Fragmanlı Vizyon Raporu: Açlık oyunlarında yeni macera, Edis’li aksiyon derken beş filmlik hafta

Açlık Oyunları serisinde yeni bir maceranın içindeyiz, şarkıcı Edis aksiyona merak sarıyor, Meksika Açmazı üçlüsü şanslarını sinemada deniyor ve sinemamız adına çok ilginç bir deneme: 'Birkaç Mısraymış Meğer'... Fragmanlı Vizyon Raporu başlıyor

Kültür Sanat 17 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

AÇLIK OYUNLARI’NDA YENİ PERDE

Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı
The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

Coriolanus Kar’ı hatırlarsınız, Açlık Oyunları serisinin baş kötüsüydü. Capitol’ün zeki ve kötücül başkanı. ‘Açlık Oyunları’nın yeni serisinde, Donald Sutherland’in performansıyla hafızalara kazınan bu karakterin gençliğine gidiyoruz.  10. Açlık Oyunları’nda 12. Bölge’den Lucy Gray Baird’ın akıl hocası olarak karşımıza çıkıyor.

Dört filmlik ‘Açlık Oyunları’nın üçünü yöneten Francis Lawrence kamera arkasında. Ve tabii ki film yazar Suzanne Collins’in serinin son kitabından uyarlama… Ama kamera önünde yeni bir kadro var: Tom Blyth, Rachel Zegler, Hunter Schafer…

2012-2015 arasında popüler sinemanın dinamosu olan serinin sekiz yıl sonraki yeni macerasını The Guardian’ın Peter Bradshaw yerden yere vurdu. Beğeneni de az… Ama tabii ki son söz seyirci olarak sizlerin!

PODCAST’TEN KAPADOKYA’DA UZANAN MUHABBET

Meksika Açmazı

Mesut Süre, Fazlı Polat ve İbrahim Türker podcast’teki performanslarını bu sefer sinemada sürdürmek istiyorlar. Yönetmen Alper Mestçi. Üçlü aldıkları bir iş teklifini değerlendirip Kapadokya’ya gidiyor. Bol bol muhabbet, hınzırca bir didişme, az biraz entrika… Meksika Açmazı müptelalarını tatmin edecek türden bir mizah var karşımızda ama bu mizah bakalım sinemada bir filmin içerisinde karşılık bulacak mı? Bekleyip göreceğiz.

HAFIZA BU GERİ GELİR!

Alya

Sahne starlarının beyazperde maceraları yeni değil! Onun için Edis’in bir filmde oynamasına şaşırmamak gerek. Ama geçmişte Teoman’ın yaşadığı hayal kırıklığını da hatırlatmak isteriz. Edis’in beyazperde serüveni nasıl olur, bilinmez ama ilk filmi epey cafcaflı görünüyor!

Evlenmek üzereyken birden hafızası kaybetmiş ve sokakta kendini bir başına bulan bir kadın ajanın hikayesini izliyoruz. Pek tabii o ajan nasıl o hale geldiğini bulacak!

Jandae Percem’in yönettiği ve başrolde oynadığı filmde Edis ile birlikte Gonca Vusleteri, Hande Ataizi, Serkan Şenalp ve Cem Kurtoğlu gibi isimler de rol alıyor.

SİNEMAMIZ ADINA İLGİNÇ BİR DENEME

Birkaç Mısraymış Meğer

Dünyanın ilk diyalogsuz aşk filmi… Hüsamettin Elçi ile Arin Arjen Öztürk’ün yönettiği ‘Birkaç Mısraymış Meğer’in iddası bu. Ne yapalım diyalogsuz bir aşk filmi olan Onur Ünlü’nün yönettiği ‘Topal Şükran’ın Maceraları’ filmini hafızamızdan silelim mi? Ayrıca filmin 40 yaş üzerine hitap etmesi de ayrı bir vaka! Karşımızda gerçekten sinemamız adına ilginç bir deneme duruyor. En iyi tabirle klip tadında nostaljik bir aşk öyküsü diyebiliyoruz. Fragmanı bırakıyorum, bizim kadar sizi de şaşırtacağına şüphemiz yok!

KÖYÜN EVLERİ KARANLIK

Cin Gelini

Haftayı yerli korku filmi olmadan kapatmak olmaz. Kadir Ergin’in yönettiği, Hazal Pekgöz, İlayda Esmer, Kuntberk Alptemoçin, Mehmet Kancar’ın rol aldığı filmimizde arkeoloji bölümünde okuyan Selin var olayların merkezinde. Bir araştırma yapmak için hocası ve arkadaşlarıyla bir köye gidiyor. Pek tabii ki esrarengiz olaylar yaşıyor. Filmin isminden de anlaşılacağı üzere bu esrarengiz olayların nedeni cinlerdir…

Fragmanlı Vizyon Raporu: Süperler, troller ve beş filmFragmanlı Vizyon Raporu: Süperler, troller ve beş film

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.