Bennifer tuhaflığı nihayet ortadan kalktı

1 Eylül 2024

Birliktelikleriyle magazin terminolojisinde Bennifer olarak adlandırılan Jennifer Lopez ve Ben Affleck’in boşanma kararı almaları ve ünlü şarkıcının kendisine avukat bile tutmadan kendi başına mahkemeye gidip dilekçesini vermesi magazin gündemine adeta düştü.

Özellikle her baktığı ilişkide romantik bir anlam  görmeye çalışanlar bence kafalarında idealize ettikleri  bu ilişkinin sona ermesine çok üzülüyorlar. Benim arkadaş çevremde de var tür kadınlar. Bu tipler film seyretmek denilince akıllarına sadece romantik komedi türü gelir. Bunların yine  idealize etme çalıştıkları  ve sevecen biçimde Bennifer diye adlandırdıkları birliktelik  aslında şöyleydi:

Lopez ve Affleck, 2000’li yılların başında büyük bir aşk yaşayıp nişanlarını bozduktan sonra 2021’de ikinci kez aşka yelken açtılar. Aradan geçen yıllarda ikisi de başkalarıyla evlendi, çocukları oldu.

Başkalarından çocuklara sahip olmalarına rağmen belki de magazin basını zorlamasıyla tekrar Bennifer mitini sürdürmeye uğraştılar.

Bu birliktelikte ben yabancı basında Ben Affleck’in aslında pek istekli olmadığını ve ağırlıklı olarak  Jennifer Lopez’in, Bennifer mitini sürdürmek için uğraşmış olduğunu okuyorum.

Bu arada haklarında ayrılacaklar iddiası da gündemden hiçbir zaman düşmüyordu. Ben bu ilişkinin aslında suni ve anlaşmalı olduğunu, iki starın da Bennifer’i etkin bir halkla ilişkiler aracı olarak kullandıklarını düşünüyordum. Nitekim daha resmen ayrılmadan önce bu kuşkumun doğru olduğunu bana ispat eden şu gelişme de olmuştu: Ben Affleck, Bennifer kod adlı halkla ilişkiler çalışmalarında çıtayı biraz daha yükseğe çıkararak ikilinin aşk hikayesini  bir filme bile dönüştürmüştü. İkisi kendi ilişkilerinin anlatıldığı bu filmin adını ‘The Greatest Love Story Never Told’ (Alatılmamış En Büyük Aşk Hikayesi) olarak koymuşlardı.

Herkes kendi yaşamakta olduğu ilişki hakkında yalan söylemekte serbesttir. Ama bu ilişkiyi yaşayan Ben  Affleck ve Jennifer Lopez olduğunda bu yalanlar masum beyaz yalan  olmaktan çıkıp  bizlerin kafasını lüzumuz meşgul eden palavralara da dönüşebiliyor.

Film yetmedi, ikisi  2022’de çok konuşulan görkemli bir düğünle de evlendiler. Bu da tabii onların planladığı gibi yine çok konuşuldu, ikisinin popülaritesine katkıda bulundu. 

Güya ilk seferinde nişanlarının bozulmasına sebep olan neyse peşlerini ikinci denemelerinde buna fırsat vermeyeceklerdi. Magazin basını ve paparazziler ikilinin peşini hiç bırakmadı, attıkları her adım, her sözleri ve en ufak mimikleri bile adeta mikroskop altına konup incelendi. Bir yandan dışarıya karşı mutlu bir çift görüntüsü vermeye çalışsalar da fotoğraf ve videolara yansıyan asık suratları, kavga işaretleri, mutsuz anları hep didik didik edildi.

Ben dikkatli bir yabancı ve yerli magazin okuyucusu olduğumdan Bennifer ikilisinin geleceğinin olabileceğine hiç inanmadım. Çünkü Jennifer Lopez’in aksine Ben Affleck şöhretin getirdiği aşırı  ilgiden hiç hoşlanmıyor ve bunu da sürekli dile getiriyordu. Affleck’in sonunda Bennifer’den de çok  sıkılmış olduğuna adım gibi eminim ben. Lopez istediği biçimde peşinde sürekli bir paparazzi ordusuyla yaşıyor ve bundan  hoşlanıyor gibiydi.

Anlayacağınız Jennifer ve Ben birbirlerini ne kadar sevseler de, haydi diyelim ki biz buna inanmış gibi  davransak da, aslında  bambaşka karakterlerde, hayattan bambaşka istekleri olan insanlardı ve aşk onların bu farklılıklarını sonunda sadece iki yıl daha taşıyabildi.

Boşanma haberi duyulduktan sonra Ben Affleck çocuklarıyla, yıllardır en yakın arkadaşı olan Matt Damon’la, Jennifer Lopez’den ayrıldıktan sonra taşındığı kiralık evine verdiği yemek siparişini teslim alırken defalarca görüntülendi.

Hepsinde de oldukça keyifli, mutlu ve yüzü güler haldeydi. Jennifer Lopez ise sadece Instagram hesabının hikayeler bölümünden sadece tek bir selfie paylaştı ve sonra sessizliğe gömüldü.

Özetle bu Bennifer yalanı  iyi ki de sona erdi ve Ben Affleck üzerindeki Lopez yükünü atıp  kendi istediği yaşam biçimine dönebildi.

Kadın olduğum için ilişkilerde kadın tarafını otomatik  tutacağımı hiç sanmayın. Jennifer’in davranışları nedeniyle bu Bennifer işi gerçek olmaktan çoktan çıkmıştı  zaten.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.