‘Mütevazı’ leydi

7 Eylül 2024

Bunu daha önce de yazdığımdan biliyorsunuz, hobilerimden biri de İngiliz kraliyet ailesi hakkındaki haberleri okumak ve son dedikoduları takip etmek.

Bu ekolün İngiliz basınındaki en acımasız yazarlarının son eğlencesi kraliyet alesinin bugüne kadar adı fazla bahsedilmeyen Lady Lousie Windsor olmaya başladı.

Kraliyet ailesi aleyhine yazmayı hayatın eğlencesi haline getirmiş gibi görünen İngiliz kraliyet basınının acımasız kalemleri Lady Wİnsor’u ilk önce mütevazi asil olarak takdim ederek işe başladı, hakkı olduğu halde hiyerarşik olarak daha üst seviye bir unvanı almadığını filan yazdılar.

Kral Charles’ın en küçük kardeşi Prens Edward ile karısı Sophie’nin ilk çocuğu olan Louise böylece  kraliyet basınının gündemine girmeye başladı.

Onların yeni eğlencesi, yeni hobisi  şimdi baştan mütevazi dedikleri bu  kızın aslında pek öyle olmadığını anlatmak gibi görünüyor.

Louise Windsor tıpkı kuzeni William ve onun karısı Kate Middleton gibi İskoçya’daki St. Andrews Üniversitesi’nde eğitim görüyor. 

Orada da birçok arkadaşı gibi öğrenci yurdunda kalıyor. Ama “öğrenci yurdu” deyince aklınıza öyle hemen sıradan odaları olan sıradan barınma yerleri gelmesin.

Louise’in durumu bunun çok ötesinde.

Örneğin mutfakta canı isterse kendine yiyecek bir şeyler hazırlayabiliyor Louise. Ama asıl öğünler özel aşçı tarafından hazırlanıp  servis ediliyor ve bu bölümde kalan diğer öğrencilere servis ediliyor.

Genç kraliyet ailesi üyesinin kaldığı yurdun ortak alanlarından biri oturma salonu. Orada televizyon, piyano ve bilardo masası bulunuyor. Öğrenciler isterlerse orada bir araya gelip güzel vakit geçiriyorlar.

Bu arada öğrencilerin kaldığı odaların ya da ortak alanların temizliğinden de sorumlu değil mütevazı asilimiz, yani özel hizmetçisi de varmış.

Bu verdiğim bilgilerden de anlamış olmalısınız ki bundan sonra kraliyet basının özel eğlence konusu bu kızcağız olacak artık. Ben de onlarla birlikte çok eğlenmeyi düşünüyorum önümüzdeki günlerde.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.