‘Enerci’ geri geldi

5 Ekim 2024

Adeta bahar geri gelmiş gibi olan hava nedeniyle son günlerde her öğleden sonra Boğazda bir mekanda kızlar grubumuz buluşup uzun sohbetler ediyoruz. 

Benim tercihim hem evime yakın olduğundan hem de enerjisi nedeniyle sık sık Bebek’te buluşmamızdan yana. Çarşamba günü boğaz ortamı buluşmaları çok üst üste geldi diyerek bir değişiklik yaptık ve Kadıköy’e geçtik. Arkadaşlarımın bir bölümü aynı fikirde değil ama ben Kadıköy’ün canlılığına ve eğlence mekanlarının kalitesine bayılıyorum. Trafik bu kadar yorucu olmasa birçok gece Kadıköy’deki barlarda vakit geçirmeyi tercih edebilirim. Vapurla geçsek de bizim tarafa geri döndüğümüzde bu defa taksi bulma meselesi oluyor. 

Burada tekrar yeri geldiğinden söyleyeceğim, hatta haykıracağım, bizler İstanbul’da Uber ve  benzeri servislerin bir an önce yasal ve yaygın  hale getirilmesini istiyoruz. Bu olduğu takdirde şehrin zaten canlanmaya başlayan  eğlence sektörü daha da inanılmaz olacak. O zaman neden bekletilir ki bu iş, bilemiyorum. Taksi sistemi karşı çıkıyormuş diyorlar. Peki o zaman da taksiler bir zahmet işlerini doğru dürüst yapmaya başlasa iyi olacak.

Eğlence sektörü dedim ya, bu sektöre Dilan Polat’ın katkısını da unutmamamız gerekiyor. Arkadaşlarım son zamanlarda her lafı ne yapıp edip mutlaka Dilan’a getirdiğimi söyleyip benimle Dilan’ın PR’cısı diye alay da ediyor. Bunu yazılarımı okuyanlar biliyor, arkadaşlarımın dediğinde doğruluk payı da var. Evet itiraf ediyorum, tutuklandıktan 10 ay sonra tahliye olan Dilan’a bir sempatim var ve onu kendisine yapabileceği kötülüklerden koruma duygum da oluşmuş durumda nedense. Birkaç defa da burada yazdım, ona hayatının bu dönemindeki tavsiyem kendini biraz geriye çekip bir süre unutturmasıydı. Bunun onun bir kadın olarak hayatını toparlayıp daha sakin, düzgün yaşamaya geçmesine faydası olacağını düşünüyorum.

Arkadaşlarımla birkaç buluşmamıza onu da davet etmeyi düşündük ama gerekli bağlantıyı kuracak arkadaşımız Paris’e gitmişti o gün, bu yüzden devreye giremedi. Bir araya gelirsek ona kadınlar olarak tavsiyelerimiz olacak. Bakalım inşallah ekim ayı bitmeden bunu yapacağız.

Biraz sakinleş, kendini  biraz geri çek nasihatımızı ona ileteceğiz ama kız şarkısında dediği gibi ‘enerci’ dolu, biraz durulup bunu yapabileceğini hiç sanmasam da yine de deneyeceğim.

Arkadaşlarım bunu dedim diye beni zevksiz bulsa da burada da söyleyeceğim, ben onun ‘Enerci’ şakısını hayli sevmiş ve birkaç partimde de dinletmiştim.

Bu arada  duyuyoruz ki Dilan  ve Engin birlikte bir şarkı üzerinde daha çalışıyorlarmış. Dilan Polat yeni şarkısının bir kısmını yayınlamış bile. Dilan Polat eşi Engin Polat’la birlikte şarkıyı söylerken parçadaki “Biz yeni gelmedik, geri geldik” sözleri dikkat çekiyormuş, insanlar etrafta bunu konuşuyor. Bu sözleri duyunca eyvah dedim kız yine ‘enerci’ doluyor, saçma bir şeyler deneyip başınını tekrardan derde sokacak diye düşündüm.

Şarkı söylemek iyi hoş da inşallah şarkıda söylediklerine kendi de inanmaya başlayıp yine tuhaf hareketlere başlamaz. 

Yeni şarkının  tümünü merakla bekliyoruz. ‘Enerci’ den sonra bunun da ev partilerimizin neşe veren sesi olacağından eminim.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.