Fragmanlı Vizyon Raporu: Ferrari yola düşer, Aquaman mücadele eder!

Dokuz filmlik haftanın merakla beklenen yapımı Michael Mann'ın çektiği 'Ferrari'. Aquaman suyla aksiyona devam ededursun, Serdar Akar'ın 'Kadınlara Mahsus' ve Melisa Önel'in 'Aniden' haftanın öne çıkanları...

22 Aralık 2023

FERRARİ UÇAR GİDER AMA…

Ferrari

Ferrari’nin yaratıcısı Enzu Ferrari’nin hikayesini Michael Mann’den izlemek… Gayet cazibeli geliyor. Adam Driver, Penélope Cruz, Shailene Woodley gibi oyuncular da cabası…

Yarış günleri geride kalan Enzo Ferrari’nin, eşi Laura’yla birlikte 10 yıl önce sıfırdan inşa ettiği şirket iflasla burun burunadır. Kaybettikleri oğlunun yasıyla sarsılan fırtınalı evliliğinin yanı sıra Enzo Ferrari bir başka ilişkisinden doğan oğluna da soyadını verebilmek için mücadele eder. Hem iş hem aile hayatı çalkantılarla dolu olan Ferrari, tüm umutlarını İtalya’nın ikonik yarışı Mille Miglia’ya bağlar.

SULU AKSİYONA DEVAM

Aquaman ve Kayıp Krallık /  Aquaman and the Lost Kingdom

İlk film görsel açıdan etkileyici olmasına rağmen hikaye olarak bekleneni verememişti. Aradan beş yıl geçti sulu aksiyon ikinci filmle yeniden karşımızda. Tabii ki yönetmen koltuğunda yine James Wan oturuyor. Aquaman yine Black Manta ile olan mücadele devam ediyor. Lakin Black Manta ilkine göre daha zorlu bir düşman. Aquaman da bunun farkında olduğu için pek hazetmmediği kardeşi Orm ile ittifak kurmayı tercih ediyor. Jason Momoa’nın başrolde olduğu filmde Ben Affleck, Patrick Wilson, Yahya Abdul-Mateen II, Dolph Lundgren, Nicola Kidman ve Amber Heard gibi kalburüstü ünlüler rol alıyor filmde.

KOKU GİDER YOLCULUK BAŞLAR

Aniden

Türk filmleri açısından epey zengin haftanın öne çıkanlarından ‘Aniden’ Melisa Önel imzasını taşıyor.  Güçlü oyuncu kadrosuyla da dikkat çeken filmde Defne Kayalar, Öner Erkan, Şerif Erol, Ayşenil Şamlıoğlu, Dilan Çiçek Deniz rol alıyor. Yönetmenin ilk filmi ‘Kumun Tadı’nda olduğu gibi Önel’in Feride Çiçekoğlu ile birlikte yazdığı film koku alma duyusunu kaybeden Reyhan’ın hayatla yeni bağlar kurmak için çıktığı yolculuğu anlatıyor.

Reyhan uzun yıllar Hamburg’da yaşadıktan sonra kocasıyla kısa bir süreliğine İstanbul’a döner. Hamburg’a geri dönüşlerinin arifesinde Reyhan koku alamadığını fark eder, doktor tetkikleri ciddi bir sağlık sorunu olabileceğini işaret ettiğinde ise Reyhan bunu kabullenmek yerine şehirdeki geçmişinin peşine düşer. Dünya prömiyerini Tokyo Film Festivali’nde yapan Türkiye’deki ilk gösterimini 34. Ankara Film Festivali’nde gerçekleştiren film Ankara’da Defne Kayalar’a En İyi Kadın Oyuncu, Öner Erkan’a En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini kazandırmıştı.

KADIN KADININ YURDUDUR

Kadınlara Mahsus

Sinemamızın usta yönetmenlerinden Serdar Akar’ın yeni filmi ‘Kadınlara Mahsus’, hayatlarındaki erkeklerden bıkan sekiz kadının hikayesini anlatıyor. Nergis Otluoğlu’nun senaryosunu yazdığı filmde Melisa Aslı Pamuk, Şebnem Sönmez, Başak Parlak, Ceyda Düvenci, Aslı Tandoğan, Elifcan Ongurlar, Müjde Uzman, Merve Çağıran, Ertan Saban, Nami Esatgil, Yurdaer Okur, Halil İbrahim Yılmaz rol alıyor.

‘Kadın kadının kurdu değil, yurdudur’ temasının işlendiği filmde sekiz kadın ‘Kadınlara Mahsus’ adlı kişisel dönüşüm kampında bir araya geliyor. Kendileri için yeni bir dünya kurmaya çalışan kadınlar, içlerinden birinin kocasının metresine ve oğluna sahip çıkmak durumunda kalıyorlar. Ve mücadeleleri de başlıyor!

