Sevgili İrem, üniversite arkadaşımla yıllar sonra ilişkiye başladık ama o evli

Uzak mesafe ilişki yaşayanlar, ilişkideki sorunları açık konuşamayanlar, evli bir erkekle başlayan ilişkinin getirdiği yükler... Bu hafta cinsellik ve ilişkilerle ilgili sorular karışık, cevaplar ise her zamanki gib net.

29 Haziran 2024
Fotoğraf: Shutterstock

Evli ama aşığım

İrem hanım merhaba. Ben 50’li yaşlarında bekar bir kadınım ve yakın zamanda hayatım boyunca tanıdığım evli bir erkek arkadaşımla ilişkiye başladım. Üniversiteden sonra irtibatı kaybettik ama o yeniden bağlantı kurdu ve her şeyi kendisi başlattı. Aramızda inanılmaz bir çekim var. Hayatıma hiç beklemediğim bir mutluluk kattı. Ancak seks dışında sohbetleri, aramaları hep yüzeysel. Benimle seks buluşmaları dışında etkileşime girme konusunda hiçbir isteği yok. Bu da kafamı karıştırıyor. Eşi dışında benim gibi başka sevgilileri de olup olmadığını bilmek istiyorum. Ona sorabilir miyim? Ona nasıl sorabilirim?

Değerli Okurum,
Benim anladığım, sen bayağı bir kapılmışsın. Onunsa daha anlamlı bir ilişki ile ilgisi yok. Sebeplerinin ne olabileceği konusunda bayağı tahminde bulunabilirim – belki karısıyla evliliğine önem veriyor ve sadece kısa süreli heyecan peşinde, belki daha derin bir duygusal bağ kurmaya hazır değil, belki de karısıyla anlaşması var, karısı başkalarıyla sekse izin veriyor ama romantizme/samimiyete izin vermiyor. Ne düşündüğünü asla tam olarak bilemeyiz. İlişkiyi o başlatmış ama sen de devam etmişsin. İstediğin ilişkide derinlik ve anlam arıyorsan, ona “bizimle değılsın” demen gerekiyor. Hiç sorgulamalara girme, duymak istemeyeceğin bir cevap veya yalanla karşılaşacağın ortada. Zaten onu zorlayacak sorgulamalara girişirsen onu bir şeyleri bitirmeye itebilirsin. Bence duygusal, cinsel, sosyal anlamda opsiyonlarını açık tutabiliyorsan heyecanı devam ettir, yoksa kapı açık, arkana dön ve çık.

Uzun mesafemiz kısalınca

İrem Hanım merhaba. 28 yaşında bir kadınım ve beş yıldır erkek arkadaşımla uzun mesafeli mutlu bir ilişkim vardı. İki yıl önce uzak mesafede birbirimize ara sıra seks yapmaya izin verdik. Ama başka kimseyle romantik ilişki kurmayacağımız konusunda anlaştık. Ancak son beraber olduğum kişiye aşık oldum. Şimdi erkek arkadaşım benim yanıma taşınıyor. Onu hâlâ çok seviyorum, o benim için dünyadaki en önemli insanlardan biri ama onunla seks yapmaktan eskisi kadar zevk almıyorum. Sürekli diğer adamı düşünüyorum. Nasıl devam edeceğimi bilmiyorum. Bir öneriniz var mı?

Değerli okurum,
Uzun süreli partnerlerle seks genellikle rutin hale gelebiliyor. Ancak zaten şunu anlamadım. Cinselliği sadece mekanik bir şey, bir heyecan gibi anlatıyorsun, oysa genellikle kadınlar daha sahiplenici, duygusal olur, erkekler fizikselliğe yatkındır. Acaba baştan beri ilişkinde bir kopukluk mu vardı? Eğer erkek arkadaşınla devam etmek istiyorsan, püf noktası yeni ya da henüz yeni sayılabilecek bir sevgiliyle yapılan seksle kıyaslama. Ancak erkek arkadaşınızla yaptığınız seksi kıyaslamayı bırakamıyorsan – özlediğin sadece seks olmayabilir. Eğer ateşin düşmez ve diğer erkeğe karşı hislerin azalmazsa, bu erkek arkadaşınla ilişkinin sadece güvenli ve rahat bir rutine oturduğunun değil, aynı zamanda ilişkinin sona ermekte olduğunun da bir işareti olabilir.

Tek eşli mi, değil mi

İrem Hanım merhaba. Son altı aydır internetten tanıştığım bir beyefendiyle görüşüyorum. Profilinde belirttiği önemli bir not, tek eşliliği tercih ettiğiydi. Bu da benim ilişki anlayışıma uyduğu için görüşmeye başladım. Yaklaşık bir ay önce, seks sırasında uyarılmayı kaybetti. Daha sonra bana yeni biriyle çıkarken belli bir süre sonra cinsel ilgisini kaybettiğini açıkladı. Geçmiş ilişkilerinde de böyle olmuş. Benimle ilgisi olmadığını, sadece seksten sıkıldığını söyledi.

Benim ikilemim şu ki artık cinsellik yaşamayacaksak buna ilişki denir mi? Seks ve fiziksel yakınlık dışında birbirimizin arkadaşlığından çok keyif alıyoruz. Birkaç arkadaşım, işlerin tersine dönüp dönmeyeceğini görmek için beklemem gerektiğini söyledi. Açıkçası ne yapmam gerektiğinden emin değilim. Uygulamalara geri dönmek istemiyorum çünkü bunlar benim için çok stresli.

Değerli okurum,
Bu saçmalığa razı olmak için çok gençsin. Ellili yaşlarının ortalarında olsaydın ve tüm yetişkin hayatın boyunca bekar olsaydın ve duygusal yakınlığı fiziksel yakınlıktan daha çok isteseydin, bu işi yürütebilirdin. Erkek arkadaşının profilinde tek eşlilik istediği yazıyor ve altı ay sonra dönüp birini daha iyi tanıdıkça aslında sekse olan ilgisini kaybettiğini söylüyor. Yani, ya seninle çıkmaya başladıktan kısa bir süre sonra iki büyük aydınlanma yaşadı – tek eşlilikten hoşlanmıyor ya da birkaç ay içinde erkek arkadaşınız olmak istemediğini fark etti. Ama dürüst olmak ve işleri temiz bir şekilde bitirmek yerine karmaşayı seçiyor. Bence senden hoşlanan ve seninle sevişmekten hoşlanan biriyle tanışacağın ve onunla ilişkini bitireceğin umuduyla kendi bitirmeyip sonuçlandırmayı sana bırakıyor.

Bana cinsellikle ve ilişkilerinizle ilgili her türlü sorunuzu [email protected] adresine yazabilirsiniz. Her hafta sorularınıza cevaplarımı burada okuyabilirsiniz.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.