk’ye verdiği röportajda, hesap uzmanı olduğunu belirtirken Deutsche Bank’ta operasyon başkanlığı görevi dahil 25 yıl çalıştığını söylüyordu. Bu sürenin bir bölümü bankanın Hong Kong’daki şubesinde geçmişti. Çağdas Şenyürek, Vejle Boldklub’un satın alma sürecinde de yedi yıl boyunca bankanın Hong Kong şubesinde 100’ün üzerinde çalışanla yöneticilik yaptığını iddia etti.

Banka, Hong Kong iddiasını yalanladı

Danimarka yayın organı B.T.’nin yayınlanan haberiyse ortalığı karıştırdı. Ne Almanya’da ne de Hong Kong’da Deutsche Bank’ın iletişim departmanında çalışan hiç kimsenin Çağdaş Şenyürek isimli birisinden bilgisi yoktu. Hatta bantka onun Hong Kong’daki şubede çalıştığını kesin bir dille reddediyordu.

Kiel Üniversitesi’nde kimse tanımıyor

Araştırma derinleştikçe Çağdaş Şenyürek’in eğitim durumuyla ilgili de birçok belirsizlik ortaya çıktı. Röportajlarında doktora yaptığını felsefe alanında 1990’lı yıllarda Kiel’deki ünlü Christian-Albrechts-Universitesi’nde eğitim verdiğini söyleyen iş insanı bir kez daha açığa düştü. Almanya’nın kuzeyinde bulunan Kiel şehirdeki üniversite ile temasa geçen B.T. gazetesi, Çağdaş Şenyürek’in ne doktora yaptığı ne de burada çalıştığına dair bir bilgiye rastlamadı. Üniversite iç veri tabanlarında Çağdaş Şenyürek ismi arandığında sonuç çıkmıyordu. Fakültede uzun süredir bulunan profesörlerin Türk- Alman kökenli Şenyürek hakkında hiçbir şey hatırlamıyordu.

Üniversitenin basın biriminden B.T.’ye yapılan bilgilendirmede, “Ön incelemeler sonrasında Çağdaş Senyürek’in Felsefe Fakültesi’nde doktora veya eğitmenlik yaptığına dair bilgiye rastlanmamıştır” denildi.

Talu çiftinin ilk ifadeleri ortaya çıktı: Çocuğumuzla tehdit edildikTalu çiftinin ilk ifadeleri ortaya çıktı: Çocuğumuzla tehdit edildik

Profilindeki bilgileri sildi

Çağdaş Şenyürek, konuyla ilgili B.T. gazetesinin yazılı olarak ilettiği sorusuna “Tüm belgelere sahibim” yanıtını verdi. Gazeteyi dava edeceğini belirten iş insanının haber çıktıktan sonra LinkedIn profilindeki çoğu bilgiyi sildiği görüldü.

Satış iptal edildi, mahkemeye veriyorlar

Yaşananların ardından Vejle Boldklub yönetimi de kulübün gelecekteki sahibi hakkında araştırma başlattı. Sonuç gazetenin ulaştığı bilgilerle aynıydı. Kulübün ana hissedarı Klaus Eskildsen ile Andrew Zolotko satışı iptal etti. Çağdaş Şenyürek, satış için gerekli mercilere teslim etmesi gereken belgeleri vermemişti. Türk iş insanı sözleşmenin üzerine düşen kısmını yerine getirmediği için anlaşma bozulmuştu. Vejle’nin internet sitesinde yer alan duyuruda, Çağdaş Şenyürek’e iftira, asılsız suçlamalar ve anlaşmadaki bazı şartları ihlal etmekten dolayı dava açılacağı belirtildi. Zolotko, Çağdaş Şenyürek’in kendilerine sunduğu teklifi de açıkladı.Buna göre Türk iş insanı, kulübe diğer şeylerin yanı sıra, satın alma fiyatı da dahil olmak üzere 50 milyon euro yatırım yapacaktı. Zolotko, kulüp için hem saha içinde hem de saha dışında elinden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğini belirterek “Taraftarlar ve sponsorlar, Vejle Boldklub’un dürüst olmayan bir kişiye satılmayacağından emin olmalı” dedi.

Vejle Boldklub kümede kalmaya çalışıyor

Vejle Boldklub geçen sezon Danimarka Süper Ligi’ne yükseldi.Bu sezon çıktığı 17 maçta üç galibiyet, beş beraberlik ve dokuz yenilgiyle 14 puan topladı. Vejle 12 takımlı ligde 11. sırada yer alıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.