Sevgili İrem sadece belli bir şarkıda cinsel performans gösterebiliyorum

Kız arkadaşınız evde alev gibi sıcak ama dışarıda buz gidiyse, eşiniz kendine interneten sürekli cinsel sağlık sorunu arıyorsa, bir erkek yalnızca belli bir şarkıda ereksiyonu sürdürebiliyorsa... İrem Bir'e soru sormanın zamanı gelmiş demektir.

31 Ağustos 2024
Fotoğraf: Shutterstock

Kız arkadaşım toplum içinde bana yaklaşmıyor

İrem Hanım merhaba, kız arkadaşım özel hayatında çok tatlı ve süper sevecen ama toplum içinde kesinlikle bana yaklaşmıyor. Muhafazakar ailelerin çocuklarıyız ama kastettiğim sadece sarılmak, öpüşmek değil. Beraber bir yere gittiğimizde bu buz gibi soğuk bir kişiliği benimsiyor. Bana neredeyse hiç gülümsemiyor ve el ele tutuşmaktan bile kaçınıyor. Evde çok sevimli ve dokunaklı iken, toplum içinde yanağına bir öpücük kondurmaya çalıştığımda kelimenin tam anlamıyla zıplayarak uzaklaşması beni endişelendiriyor. O mu mantıksız davranıyor yoksa sorun bende mi?

Değerli Okurum,

Sen kendin söylüyorsun, zaten muhafazakar ailelerden geliyorsunuz. Ama öyle olmasa da kız arkadaşın herkesin önünde sevgi gösterilerinden hoşlanmayabilir. Demek ki herkesin içinde daha mesafeli olmayı tercih ediyor. Bu durumda kimin haklı olduğu, ikinizin de bakış açısına ve beklentilerine bağlı. Kız arkadaşının toplum içinde sarılmak ve el ele tutuşmak istememesi, kişisel sınırları ve değerleri ile ilgili bir tercih olabilir. Muhafazakar bir çevrede büyümüşse bu tür davranışları toplumsal normlara aykırı buluyor olabilir ve bu tercihine saygı gösterilmesi gerekir. Öte yandan, anladığım kadarı sen ilişkide fiziksel temas ve sevgi gösterilerinin önemli olduğunu düşünüyor ve bu konuda ihtiyaçları karşılanmadığını hissediyorsun. Ancak, bu durumda kızmak yerine, duygularını ve beklentilerini nazikçe ifade etmek, karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesinde bir çözüm bulmaya çalışmak daha sağlıklı olacaktır. Her iki tarafın da ihtiyaçlarını ve beklentilerini açıkça konuşması, empati yaparak birbirlerini anlamaya çalışması önemli. Böylece, her iki tarafın da kendini rahat ve güvende hissettiği bir çözüm bulunabilir. İlişkilerde saygı ve anlayış, sağlıklı bir iletişim için temel unsurlar. Belki sen herkesin içinde öpmeyivereceksin, o da bir yere gittiğinizde daha bir sıcak olacak. Ortayı bulun.

 

Cinsel performansımı sadece belli bir şarkıda gösterebiliyorum

İrem Hanım merhaba. Ben 41 yaşında, sadece belli bir şarkı çalarken cinsel performans gösterebilen bir erkeğim. Kulağa tuhaf gelse de yeni bir kadına ne kadar ilgi duyarsam duyayım, cinsel ilişki süresince bu belirli şarkıyı (ideal olarak tekrar tekrar) dinlemediğim sürece kelimenin tam anlamıyla ereksiyonu sürdüremiyorum. Ama bu durumu açıkladığım kadınlar bunu anlayışla karşılamıyor, dalga geçen bile oluyor. Bu benim aşk hayatımı mahvediyor. Bu o kadar alışılmadık bir sorun ki terapistim bile böyle bir şeyle hiç karşılaşmamış. Özellikle sevdiğim bir şarkı değil ama rahmetli eşimin sevdiği ve sürekli dinlediği, hatta düğünümüzde ilk dansımız için seçtiği bir şarkıydı. Karım altı yıl önce öldü . Sertleşme haplarını denedim, ancak yardımcı olmuyorlar çünkü belli ki temel neden fiziksel değil psikolojik. Hiç böyle bir şey duydunuz mu?

Değerli Okurum
Merhaba, öncelikle bu durumu benimle paylaştığın için teşekkür ederim. Biraz gülmeme de neden oldun umarım bu şarkı bir zamanlar tek şarkıyla ünlü olan Belkıs Özener’in “Ciki ciki cak cak
Civciv çıkacak kuş çıkacak
Ördek çıkacak kaz çıkacak
Erkek çıkacak kız çıkacak”
şarkısı değildir! Kusura bakma ama komik ve haklısın bu, birçok insanın anlamakta zorlanabileceği karmaşık ve hassas bir konu. Wanda Adında Bir Balık filmini izlemeni öneririm. Jamie Lee Curtis sadece karşısındaki erkek İtalyanca konuşunca uyarılıyordu. Filmler gerçek hayatın yansımaları unutma. Öncelikle yaşadığın durumu tuhaf ya da anormal olarak görmemek çok önemli. Her bireyin cinsellikten keyif almasını sağlayan ve onu etkileyen farklı faktörler olabilir. Seninki de belirli bir şarkıya bağlı olarak şekillenen, derin duygusal ve psikolojik bir bağlantıdan kaynaklanıyor gibi görünüyor. Rahmetli eşinle olan geçmişin ve o şarkıyla kurduğun duygusal bağ, bilinçaltında çok güçlü bir yer edinmiş olabilir. Bu, aslında onunla olan ilişkinin, sevginin ve yaşadığın kaybın derin etkilerini yansıtan bir durum. Bu durum, duygusal bir bağlantının cinsel performans üzerindeki etkisinin bir örneği.

