Zico, Mourinho’yu değerlendirdi: Türkiye’de tarihe geçer

Fenerbahçe'yi 100. yılında şampiyon yapan ve Devler Ligi'nde çeyrek final oynatan teknik direktör Arthur Zico sarı-lacivertlilerin başına getirilen Mourinho hakkında konuştu.

Spor 6 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'nin eski teknik direktörlerinden Zico, Mourinho'nun takımın başına getirilmesini değerlendirdi.

Fenerbahçe’nin 100. yılında takımı Süper Lig şampiyonluğuna ulaştıran ve bir sezon sonrasında da sarı-lacivertlileri Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kadar yükselten Brezilyalı teknik direktör Arthur Zico Sabah’a konuştu. Süper Lig’de şampiyonluk kazanan son yabancı teknik adam olma unvanı süren Zico sarı-lacivertlilerin başına geçen Jose Mourinho hakkında fikir belirtti.

Mourinho’yu dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri olarak gördüğünü söyleyen Zico “Mourinho tam bir winner (kazanan) karakter. Onu çok seviyorum. Şahsen tanıştığım için de iyi biri olduğunu biliyorum. Onun başarılı olmasını ve Fenerbahçe’yi tekrar zaferlere ulaştırmasını diliyorum. Mourinho ve ekibinin harika bir iş çıkaracağına inanıyorum. Futbolda çok büyük bir deneyime, tecrübeye ve bilgiye sahip. Türk futbolunu ve Fenerbahçe’yi tanıyor. Geçmişte yaptıkları ortada. Porto ile Şampiyonlar Ligi kupası, diğer takımlarla kazandıkları… Nereye gitse o kulübün ve taraftarın sevgilisi haline gelmeyi başardı. Fenerbahçe taraftarı da başarı geldiği sürece her kim olursa olsun o kişiyi kucaklar. Jose çok başarılı olacak ve Türkiye’de tarihe geçecek” dedi.

2006 ve 2008 yılları arasında Fenerbahçe’de bir Süper Lig, bir de Süper Kupa zaferi yaşayan 71 yaşındaki Zico halihazırda Japonya ekiplerinden Kashima Antlers’te danışmanlık yapıyor.

Polemikte son perde... Acun Ilıcalı'dan Aziz Yıldırım'a: Dominikleri karıştırmışPolemikte son perde… Acun Ilıcalı’dan Aziz Yıldırım’a: Dominikleri karıştırmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.