Jeffrey Epstein skandalına Julian Assange da bulaştı

10 Temmuz 2024

Belki farkındasınızdır ama ben birçok yabancı derginin dijital yayınlarına aboneyim. Başta bunu içimi hoş tutmak ve keyifli konularda güzel yazılar okumak için yapmıştım. 

Favori yayınlarım Vanity Fair, New Yorker, Monocle, New York Review of Books. 

Başta bunları içimi hoş tutmak, keyifli yazılar okumak amacıyla takip ettim dedim ya, bu yayınların hepsinde son derece ciddi konularda farklı ve enteresan bakış açılarıyla yazılmış güzel yazılar da bulabiliyorsunuz bir yandan.

Bunları düzenli takip ettiğimden bir şey dikkatimi çekiyor. Global medyada bomba gibi patlamış olan Jeffrey Epstein skandalı bu dergilerin yazar ve editörlerinin gündeminden bir türlü düşemiyor. Aradan bu kadar zaman geçse de konuya bir şekilde geri dönüyorlar.

Örneğin ABD’de çocuklara yönelik cinsel istismar ve fuhuş ağı oluşturma suçlamasıyla yargılanırken beş yıl önce hapishanede ölen Jeffrey Epstein belgeleri tek tek hala ortaya çıkıyor. Geçen hafta açıklanan mahkeme belgelerinde ise Donald Trump’ın ismi öne çıktı. Bu durum tabii ki kasım ayındaki ABD seçimleri için önemli… Şimdi bu tartışılıyor.

Epstein’ın gizli tutulan bir müşteri listesi olduğu ve listede çok önemli isimler yer aldığı söyleniyor. Bu isimlerin kimler olduğu bugüne kadar ortaya çıkarılamadı, sanki gizli bir el bunu  saklamak için devreye gimiş gibi.

Bugüne kadar ortaya çıkmayan, sadece kızların suçlamalarıyla Prens Edward gibi birkaç kişinin adını duyduğumuz müşteri listesi hakkında cumartesi günü Elon Musk ilginç bir tweet attı ve Epstein’ın hiçbir müşterisinin sorgulanmadığına dikkat çekti.

Ama bence tweet’in altındaki yorumlar çok daha ilginçti. Bir yorumda Julian Assange’a atfedilen sözler vardı. “Epstein’in çocuk tecavüzcüleri listesi nükleer bomba fırlatma kodlarından daha çok korunuyor” diyen X.com kullanıcısının tweetindeki resimde Assange’ın “Epstein listesinin tamamı yayınlansa Washington’un yüzde 98’i düşer” cümlesi yer alıyor.

Biliyorsunuz ABD’nin peşinde olması nedeniyle yıllardır global bir sorun oluşturmuş olan Julian Assange geçenlerde Amerikan devleti ile yapılan anlaşma sonucunda Avusturalya’ya serbest bir insan olarak dönebildi.

Ancak Assange’ın yıllardır çektiklerinden dolayı uslanmayacağı ve bu defa da Epstein skandalı nedeniyle Amerika’ya problem çıkarmaya devam edeceği belli oldu bu son mesajla. İş ilginç bir boyuta geçiyor, sanıyorum ki önümüzdeki günlerde yeni dergi sayılarında bu konuda ilginç yazılar çıkacak. Bu olduğunda sizleri  tabii ki haberdar edeceğim, hiç merak etmeyin.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.