Seren Serengil’in evinde

29 Haziran 2024

Mimarlığı, iç mimarlığı popüler anlatan ve tabii ki dekorasyonla ilgili yayın ve programları yıllardır büyük ilgiyle takip ederim.

Bu nedenle Kanal D’nin sunuculuğunu Evrim Akın’ın yaptığı programı ‘Evrim Akın İle Ev Gezmesi’ni de kaçırmadan seyretmeye çalışıyorum. Programın son konuğu Seren Serengil oldu. Seren Serengil benim ilgilendiğimi söylediğim evlerle ilgili bütün bu konuları benliğinde taşıyan bir bilgi kaynağı gibi doğrusunu isterseniz.

Seren hanım beş katlı bir villada oturuyor. 18 yıldır aynı villada oturmuş olması daima ilgiyle vurgulanıyor. Ama bence insanın evi bu kadar büyük olunca orada oturmaktan sıkılması mümkün değil. Dönüşümlü olarak  hangi katı kullanırsa kullansın bu kendisine yeni bir eve taşınmış duygusu gibi gelebilir. Seren Serengil beş yıllık hayat arkadaşı Mustafa Tohma ile yaşıyor evde.

Dediğim gibi Seren hanım iç mimari ve dekorasyona meraklı bir insan. programın sunucusunu modern ve klasik çizgiler taşıyan villasını gezdiren Seren Serengil evini kendi zevkiyle tasarladığını vurguladı.

Birçok evcil hayvanı olan Serengil bahçesine köpekleri için özel olarak yaptırdığı evleri de gösterdi. Çift katlı bir köpek evi yaptıran Serengil “üst kat ‘kışlık’ alt kat ‘yazlık’ çünkü üst taraf yazın çok güneş alıyor” dedi.

Daha sonra doğa ile iç içe olan yeşillere bürünmüş orman manzaralı salonun gezilmesine geçildi.

Programda orman manzaralı evin salonunun da otel konsepti tarzında döşenmiş olduğu söylendi. İtiraf etmeliyim ki otel konseptinin tam ne olduğunu anlayamadım, üstelik bence böyle bir ev dekorasyonu tarzı varsa bu zevksizlik göstergesi de olabilir.

Benim daha çok ilgimi Serengil’in giyinme odası çekti. Bu odanın görünümü şık mağaza vitrinlerini aratmıyordu. Gardrobunu cam olarak tercih eden Seren hanım bir tarafa kıyafetlerini, bir tarafa ayakkabılarını dizmiş. Ünlü ismin bir ayakkabı çeşidinin tüm renklerini aldığı da gözlümden kaçmadı. Ayakkabı sayısı bir fetişistin ıslak rüyasını oluşturacak kadar fazlaydı.

Fetiş denince aklıma geçmişte yaşadığım bir olay da geldi. Bir gün aylaklık yaparken Seren Serengil’in konuk olduğu bir radyo programında dediklerini unutamıyorum. Hangi radyoda konuşmuştu şimdi unuttum. PowerFM olabilir. Seren hanım o programda iki ünlü adamın kendisinin uşağı olduğunu onları çağırdığı zaman gelip evini temizlediklerini ciddi biçimde anlatmıştı. Ama daha sonra konu kendisine sorulduğunda bunun sadece bir şaka olduğunu anlatmıştı.

Şaka mıydı bilemem, ama umarım gerçektir. O dediklerini duyduğumdan bu yana ayrı bir  ilgiyle izlerim Seren Serengil’i. Son olarak evini de gördükten ona ilgimin daha da artmaya başladığını hissediyorum.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.