Yusuf’lu Lille, Martinik takımına patladı: Bir düzine gol

Fransa Kupası maçında Martinik ekibi Golden Lion'ı ağırlayan Lille, rakibini 12-0 yendi. Yusuf Yazıcı maçı 2 gol 2 asistle tamamladı.

Spor 7 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Yusuf Yazıcı'lı Lille'den tarihi fark.

Karayiplerde yaklaşık 400 bin nüfuslu bir ada… Fransız sömürgesi, aynı zamanda bir Fransız ili olarak da kabul edilen ve para birimi dahi Euro olan Martinik’in futbol takımı Golden Lion, Fransa Kupası mücadelesinde Lille’e konuk oldu. Son derece güçlü rakibi karşısında son 64 turu mücadelesi veren takım için bu denli üst düzey bir ekiple mücadele etmek dahi büyük bir şanstı. Lille, mütevazı rakibine karşı gol atmak konusunda cimri davranmadı. Maçın ilk yarısı 7-0 biterken ikinci yarıda gelen 5 golle beraber mücadele 12-0 sonuçlandı.

Lille’de milli futbolcu Yusuf Yazıcı 2 gol 2 asist yaparken karşılaşmada gol atan diğer futbolcular Jonathan David (3), Edon Zhegrova (3), Tiago Santos, Hakon Heraldsson (2), Amine Messoussa oldular. Tarihinin en farklı galibiyetlerinden birini alan ekip son 32 takım arasına adını yazdırmayı başardı. Lille, maç sonunda sahayı yaşadıkları deneyimin mutluluğuyla terk eden Golden Lion’lı futbolcuları alkışlamayı da ihmal etmedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.