Zincirleme transfer tamlaması: Golcüler göçü Galatasaray’a yaradı

Ara transferin son gününde Armando Broja’yı kiralayan Fulham, Carlos Vinicius’u Galatasaray’a yolladı. Kadrosuna yeni bir santrfor katan Galatasaray ise Bakambu’dan beş milyon euro kazandı.

Spor 5 Şubat 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İngiltere’de kış transfer döneminin son günündeki hareketlilik Galatasaray’ı etkiledi. Premier Lig ekiplerinden Fulham bu sezon Chelsea’de istediği kadar forma şansı bulamayan Armando Broja’yı sezon sonuna kadar kiraladı. Sezonun ilk yarısında tüm kulvarlarda çıktığı 19 maçta iki gol atıp iki de asist yapan Arnavut golcü’nün Fulham’a katılması Londra kulübünün Carlos Vinicius’u yollayabilmesine yol açtı. 

Bu esnada halihazırda Afrika Uluslar Kupası’nda ülkesi Demokratik Kongo Cumhuriyeti adına ter döken Cedric Bakambu için de Galatasaray ve Real Betis pazarlıktaydı. Sezon başında 700 bin euro karşılığında sarı-kırmızılılara katılan Bakambu için Betis sürekli fiyat yükseltince Galatasaray’ın oyuncuyu gönderme isteği büyüdü. Fakat transfer tahtasının kapanmasına kısa süre kala santrfor bölgesini kiminle dolduracağında kesin konuşamayan Galatasaray bu sebeple Bakambu sürecinde temkinli davranmayı seçti. 

Tam bu pazarlıklar sürerken gelen Broja-Fulham haberi Galatasaray’a Carlos Vinicius adında bir fırsat doğurdu. Bakambu’nun boşluğunu kiralık Vinicius formülüyle doldurabileceğini düşünen Galatasaray, Demokratik Kongo’lu için gelen beş milyon euro bonservis + beş milyon 50 bin euro tutarındaki bonusları ön gören anlaşmayı onaylayıp oyuncusuyla vedalaştı. 

Bu satışın ardından Carlos Vinicius’u sezon sonuna kadar 600 bin euro karşılığında kiralayan sarı-kırmızılılar hem kasasını doldurdu, hem de istediği verimi bir türlü alamadığı Bakambu’nun yerine farklı tipte bir santrfor eklemiş oldu. 

Galatasaray, Carlos Vinicius'u takdim etti: SabırsızlanıyorGalatasaray, Carlos Vinicius’u takdim etti: Sabırsızlanıyor

Benzer bir durumu Beşiktaş Cristiano Ronaldo üzerinden yaşamıştı 

Futbolda yakın dönemin en flaş transferlerinden biri kuşkusuz Cristiano Ronaldo’nun Suudi Arabistan’a gidişiydi. Vincent Aboubakar’ın da o dönemde top koşturduğu Al-Nassr’a transfer olan Ronaldo Beşiktaş’ı doğrudan etkileyen bir golcüler göçü yaratmıştı. 

Ronaldo’nun Al-Nassr’a gidişi sonrası santrfor ihtiyacı oluşan Manchester United Portekizli’nin yerini Beşiktaş’ta oynayan Wout Weghorst’la doldurmuştu. Devre arasında forvetini kırmızı şeytanlara kaptıran Beşiktaş ise Ronaldo’nun gelişi sonrası Al-Nassr’da fazlalığa dönüşen eski futbolcusu Vincent Aboubakar’ı yeniden kadrosuna katmıştı. 

Galatasaray'dan UEFA'ya yeni liste: Vinicius, Aurier, Berkan...Galatasaray’dan UEFA’ya yeni liste: Vinicius, Aurier, Berkan…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.