Fragmanlı Vizyon Raporu: Ölümlü Dünya, macera tam gaz ileri!

Beş filmlik vizyon haftasında Ali Atay'ın yönettiği 'Ölümlü Dünya 2'de Mermer Ailesi, örgütle hesaplaşacak. 'Kötülük Diye Bir Şey Yok' haftanın bağımsızı, 'Dilek' ise animasyonu... Korku sevenler için seçenek 'Kara Cuma'

1 Aralık 2023

MERMER AİLESİNİN SON TANGOSU!

Ölümlü Dünya 2

Belki de memleketin en orijinal ailesi onlar. Anadolu Tat 1071 adlı lokantayı işletiyorlar! Öyle biliyorduk ama ilk maceralarında anladık ki kiralık katiller. Örgüt iş verir, aile de profesyonelce halleder. Ali Atay’ın yönettiği ilk filmde, aile örgüte meydan okunmuştu. Ve kaçmışlardı. Lakin anlıyoruz ki Zafer (Doğu Demirkol) yakalanmış. İkinci macera işte Zaferi kurtarma ve örgütle hesaplaşmaya üzerine. Aile reisi Gazanfer, oğlu Zaferi kurtarmak için örgütle pazarlık etmek zorunda ama elinde bir şey yok. İşte film masada elinde koz olarak kulanılacak bilgilere ulaşmaya çalışan Mermer Ailesi’nin hikayesini anlatıyor. O bilgiye ulaşmak için tabii bir sürü macera yaşayacaklar ama önden Gazanfer’in bir tango yapması gerek!

Yine Ali Atay’ın yönettiği Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Doğu Demirkol, Feyyaz Yiğit, Giray Altınok, İrem Sak, Mehmet Özgür, Özgür Emre Yıldırım, Sarp Apak’ın rol aldığı film, suç komedisi tavrını komediye daha yüklenerek sürdürüyor. Eğlendirme vaadini yerine getiriyor ama bu sefer mizah-küfür dengesini biraz aşındırmış durumda. Dert ederlerdenseniz bunu bilemem ama dert etmeyenler için eğlence baki.

EVRENE GİDEN MESAJ

Dilek / Wish

‘Karlar Ülkesi’nin yaratıcıları Chris Buck ile Jennifer Lee’nin yeni animasyonu ‘Dilek’. Bir fenomene dönüşür mü bu film bilinmez ama seyir keyfi hayli yüksek. En azından hitap ettiği çocuk kitle için. ‘Dilek’in hikayesi fantastik bir ülke olan Rosas’ta geçiyor. Kahramanımız Asha, öyle bir dilek diliyor ki, evren hemen onun dileğini yerine getiriyor.

Tabii ki kendisi için değil bu dilek. Nihayetinde Rosas’ın hükümdarı Kral Magnifico’yla sıkı bir mücadeleye gidiyor. Senaryosunu Jennifer Lee, Chris Buck ile birlikte Allison Moore’un yazdığı filmi çocuğunuz varsı sinemaya götürmek için iyi bir seçenek.

CENNETE VEDA!

Kötülük Diye Bir Şey Yok / Evil Does Not Exist

Murakami’nin yazdığı bir öyküden ‘Drive My Car’ı çeken yönetmen Ryûsuke Hamaguchi’nin bu yıl Venedik Film Festivali’nde büyük sükse yapan Büyük Jüri ve FIBRESCI Ödülü alan ‘Kötülük Diye Bir Şey Yok’ filmi, Tokyo’daki ekolojik yıkımı odağına alan bir politik gerilim. Ve tabii haftanın öne çıkan yapımlarından.

Ataları kuşaklar boyu doğanın düzeni ve döngüleriyle uyum ve sükunet içinde yaşamlarını sürdüren Takumi, evlerine yakın bir arazide bir ‘glamping’ tesisinin kurulacağını öğrenir. Yakındaki kentten bunalanların kaçacakları bir yer olarak sunulsa da burasının hem kasabanın su kaynaklarını etkileyeceği hem de bölgenin ekolojik dengesini bozacağı ortaya çıkar.

 

Kara Cuma / Thanksgiving

‘Dehşetin Gözleri / Cabin Fever’ ve Otel serisi ile tanınan Eli Roth imzalı ‘Kara Cuma’, kanlı bir intikam öyküsü… Milo Manheim, Gina Gershon, Patrick Dempsey’in rol aldığı filmde Şükran Günü’nden ilham alan gizemli bir katilin kötü şöhretli bu özel günün ortaya çıktığı yer olan Plymouth, Massachusetts’te terör estirmesi anlatılıyor. Film, türün meraklılarını ya da yönetmenin takipçilerini tatmin edecek nitelikte.

DİNOZORLA TANIŞMAYAN Bİ NASREDDİN HOCA KALMIŞTI

Nasreddin Hoca 2: Dinozorlar Çağı

Geçen yıl Nasreddin Hoca’nın sinema macerası başlamıştı. Hocamız zaman yolculuğu yapıyordu. Pek sevmiş ya da sevilliş olmalı ki şimdi bu maceranın ikicisi beyazperdede. Naser Maratibavil imzalı animasyonda çocuklar Hoca’nın kaptanlığında buldukları bir dinozoru kendi zamanına götürmek istiyor. Takdir edersiniz ki fikir biraz zorlama!

Fragmanlı Vizyon Raporu: Beyazperdede bir imparator var!Fragmanlı Vizyon Raporu: Beyazperdede bir imparator var!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.