Biri İmamoğlu’na söyleyebilir mi, Filenin Sultanları için özel bir uçak kiralasın!

28 Mayıs 2024
Kaptan Eda Erdem ekonomideki ABD uçuşlarına ironik bir mesajla tepki gösterdi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı 24 uluslararası kupa ile dünya sıralamasında 1 numara, Türk spor tarihinde takım sporlarında Dünya Şampiyonu olan ilk takımımız. Kadın Voleybol Takımımız aynı zamanda Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonu.

Ebrar Karakurt boyu 1,97 metre

Zehra Güneş boyu 1,97 metre

Melisa Vargas boyu 1,94 metre

Eda Erdam boyu 1,88 metre

Hande Baladin boyu 1,90 metre

Milletler Ligi Şampiyonu

Ülkelerin bazı markaları ve bazı sporcuları ve sanatçıları gerçekten yıldızdır. Onlardan ikisi yan yana gelirse mükemmel bir birliktelik ortaya çıkar. Çıkar mı? Çıkmadı! THY şüphesiz Türkiye’nin en değerli markalarından, hem Dünya hem Avrupa hem de Milletler Ligi Şampiyonu A Milli Kadın Voleybol Takımı ise gözbebeğimiz, ancak bu iki yıldızın birlikteliği hüsran oldu!

Daha dün medyada Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu üyelerinin huzur hakkı adı altında aldıkları ücretlere %64 zam yapıldığı haberi vardı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun’un da aralarında olduğu dokuz yönetim kurulu üyesi kendi maaşlarına zam yaparken nasıl oldu unuttular da aynı anda hem Avrupa hem Dünya hem de Milletler Şampiyonu olan Kadın Voleybol Milli Takımı’mızı tarifeli seferle 13 saatlik yolculuğa yolladılar? Üstelik THY’nin kendi voleybol takımı da varken nasıl oldu da böyle bir hazırlık yapmadılar.

Bizim kızlar tarifeli seferle 13 saatlik Dallas yolculuğuna çıkarken en büyük rakipleri İtalya Kadın Voleybol Milli Takımı oyuncuları aynı saatlerde “boylarına uygun özel bir uçakla” aynı şampiyona için Roma’dan yola çıkıyordu. 

Aynı saatlerde bazı THY uçakları

Aynı saatlerde Galatasaray Futbol Kulübü resmi sayfasından “Sponsorumuz THY’na ait özel bir uçuşla Konya’ya iniş yaptık” diye twit atılıyordu. Yani şöyle düşünün bir sezonda toplam 38 maç oynayan bir futbol takımına sadece deplasman maçları için THY 14 özel uçuş tahsis ediyordu. 

Aynı saatlerde THY, Madrid uçuşunun 40.yılı dolayısıyla 130’dan fazla acente, iş adamı, sanatçı ve gazeteciyle Madrid’de enfes bir gece düzenliyordu. 

Aynı THY Euro 2016’ya katılacak Futbol Milli Takımı için Boeing 737’nin üstünü oyuncuların resimleriyle kaplıyordu. 

Yetti mi? Yetmedi, aynı THY 2002 yılında Dünya Basketbol Şampiyonası’na katılmak için ABD’nin İndianapolis şehrine giden Basketbol Milli Takımı için yine bir uçağının gövdesini kaplatmıştı. 

Kızlarımızın biletlerini upgrade etmek akıllarına gelmeyen THY 2022 yılında A Milli Basketbol Takımı için özel klip hazırlıyordu. 

Oysa aynı THY 12 Temmuz’da ölen Menzil Tarikatı şeyhi için Adıyaman’a ek seferler koymuştu. Geçen ocak ayında yine Menzil Tarikatı’nın Umre’ye giden üyeleri THY uçağında anons yaparak tarikat şeyhine şiir okuyordu, ama A Milli Kadın Voleybol Takımı’na özel uçak tahsis etmek akıllarına gelmiyordu. 

Kimsenin aklına özel uçak gelmemiş

Uçakta bulunan iki metrelik oyuncuların balık istifi fotoğrafları sosyal medyada yayılınca gelen tepkiler sonunda THY Basın Müşaviri Yahya Üstün bir açıklama yaparak “sponsor” oldukları Milli Takım’ın biletleri için tüm sorumluluğun Türkiye Voleybol Federasyonu’nda olduğunu söylüyordu. 

Bu açıklama üzerine Voleybol Federasyonu THY ile irtibata geçtiklerini ancak uçak biletlerini upgrade bile etmediklerini açıkladı. Daha da kötüsü dünya voleybolunun 1 numarası olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’na özel bir uçak tahsis etmek ne federasyonun ne de milli takıma sponsor olan THY’nın aklına gelmişti. 

Biz kendi çocuklarımızın değerini bilmez, başarılarını alkışlamazsak onlara Uganda Federasyonu mu sahip çıkacak? Bu kızlar Avrupa Şampiyonası için ter dökerken içimizdeki İrlandalıların kızları kıyafetleri ve cinsel tercihleri için yerden yere vurduğunu görmedik mi?

Ne olursa olsun THY gibi bazı şirketlerle “politically correct” olarak daima iyi ilişkiler yöneten basınımızın kimi güzide üyelerinin sosyal medya üzerinden aman efendim sepet efendim onların suçu yok yazdığına da şahit olduk. 

Vargas Havayolları kurulsun

10 gün önce Ekrem İmamoğlu’nun Olimpiyat Milli Komitesi ve bir grup gazeteciyle 2027 Avrupa Oyunları’nın imza töreni için Roma’ya yaptığı ziyareti yerden yere vuranların Katar’daki Dünya Kupası maçlarına uçaklara doluşa doluşa gittiğini görmedik mi? Sezar’ın hakkı Sezar’a. 

Jose Mourinho THY reklamlarında Business Class yemeklerini tanıtırken umarım hem federasyon hem de THY kendi milli oyuncularını bir daha unutmaz! 

Eğer siz beceremiyorsanız eminim Ekrem İmamoğlu kızlarımıza gereken ihtimamı gösterir ve onlar için en iyisini yapar. Lütfen biri İmamoğlu’na söyleyebilir mi, Filenin Sultanları için özel bir uçak kiralasın!

Olmadı Vargas Havayolları kurulsun, kızlar kendi uçaklarını kendileri kiralasın!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.