Terapistinin de desteği ile bu belirli şarkının ne anlama geldiğini, eşinin kaybıyla nasıl ilişkilendiğini ve bu durumun cinsel performans üzerindeki etkilerini keşfetmelisin. Bu, şarkının geçmişteki anılarını nasıl tetiklediğini anlayıp duygusal bağını yeniden çerçevelemek gerekiyor. Örneğin, şarkıyı sadece eşine duyduğu sevgi ve kaybı değil, aynı zamanda yaşamının diğer olumlu yönleriyle ilişkilendirmeye çalışabilirsin. Bu, şarkıya yüklediğin anlamı değiştirebilir. Bu şarkının yerine cinsel aktivite sırasında daha nötr ya da olumlu bir şarkı seç. İlk başta o belirli şarkıyı dinlerken bu yeni şarkıyı ekleyebilir, zamanla ise sadece yeni şarkıya geçiş yapabilirsin. Bu süreç, ereksiyonun başka uyarıcılarla ilişkilendirilmesine yardımcı olabilir.

Cinsel ilişki sırasında başka uyarıcılara odaklan. Bu, fiziksel dokunuşlar, görsel veya diğer işitsel uyarıcılar olabilir. Bu süreç, şarkıya olan bağı zayıflatabilir ve başka uyarıcıların devreye girmesini sağlayabilir.Bilişsel Davranışçı Terapi bu durumu nasıl algıladığını ve hissettiğini değiştirmeye odaklanabilir. Bu, şarkı ile cinsel performans arasındaki bağlantıyı zayıflatmanın etkili bir yolu olabilir. Bu tür bir terapi, şarkıyı dinlemeksizin cinsel ilişkiye girme düşüncesine karşı duyarsızlaşmana da yardımcı olabilir. Yeni bir ilişkide bu durumu en başta değil, ancak ilişki biraz ilerledikten ve aranızdaki güven bağı oluştuktan sonra açıklamanız daha uygun olabilir.Durumu açıklarken dürüst ve açık ol. “Geçmişte yaşadığım bir kaybın ardından, cinselliğimle ilgili bir durumu fark ettim. Bu durumu aşmak için çalışıyorum, ancak belirli bir şarkının bana yardımcı olduğunu fark ettim” gibi bir açıklama yapabilirsin. Yeni kız arkadaşınla birlikte bu durumu nasıl aşabileceğinizi konuş. Bu, onun desteğiyle birlikte bu bağı zayıflatmak için yeni stratejiler denemek olabilir.Bu süreç, zaman alabilir ve sabır gerektirebilir, ancak bu adımlar senin ve yeni ilişkinin duygusal ihtiyaçlarını karşılayarak, ilişkide güven ve anlayışın oluşmasına katkıda bulunabilir.

Ya da son öneri hiçbir şey yapamıyorsan şarkını değiştir: İnleyen nağmeler… Faydası olur🤣 Bir de dua et şarkı Ali Rıza Binboğa’nın ünlü şarkısı değil “ İlk öğretmenin kim senin kim öğretti alfabeyi..A B C…” Psikoloji miskoloji kimseye anlatamaz sübyancılıktan içeri girerdin bir daha da haber alamazdık valla…

Eşim internette sürekli cinsel sorunlarla ilgili araştırma yapıyor.

İrem Hanım Merhaba. Eşim bir iki aydır internette kafayı yedi. 46 yaşında. Sürekli cinsel sorunlarla ilgili araştırma yapıyor. Örneğin ayaklarında ödem olsa, bir siteye girip bakıyor ve bunun ereksiyon sorunu için haberci olduğuna emin oluyor. Bu sefer penis protezi için araştırmaya başlıyor. Oysa şu anda hiç bir sorunumuz yok. 25 yıllık evliyiz. Ne yapsam dersiniz?

Değerli okurum,
“Siber kondriyak” yeni bir tanım. Halk arasında “hastalık hastası” anlamındaki “hipo-kondriyak”
teriminden geliyor. Hipokondriyaklar herhangi bir fiziksel rahatsızlıkları olmasa da henüz
saptanmamış bir hastalıkları olduğunu düşünüyor ve tersine ikna edilemiyorlar. Siber
kondriyaklar de hemen hemen aynı sorunu yaşıyor. Tek fark siber-kondriyaklar adından da
anlaşılabileceği gibi çeşitli sağlık sıkıntılarını internette araştırıp hemen belirli bazı hastalıklara bağlıyor. Daha da ileri noktada kendi koyduğu teşhislere yönelik yine internetten tedavi araştırıp ilaç kullananlar da var.

Sertleşme sorunu ile ilgili yapılan bir araştırma 2onlarca bilgiyi aynı anda size sunuyor. Bir anda maruz kaldığınız bu bilgi yoğunluğu ile kendinize uyduğunu düşündüğünüz sebep veya sebepleri
sahipleniyorsunuz. Eşinizde bu sorunun şimdi çıkması andropoza yaklaşması ile ilgili kaygılarına bağlı olabilir. Belki de kendi performansında bir yavaşlama hissediyor ve bunu anlamlandırmaya çalışıyor veya bu yaş döneminde kesin bir sorun yaşayacağından korkuyor olabilir. Aman kendi kendine bir tedavi denemesin, bir şüphesi varsa en doğrusu uzmana başvurmak. Tabi ondan vazgeçmediyseniz. Vazgeçtiyseniz bırakın ne hali görsün. Ayrılırken bahaneniz olur!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.