İnternette seksi fotoğraflar yayımlamak ve bundan para kazanmak hem kadın hem erkek sporcular için kârlı bir yan iş. Bazıları başka türlü geçinemediğini bile söylüyor.
Olimpiyatlar başladığından beri her gün bir yaşımıza daha giriyoruz. Ancak bunun sebebi heyecanın dorukta olduğu yarışlar değil. Konu seks. Son olarak anlaşıldı ki İnternette seksi fotoğraflar yayınlamak ve bunlardan para kazanmak hem mevcut hem de eski sporcular için kârlı bir yan uğraş haline gelmiş.
Britanya’nın ilk altın madalyalı dalgıcı Jack Laugher yetişkinlere yönelik OnlyFans’ta hesabı olduğunu ve ekstra para kazanmaya çalıştığını açıklayınca kıyamet koptu. Olimpiyatlarda yarışan sporcular o kadar az kazanıyor ki seksi vücutlarını abonelere sergilemek zorunda kalıyorlar. Anlaşılan Olimpiyat zaferi kazanmanın kendi başına bir ödül olduğunu düşünüyorsak çok yanılıyoruz. Hatta Laugher’ın OnlyFans hesabı şok etse de bu durum Team GB (Büyük Britanya) dalış takımında pek de alışılmadık bir durum değil. Paris’te yarışacak olan Noah Williams (24), Rio bronz madalyalı Daniel Goodfellow (27) ve Tokyo altın madalyalı Matty Lee (26) gibi diğer takım üyeleri de aynı platformda yer alıyor. Olimpiyatlara katılmak için gereken hazırlıkların maliyeti başka sporcuları da OnlyFans’a yönlendirmiş. Meksikalı dalgıç Diego Balleza, aylık 15 dolara fotoğraf, video ve gönderi sunuyor, keza Yeni Zelanda Takımı kürekçisi Robbie Manson da hesabına abone olanların Paris Olimpiyatlarına katılma yolculuğunu doğrudan desteklemiş olacaklarını belirtiyor.
Olimpiyat sporcuları seçtikleri disiplinlerde üstün olsalar da, 20’li yaşlarının sonlarında veya 30’lu yaşlarının başlarında emekli olduklarında spor dışındaki bir hayatın gerçekliğine geri dönmekte zorlanıyor. 2021’de emekli olduktan sonra bir OnlyFans hesabı kuran Team GB kısa pist sürat patencisi Elise Christie, bir sistem altında madalya kazanan biri olmaktan çıkınca hiçbir şeyinin kalmadığından şikayetçi. Üç Kış Olimpiyatında yarışmış ve üç kez dünya şampiyonu olmuş Christie sosyal medyadaki varlığını hayranları için bir etkileşim olarak kullandığını söylüyor. Hayranlar eminim ateşli fotolardan ziyade fitness ve diyet önerilerinin peşindedir.
Çok sayıda eski Olimpiyatçı para kazanmak için bu yola başvuruyor. Kanadalı sırıkla atlamacı Alysha Newman (30), Kanadalı sürat patencisi Alexandra Ianculescu (32), Avustralyalı basketbolcu Liz Cambage (32) ve Avustralyalı sıçrama tahtası dalışçısı Matthew Mitcham (36) gibi emekliler, aylık 10 ila 19,99 dolar arasında abonelikler sunan platformda yer alıyor.
Birçok sporcu, spor kariyerlerinin ardından, kazançlarının en yüksek olduğu yılların nispeten kısa sürmesi ve elit statülerini korumanın yüksek maliyeti nedeniyle finansal istikrarsızlıkla karşı karşıya kalıyor. OnlyFans gibi platformlara geçiş, mevcut şöhret ve hayran kitlelerinden yararlanarak önemli bir gelir akışı sağlayabiliyor. Ancak mesele sadece para mı? Pek sanmıyorum. Sosyal Kimlik Teorisi, bireylerin grup üyeliklerinden bir benlik ve kimlik duygusu türettiklerini öne sürer. Sporcular için kimlikleri, elit yarışmacılar olarak statülerine güçlü bir şekilde bağlı. Atletik kariyerleri sona erdiğinde, kamusal kişiliklerini ve takipçilerinin hayranlığını sürdürmek için alternatif yollar arayabiliyorlar. OnlyFans gibi platformlar, hayranlarıyla etkileşime geçerek ve hayatlarının farklı yönlerini sergileyerek bu kimliği sürdürmek için bir yol sunuyor. En yüksek performansa ve tanınırlığa ulaşan sporcular genellikle saygınlık ve kendini gerçekleştirme ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.
Platform tarafından sunulan mali faydalarla beraber kamuoyunun sürekli ilgisi, özellikle emeklilik sonrası geleneksel gelir kaynakları azaldığında, bu ihtiyaçların karşılanmasına yardımcı olabiliyor. Eski Olimpiyatçılar için OnlyFans’a katılmak güçlenmeyi ve kendi anlatıları ve imajları üzerinde kontrol sahibi olmayı sembolize edebiliyor. Kamusal kişiliklerini yeniden tanımlamalarına, yalnızca sporcu olmaktan çıkıp farklı yetenek ve ilgi alanlarına sahip çok yönlü bireylere dönüşmelerine olanak tanıyor. Biraz da spor kariyerleri boyunca sürdürdükleri katı, disiplinli yaşam tarzına karşı bir isyan biçimi olarak düşünülebilir.
Kariyer geçişlerinin şekillenmesinde kimlik, ekonomik gereklilik, sosyal etkileşimler ve kişisel motivasyonlar arasındaki karmaşık etkileşimi görüyoruz. Eskiden Olimpiyat sporcuları motivasyonel konuşmacı olarak para kazanırdı. Sonuçta o hayat disiplinini devam ettiren birinin dinlemeye değer önerileri olabilir diye düşünülürdü. Ünlü Kardashian ailesinin üvey babası Olimpiyat altın madalyalı dekatloncu Bruce Jenner’da bu konuşmacılardan biriydi. Ta ki sonradan kadın olup Sosyal Medya Kraliçesi ödülünü kazanıncaya dek. E ne demişler kiminin cinsiyet değiştirme ameliyatı kiminin Onlyfan’ı… O karın bir şekilse doyacak..
18 Eylül 2024 - Cehaletin beş para etmez
15 Eylül 2024 - Yemek tarifi gibi aşk tarifi
14 Eylül 2024 - Sürekli aldatan sevgiliyle yeniden bir araya gelinir mi?