BİR NİŞAN VE CENAZE

Cenazemize Hoş Geldiniz

Yönetmenliğini Neslihan Yeşilyurt’un yaptığı senaryosunu Gonca Vuslateri, Doğancan Güneş Perkün’ün yazdığı ‘Cenazemize Hoş Geldiniz’, bir aile komedisi! Ailede de maşallah yok yok: Sevda Erginci, İsmail Ege Şaşmaz, Gonca Vuslateri, Erkan Can, Timur Acar, Gözde Seda Altuner, Şebnem Dönmez, Şükran Ovalı, Deniz Uğur, Hakan Meriçliler, Hayal Ada Topakkaya, Güven Hokna, Serhat Kılıç, Müge Boz…

Hikayemiz iki gencin nişanlan kararı vermesiyle başlıyor. Lakin bu kararlarını hayata geçirmek o kadar kolay değil onlar için. Çünkü kız tarafı İrem’in ailesinin her üyesi birbirinden deli dolu ve sorun çıkarmaya müsait insanlar. Mesela nişan gününün sabahında İrem’in annesi Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden çıkacaktır ve nişana katılacaklar arasında dolandırıcı teyzesi, Hollanda’dan gelen çılgın halası ve kocası, şarkıcılık hasreti çeken teyzesi ve ölmüş kocasını sayıklayan büyük halası da vardır.. Bunlar bir yana bir de tabii beklenmedik bir ölüm gerçekleşir… Sonrası aile komedisi işte!

DOKUNAN YANIYOR!

Sağ Salim 3: Ölü ya da Diri

Aslında o bir şoför, ilk iki macerasında cenaze taşıma görevini üstenmiş ama yol boyunca başına olmadık işler gelince kendisinin uğursuz olduğuna inanmıştı. Üçüncü macera işte buradan başlıyor. Salim uğursuzluğunu bulaştırmamak için dağ başında insandan uzak yaşamaya başlamıştır. Ama tıpkı onun gibi uğursuz bir kız Salime çıka gelir. Daha doğrusu Salim ile Salime’yi baş göz etmek isteyen muhtar onların izdivacına vesile olur. Ama muhtar düğün sonrası ölünce Salim yine cenaze taşımanın ortasında bulur kendini üstelik yanında Salime de vardır.  İlk iki filmde Burçin Bildik’in canlandırdığı Salim’i bu sefer Toygan Avanoğlu canlandırıyor. Tabii yönetmen yine Ersoy Güler.

LANETLİ AİLE

Dejar: Cin Vahşeti,

Dram, komedi olur da haftamız yerli korku gerilimsiz kapanır mı? Bu haftanın menüsündeki ‘Dejar Cin Vahşeti’, büyü ve cinlerle iç içe geçmiş bir hayatın içerisinde hayatta kalmak için mücadele eden bir ailenin yaşadıklarını anlatıyor. Aslında mücadele eden aile fertlerinden Şilan. Annesi büyü yaptığı için aile lanetlenmiş. Şilan da bu lahetten kurtulmaya çalışıyor. Raziye Sultan’ın yazıp yönettiği Emel Yetenek, Abdulkadir Biçer, Ayşe Nur Keskin’in rol aldığı filmle ilgili fragman gayet açık fikir veriyor!

BU ORMAN BİZİM

Orman Çetesi: Dünya Turu / The Jungle Bunch: World Tour

Laurent Bru, Yannick Moulin ve Benoit Somville’ın yönettiği haftanın tek animasyonunda hayvan dostlarımızın ormanı kurtarmak için verdiği mücadelenin öyküsünü izliyoruz. Orman gizemli bir düşman tarafından suyla temas ettiğinde patlayan, pembe bir madde ile kaplanmıştır. Bu duruma bir çözüm bulunabilmesi için Orman Çetesi’nden yardım talep edilir. Yağmurların gelmesine bir aydan az zaman kala zamana karşı tehlikeli bir yarış başlar. Ormanlarını bu büyük tehlikeden kurtarmak için harekete geçen kahramanlar, Kuzey Kutbu’ndan Uzak Doğu’ya doğru macera dolu bir yolculuğa çıkar.

İLGİLİSİNE!

https://youtu.be/viJi4l_AU9Q?si=W8M9Ba0UNFyNqnrK

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba on Stage Mugen Train Arc

Geçen hafta yazmıştım. 2021’de ‘Kimetsu Orkestrası Konseri’ adıyla sinemalarda, Tokyo Filarmoni Orkestrası’nın canlı müziği eşliğinde animasyon ‘Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba’ hikayesini gösteren bir konser kaydı gösterilmişti. İki hafta gösterimde kalmış ve 1282 kişi izlemişti. İşte onun ikincisi geçen hafta gösterime girdi. Bu da bir konser kaydı aslında. Bu filmi de 108 kişi izledi. Dağıtılcı üçüncü filminde izlenmesi konusunda ısrarcı.

Fragmanlı Vizyon Raporu: Zeki Demirkubuz ile 'Hayat'ın içindenFragmanlı Vizyon Raporu: Zeki Demirkubuz ile ‘Hayat’ın içinden

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.