Tam intihar edecekken sizi vazgeçirmek üzere yanınıza hangi sanatçının gelmesini istersiniz?

15 Eylül 2024

ABD’nin Tennessee eyaletinin Nashville şehrinde son derece ilginç bir olay oldu ve olan bitenin her anı köprüdeki  polis kameraları tarafından kaydedildi. Sosyal medyada paylaşılan videoda görünen kişinin dünyanın en büyük rock yıldızlarından biri olduğunun  anlaşılmasıyla da video tabii ki paylaşım rekorları kırdı.

Salı akşamı kaydedilen ve ardından YouTube’da paylaşılan videoda daha önce birçok film, dizi ve klipte görülen Nashville’deki ünlü John Seigenthaler Yaya Köprüsü üstünde bir kadın korkulukları aşarak kendisini aşağı atmak istedi.

İnanılmaz bir tesadüf sonucu, o sırada köprünün bir ucunda şarkıcı Jon Bon Jovi ekibiyle birlikte şarkısının klip çekimindeydi.

Ünlü isim köprünün dış çıkıntısında duran ve korkuluklara tutunan kadını fark etti. Hemen kadının yanına koşan Bon Jovi kadının birkaç metre uzağında durdu ve yanlarına gelen biriyle birlikte onunla konuşmaya başladı.

Nashville polisi tarafından çekilip yayınlanan videoda Jon Bon Jovi’nin kadınla ne konuştuğu duyulmuyordu. Ancak ünlü şarkıcı hayatına son vermek isteyen kadını ikna etti ve kenardan uzaklaştırdı.

Bu arada Jon Bon Jovi’nin bu gibi olaylarda nasıl davranılması gerektiği konusunda deneyimli olduğu ve kendi adını da taşıyan “Soul Vakfı” sayesinde krizdeki insanlarla etkileşim konusunda kapsamlı bir eğitime sahip olduğu da ortaya çıktı.

Ne diyeyim, intihar etmek üzere olan kadın şanslıymış, yanına onu kurtarmak için gelen kişi nasıl davranılacağını, nasıl konuşulacağını da biliyormuş. Yoksa onun Jon Bon Jovi olması yetmeyebilir ve kadın her şeye rağmen atlayabilirdi.

YouTube’da bu haberi görünce ben de elimde olmadan acaba intihar etme eşiğine gelsem hangi sanatçının yanıma gelip bunu yapamamam için beni ikna etmesini isterdim diye düşündüm. Böyle bir şey yapacağım gayet tabii ki yok, ama sadece bir beyin egzersizi olsun diye düşündüm bunları.

Aklıma birçok yıldız isim geldi ama intihar eşiğine gelmiş bir kadını bundan vazgeçme işinin nedense en çok Teoman’a yakışacağını düşündüm ben.

Onun her konuda düşünceli ve o an ele aldığı konu sanki dünyanın en önemli konusuymuş gibi davranması beni etkilemiş olabilir mi bilemiyorum.

Konuyu arkadaşlarıma açtığımda, özellikle kızlar grubumuzda herkesin benimle aynı fikirde olmadığı kesindi. Hatta bir kadın arkadaşım o köprünün üstünde olsa ve yanına Teoman’ın geldiğini görse, son anlarında bir de onun konuşmasını çekmek yerine kendini bir an önce köprüden atmayı tercih edeceğini bile söyledi. Ben bu lafın Teoman’a haksızlık olduğunu düşünüyorum ve onun şarkı ve tavırlarının bende yarattığı sakinleştirici duygunun böyle bir konuda da çok işe yarayacağından hala eminim.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.