Oy reis! Koca reis! Kaptanlar göreve

10 kişilik Gaziantep FK'ya karşı son dakikalarda ecel terleri döken Fenerbahçe'de takım uyum sürecini atlatana kadar kaptanlar Edin Dzeko ve Dusan Tadic'e büyük görev düşecek.

14 Ağustos 2023
Edin Dzeko'dan Beşiktaş itirafı geldi.

1819-1892 yılları arasında yaşamış ABD’nin en önemli edebiyatçılarından Wayt Whitman’ın ‘O Captain My Captain’ şiiri Ölü Ozanlar Derneği filmi ile tüm dünyada meşhur olmuş, Can Yücel şiirin ilk dört mısrasını Türkçe’ye şöyle çevirmişti:

Oy reis! Koca reis! Alnımızın akıyla döndük seferden

Savuşturup onca bela onca fırtınayı, sonunda murada erdin.

İşte liman, bak, çanlar çalıyor, bayram ediyor ahali

Gördüler pupa yelken geliyor gözü pek, gözü yeşil yelkenli.

Fenerbahçe sezonun ilk maçını, Kahramanmaraş depremlerinden sonra ligden çekilen, 6 ay sonra olabilecek en zor deplasmanlardan birine; Kadıköy’e gelen Gaziantep FK’ya karşı oynadı. Sarı lacivertlilerin maça başlangıcı muhteşem oldu. Kaptan Edin Dzeko ve saha içi reisi Dusan Tadic, tribünlere 3. dakikada bayram yaptırdı. Harika paslarla tabelayı değiştirdiler. 18’de sahneye bu kez Szymanski çıktı. Polonyalı üç kişi arasından Dzeko’yu harika gördü. O da hem kendinin hem Fenerbahçe’nin ikinci golünü ağlara gönderdi.

Fenerbahçe dünyaları kaçırdı, 3 puanı kaçırmadıFenerbahçe dünyaları kaçırdı, 3 puanı kaçırmadı

Fenerbahçe’nin ritmini kırmızı kart ve sakatlık bozdu

22. dakikada Maxim, takımına tabiri caizse ihanet ederek hakemi alkışladı ve ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Herkes 10 kişi karşısında Fenerbahçe’nin farka gideceğini düşünüyordu. Ama futbolun güzelliği burada. Bu kart Fenerbahçe’nin ritmini bozdu. Bir de üstüne Bright Samuel Osayi sakatlanınca soldaki Ferdi Kadıoğlu Tadic ortaklığı sekteye uğradı. Ferdi Kadıoğlu sağ beke geçerken sol taraf Oosterwolde’ye emanet edildi. İlk yarının sonunda Kadıoğlu’nun çevirdiği bir topta kazanılan penaltı VAR’dan döndü. Bu pozisyonun ardından sarı lacivertliler iyice oyundan düştü.

Mehmet Nas’tan “çalım” açıklaması: Siraçhan Fenerbahçe’ye daha yakınmışMehmet Nas’tan “çalım” açıklaması: Siraçhan Fenerbahçe’ye daha yakınmış

Bir Fenerbahçe klasiği

Kanarya’nın nasıl olsa maçı kazandık havasına girmesi anında cezalandırıldı ve bir Fenerbahçe klasiği yaşandı. 10 kişilik Antep ekibi serbest vuruşta yapılan ortada Arda’nın vuruşuyla kaleyi bulan ilk topunda golü buldu. Böylece Jesus’tan sonra İsmail Kartal döneminde de kaleyi bulan ilk topun gol olma geleneği değişmemiş oldu. Sarı lacivertli tribünlerden golde hatası olmamasına karşın kaleci Altay Bayındır’a tepki geldi. Bu, geçen sezonlardan biriken öfkenin sesiydi.

Kader ağlarını 2015’te ördü: Fred Fenerbahçe’deKader ağlarını 2015’te ördü: Fred Fenerbahçe’de

Penaltı ve pozisyonlar kaçtı, gerilim arttı

İkinci yarı Fenerbahçe üçüncü golü bulup rahatlamak Gaziantep FK ise skoru olabildiğince tutup son dakikalarda beraberlik golünü bulmak için çıktı. Kanarya sayısal fazlalığı ile pozisyon üstüne pozisyon yakaladı. Edin Dzeko’nun bir topu direktör döndü. Dusan Tadic’in kazandığı penaltı dahil birçok fırsat harcandı. Osayi’den sonra Becao da sakatlar kervanına katılınca Samet Akaydin bu sezon ilk kez forma şansı buldu. Skor kopmayınca Kadıköy’de gerilim yükseldi. Gaziantep FK da riskleri alıp son dakikalarda beraberliği yakalamaya çalıştı. Maçın uzatma dakikalarında stres o kadar büyüdü ki kaptan Edin Dzeko tribünlere dönerek kendilerini desteklemeleri için elleriyle çağrıda bulunmak zorunda kaldı. Karşılaşmanın son pozisyonunda Gaziantep takımının  penaltı itirazlarıyla bitiş düdüğü gecikse de VAR’ın devam kararıyla Fenerbahçe maçı 2-1 kazanarak Süper Lig’e 3 puanla girmiş oldu.

Fenerbahçe'nin transfer uçakları durmadı, Galatasaray'a suçlama!Fenerbahçe’nin transfer uçakları durmadı, Galatasaray’a suçlama!

Kaptanlar göreve!

Maç sonunda şu görüldü: Kadrosunu neredeyse baştan aşağı değiştiren, Fred ve Cengiz Ünder’in gelmesiyle kalitesi artacak Fenerbahçe’ye bir uyum süresi gerekecek. Sarı lacivertli futbolcular birbirine alışana kadar zorlanacaklar. Bu alışma döneminde tecrübesiyle kaptanlar Edin Dzeko ve Dusan Tadic’e büyük görev düşecek. ‘Reis’ler lig boyunca ‘onca bela ve onca fırtınayı’ savuşturabilirlerse Fenerbahçe sonunda sonunda 10 yıldır beklediği şampiyonluk limanına ulaşabilir. Ahali bayram edebilir.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.