Peki peki anladık!

Kadınların "komik" erkekleri daha çok beğenmesinin birden fazla sebebi var. Ama Cem Yılmaz ve Hasan Can Kaya arasındaki atışmanın asıl sebebi "kim daha güzel kızı kapacak" rekabeti.

1 Mayıs 2024
Hasan Can Kaya ile Cem Yılmaz arasında başlayan ve Şahan Gökbahar'ın "tarafını seçmesiyle" devam eden kim daha komik tartışması bakalım nereye varacak

Sosyal medyada “Kim daha komik” anketleri dönüyor. Olay Cem Yılmaz’ın şovunda Hasan Can Kaya’yı küfürlü konuştuğu gerekçesiyle eleştirmesiyle başladı. Hasan Can Kaya da yanıt olarak Cem Yılmaz’a “Veteran komedyenler liginden” dedi. Bu atışmaya dahil olan Şahan Gökbakar da tarafını Hasan Can Kaya olarak ilan etmiş

Bu stand-upçıların işi zor. Kalabalığın önünde performans sergilemek ve güldürmek zorundalar, yani yaratıcılıklarını sürekli teste tabi tutuyorlar. Sevilmek ve takdir edilmek istiyorlar, ancak sahnede genellikle ideolojik olarak kışkırtıcı ve sözlü olarak saldırgan olma eğilimindeler. Bu da Cem Yılmaz- Hasan Can Kaya sürtüşmesinde olduğu gibi düşmanca olarak algılanabiliyor.

Kim daha komik tartışılır ama sosyal medyadaki anketlerin gizli bir alt yazısı var. Komik erkekler cinsel açıdan daha çekici. Yani bu anketlere göre birinci çıkan komedyen daha fazla sevgili opsiyonuna da sahip. Bunu araştırmalar da teyit ediyor. Görünüşe göre mizah duygusu, hayatta zeki ve daha başarılı olma potansiyelini akla getiriyor ve bu da kadınların bir sevgilide aradığı çok değerli bir özellik. Bir başka araştırma, bir erkek ne kadar çok komik olmaya çalışırsa ve konuştuğu kadın da bu girişimlere gerçekten gülerse, onunla çıkma olasılığının o kadar arttığını buldu.

Birlikte gülebileceğiniz biri gelecekteki ilişkinizin eğlenceli ve neşe dolu olacağı anlamına gelebilir. Mizah anlayışına sahip olmak uyumlu bir kişiliğe işaret ediyor. Hakikaten ünlüler dünyasına bakarsak çok komik bir ünlü erkeğin kendi liginin çok dışında kadınlarla birlikte olmasına şaşırmıyoruz. Cem Yılmaz’ın birlikteliklerini (bazıları dedikodu olarak kalsa da) örnek gösterene kadar en akıl almaz dedikodulardan biri Modern Family dizisinde gay, kilolu, dramatik Cameron Tucker’ı canlandıran Eric Stonestreet’in Charlize Theron gibi dünyalar güzeli bir kadınla beraberlik yaşamasına dair söylentiler.

En temel düzeyde, komik bulduğumuz birine daha çok ilgi duymamız mantıklı. Birisiyle karşılaşırız, bizi güldürür ve keyif verir, onunla olumlu ilişkiler kurarız, ona karşı daha olumlu duygular besleriz ve sonuç ateş ve barut. Diğer bir teori ise espri yapma ve insanları eğlendirme yeteneğinin, zeka, hızlı düşünme, çok yönlülük vb. gerektirdiğinden çekiciliğe atfedilmesi. Bence kadınların komik erkekleri çekici bulmasında bunların hepsinin payı var.

Bir kere kahkaha doğal bir stres giderici. Araştırmalara göre gülmek stres hormonu kortizolü azaltıyor. Kadınlar bu erkeklerin yanında kendilerini daha rahat hissediyor. Mizah duygusu bir erkeğin hayattaki zorlu anları atlatabileceğini ve sevgilisine de bu zorlukların üstesinden gelmesinde yardımcı olabileceğini gösteriyor. Hangi kadın moralini yükseltebilecek ve en kötü günü bile aydınlatabilecek bir erkek istemez ki?

Tabii ki mizah anlayışı duygusal zekanın bir göstergesi. Mizah duygusu için başkalarının bakış açılarını anlamak ve onlarla duygusal düzeyde bağlantı kurabilme yeteneği lazım. Bu nedenle belirli bir düzeyde duygusal zeka gerektiriyor. Ne de olsa güldürmek için esprinin zamanlama ve tonlamasını tutturmak, anı iyi okumak şart. Mizah hızlı düşünmeyi, zekayı ve görünüşte alakasız şeyler arasında bağlantı kurma becerisini gerektiriyor. En önemlisi de mizah anlayışı erkeğin kibirli olmadığını gösteriyor. Doğası gereği sürekli mükemmeli arayan bir kadına en çekici gelecek sevgili kendi hataları ile dalga geçecek kadar rahat bir erkek olabilir.

Galiba, mizah tamamen beklentileri altüst etmekle ilgili. Bu nedenle komik bir erkekle birlikte olmak, bir kadını olumlu yönde tetikte tutuyor ve sıradan hayatı daha heyecanlı ve keyifli hale getiriyor. Diyeceğim o ki, bizim komedyenlerin “kim daha komik” tartışmasına inanmayın, asıl soru “Kim daha güzel kızı kapacak?”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.