Zinedine Zidane 150 milyon euro’ya ‘hayır’ dedi

Suudi Arabistan, Zinedine Zidane için 150 milyon euro'yu gözden çıkardı. Fransız teknik direktör teklife olumsuz yanıt verdi.

Spor 27 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Zidane'nın gönlünde Fransa Milli Takımı yatıyor.

Fransız Zinedine Zidane hem futbolcu hem teknik direktörken en büyük kupaları kaldırmış bir isim. En son Real Madrid’i çalıştıran Zidane uzun süredir futboldan uzak duruyor. Suudi Arabistan Futbol Federasyonu Fransız teknik direktörü milli takımın başına getirmek için devreye girdi. Fransız çalıştırıcıya 2 yıl için 150 milyon euro teklif edildi. Zidane, bu teklife olumsuz yanıt verdi.

Figo: Jesus harika bir iş çıkardıFigo: Jesus harika bir iş çıkardı

Zidane’ı eleştiren federasyon başkanı gitti

Haziran 2021’de Real Madrid’den ayrılan Zinedine Zidane’nın Fransa’nın başına geçmek istediği biliniyor. Fransa Futbol Federasyonu, Dünya Kupası sonra Dider Deschamps’la sözleşme yenilemeden önce milli takım için Zidane ismi gündeme gelmişti. Dönemin Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet, Fransa’nın RMC Sport kanalında ülkenin efsane ismi Zinedine Zidane’nin milli takımda teknik direktörlük yapma potansiyeli hakkında; “Zidane benimle iletişime geçmeye çalışmadı. Arasa bile telefonunu açmazdım. Onunla hiç görüşmedik” demişti. Fransa Spor Bakanlığı, İspanya’nın Real Madrid takımı, Fransız yıldız Kylian Mbappe ile birçok futbolcu, Zidane hakkındaki açıklamaları nedeniyle Le Graet’i eleştirmişti. Tepkilerden sonra hakkında birçok taciz iddiası ortaya çıkan Le Graet istifa etmek zorunda kalmıştı.

UEFA Başkanı Ceferin, Galatasaraylı Juan Mata'ya danışacakUEFA Başkanı Ceferin, Galatasaraylı Juan Mata’ya danışacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.