Sevgili İrem, geleneksel olmayan bir ilişki yaşıyorum ama artık değişmek istiyorum

Tek eşlilik-çok eşlilik, ilk buluşmada başkalarıyla flört eden erkekler, cinsel yolla hastalık bulaştıran partnerler...

20 Temmuz 2024
Fotoğraf: Shutterstock

Tek eşliyim ama anladığın gibi değil!

İrem hanım Merhaba. Ben 29 yaşında, üç yıldır anladığınız şekilde geleneksel olmayan tek eşli bir ilişki içindeyim. Birlikte olduğumuz süre boyunca birkaç üçlü seks yaptık ve birkaç seks partisine katıldık. Geçen ay erkek arkadaşım farklı bir şehirde zaman geçirmek zorunda kaldı. Şimdi tekrar kaldığımız yerden aynı şekilde başlamak istiyor. Bense artık geleneksel ikili bir ilişki yaşamak arzusundayım. Ona kalırsa birbirimizi asla tamamen tatmin edemeyeceğimizden bazı boşlukları doldurmak için başkalarını aramak çok doğal. Sizce ne yapmalıyım?

Değerli Okurum,
Buyur burdan yak! Bana yargılamak düşmez de bu nasıl tek eşli bir ilişki oluyor pek anlamadım. Tek eşli-adı üstünde- üçüncü kişilerin dahil olmadığı bir ilişkidir. Buna başka alt kategoriler ekleyince tek eşlilik kalmıyor. Yine de şunu söylüyorum, sen erkek arkadaşınla ilişkide kuralları, sınırları açık ve dürüst bir şekilde konuştuysan “Bunu konuştuk, hemfikiriz, ikimiz de bunu istiyoruz” dediğin sürece kimseye laf düşmez. Sarıgül’ün cinsel hayatı nasıl bizi ilgilendirmiyorsa seni tercihlerin de kamusal alanda değilse bizi hiç ilgilendirmez! Bu bahsettiklerin bir çok çiftin aşkta katlanamayacağı şeyler, nerde çokluk orda ……

Bu tür ilişkileri, ister muhafazakarlık deyin ister tutuculuk asla içime sindiremiyorum. Karanlık bir tarafınız var kabul edin. O nedenle “Acaba bu karanlık taraf sizi birbirinize yaklaştırıyor olabilir mi” diye düşünmemek elde değil. Bununla birlikte sen artık bu sözde keşiflerin sonuna geldiğini hissediyorsan bunu da rahatça konuşman gerekir. Yok dayanayım, bunu normalleştireyim diyorsan kendi düşen ağlamaz ama sen bilirsin. Üç senedir bildiğini okumuşsun, şimdi ne oldu da bana soruyorsun… Sormak, sorgulamak iyi ama bence hemen eyleme geç!

Dramatik ilk buluşma

İrem Hanım merhaba. Ben otuzlu yaşlarda bir kadınım. İnternetten tanıştığım biri ile ilk buluşma gecemizde başkalarıyla flört etmesi ve bir süreliğine ortadan kaybolması kaba bir davranış mıdır? Bana aynen bunu yaptı. Masaya döndüğünde bunu sorduğumda abarttığımı, çünkü ortada henüz tanımlanacak bir ilişki olmadığını, sadece birlikte planlanmış bir gece olduğunu, benim dereyi görmeden paçaları sıvayan problemli biri olduğumu söyledi. Kendimi çok kötü hissediyorum, sizce de ben abarttım mı?

Değerli Okurum,
Bu nedir yahu? Tamamen saçmalık. Adam gibi bir erkek bir randevuya geldiğinde başka bir flörtü aranmaya falan başlamaz. Sana saygısı da yok, seni umursadığı da yok. Benim merak ettiğim bu kadar bariz offside bir davranışta bile acaba mı diye bana nasıl sorabiliyorsun? Bu kadar mı kendine güvenin yok. Bırak Allahaşkına tak sepeti koluna, herkes kendi yoluna. Ortalık erkek kaynıyor bula bula bu flörtözü mü buldun! Flörtöz bulanın aşk acısı çok olur, derler! Acıdan zevk alıyorsan onu bilmem..

Benim yüzümden herpes

İrem Hanım merhaba. Yirmili yaşlarında bir kadınım ve çok sayıda erkek arkadaşım oldu. Şimdiki erkek arkadaşımın ilk beraber olduğu kadın benim ve şimdi herpes hastası. Belli ki ben de herhangi bir semptom göstermesem bile buna yakalandım ve ona geçirdim. Daha önceki sevgililerimi biliyor ama doğrusu bu hiç aklımıza gelmedi. Olası sonuçlarına duygusal olarak da hazırlanmadık. Onu tehlikeye attığım için bana çok kızgın. Bu suçlama, öfke ve iğrenme duygularının azalacağını biliyorum, ama o noktaya nasıl geleceğiz?

Değerli Okurum,
Virüsü şu anki erkek arkadaşınla tanışmadan önceki sevgililerden birinden kapmış olabilirsin. Ha şu da erkek arkadaşın cin olup seni çarpmış da olabilir. Onun ilk kadını olduğunu nerden biliyorsun! Alnında mı yazıyor! Yani burayı da s geçmeyelim. Diyelim erkek arkadaşın bakire idi, yorumu ona göre yapayım ama ben hiç sanmıyorum.

Burada erkek arkadaşın kendini de suçluyordur, neden senden bir test istemedi diye. Bence ona mümkün olan en büyük anlayışı göster, beraber doktora git, sabahları yumurtasını istediği şekilde hazırla, arabasını yıka, hatta arabasını yenile:) Bunlar tabi espri ama demek istediğim sabırlı, anlayışlı ol ve alttan al, biran önce kendin de testlerini ol. Bu da sana ders olsun, korunmasız cinsel güç, güç değildir!

Bana cinsellikle ve ilişkilerinizle ilgili her türlü sorunuzu [email protected] adresine yazabilirsiniz. Her hafta sorularınıza cevaplarımı burada okuyabilirsiniz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.