Zeynep Berlin’de geriden geldi, ikinci tura çıktı

WTA 500 turnuvalarından Ecotrans Ladies Açık'ta mücadele eden Zeynep Sönmez, Arantxa Rus karşısında ilk seti 3-6 kaybettiği karşılaşmayı 6-2 ve 6-1'lik setlerle kazandı ve adını bir üst tura yazdırdı.

Spor 17 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Zeynep Sönmez Almanya'da ikinci turda.

Türk tenisinin son yıllarda yetiştirdiği en özel yeteneklerden Zeynep Sönmez parlamaya devam ediyor. Toprak kort sezonunu Roland Garros’ta adını ana tabloya yazdırma başarısı göstererek kapatan Zeynep çıkışını Almanya’da sürdürüyor.

Berlin’deki Ecotrans Ladies Open’da mücadele eden Zeynep turnuvanın bir numaralı seri başı Yastremska’yı eleme yarı finalinde eledikten sonra finalde ABD’li Bektas’ı geçmiş ve ana tabloya adını yazdırmıştı. Zeynep ilk turda dünya 58 numarası Hollandalı Arantxa Rus ile karşılaştı. Deneyimli raket maça iyi başladı ve Zeynep’e üstünlük kurarak ilk seti 6-3 kazandı. Ancak Zeynep ikinci sete fırtına gibi girdi. İki break birden kazandı ve durumu bir anda 4-0’a getirdi.

Sönmez setin devamında üstünlüğü elden bırakmayıp 6-2 ile durumu dengeledi. Final setinde daha da baskın bir oyun sergilemeyi başaran Zeynep Sönmez rakibine 6-1 ile üstünlük kurup adını bir üst tura yazdırmayı başardı. Zeynep kariyeri adına özel bir adım daha attı. WTA 500 turnuvasında maç kazanmayı başaran değerli sporcu Zeynep Sönmez WTA 250 ve üstü turnuvaların ana tablolarında maç kazanan 7. Türk raket oldu. Daha önce bu başarıyı elde eden isimler Pemra Özgen, Çağla Büyükakçay, İpek Soylu, Başak Eraydın, Ayla Aksu, İpek Öz’dü. Zeynep sıralamada ilk 100’de olan sporculara karşı da altıncı galibiyetine uzandı. Üst üste üçüncü maçında ilk 100’deki rakibini yendi.

Zeynep turnuvanın ikinci turunda Marina Sakkari-Victoria Azarenka eşleşmesinin galibiyle mücadele edecek. Sönmez Hollandalı rakibine karşı aldığı galibiyetle canlı dünya sıralamasında 131. basamağa kadar çıktı.

Zeynep Sönmez'den tarihi zafer: 1 numaralı seribaşını yendi!Zeynep Sönmez’den tarihi zafer: 1 numaralı seribaşını yendi!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.