Fragmanlı Vizyon Raporu: Hayaletler, cinler, ajanlar ve sekiz film

Sekiz filmlik haftada hayaletler, hortlaklar, cinler, ajanlar cirit atıyor. Haftanın iddialısı 'Perili Köşk', 'İstanbul'da Ölümcül Hesaplaşma' ise dikkate değer bir yapım. Animasyonlar ise eğlence vadediyor...

Kültür Sanat 11 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

HAYALETLER VE HORTLAKLAR ARASINDA

Perili Köşk / Haunted Mansion

Sinemanın vazgeçilmezlerinden biridir hayaletli evler. Yönetmen Justin Simien de bildik sularda dolaşarak yeni bir macera anlatma niyetinde. Hikayemiz her zamanki gibi başlıyor. Gabbie oğlu ile birlikte yaşamak için bir malikane satın alır. Lakin burası hayalet ve hortlakların mesken tuttuğu bir evdir. Gabbie de, çareyi bir tur rehberi, bir medyum, bir rahip ve bir tarihçiden yardım istemekte bulur.

Korku ve komedi olarak nitelendirilebilecek ‘Perili Köşk’ oyuncu kadrosuyla dikkat çeken yapımlardan. LaKeith Stanfield, Tiffany Haddish, Owen Wilson, Danny DeVito, Rosario Dawson, Chase W. Dillon, Dan Levy, Jamie Lee Curtis ve Jared Leto kadroda. Görkemli efektleriyle de iddialı…

MOSKOVA İSTANBUL HATTINDA CASUS KAPIŞMASI

İstanbul’da Ölümcül Hesaplaşma / Ten: Vzyat Gordeya

Moskova İstanbul hattında bir casusluk macerası… Ilya Kulikov ve Anya Mirohina’nın yönettiği Rus filminde, devlet sırlarını çalıp kayıplara karışan eski rus ajanı ve onu bulmaya çalışan istihbarat dünyasının hikayesini izliyoruz.

Tatyana Babenkova, Martin Cooke, Iman Baysayeva’nın rol aldığı filmin bir bölümü İstanbul’da çekildi. Kolay kolay Türkiye’de film çekmeyen Ruslar’ın İstanbul aşkına ne demeli bilinmez ama Rusya-Türkiye arasındaki yakınlaşmanın bir sonucu olduğu da bir gerçek.

Yakalayın şu yumurta hızsızlarını

Yumurtalar Firarda: Afrika Macerası / Little Eggs: An African Rescue

Hemen akla ‘Tavuklar Firarda’ animasyonunu getirse de aslında onunla pek ilgisi yok bu filmin. Lakin Gabriel Riva Palacio Alatriste ile Rodolfo Riva Palacio Alatriste’nin yönettiği ‘Yumurtalar Firarda…’ filmi de ‘Tavuklar Firarda’ kadar eğlence vadediyor. Film çocuklarını kurtarmak için kendilerini türlü maceraların içerisinde bulan horoz Toto ve tavuk Di’nin hikayesini konu ediyor.

Sevimli horoz Toto, eşi tavuk Di ile birlikte Tavuk Çiftliği’nde mutlu bir yaşam sürer. Onlar, altın rengi olan ve bu nedenle altın yumurta olarak görülen sevimli küçük yumurtalar Uly ve Max’ın ebeveynleridir. Uly ve Max’ın bu özelliği onların yaşamlarını tehdit etmektedir çünkü bazı yumurta koleksiyoncuları gözlerini onlara dikmiştir. Koleksiyoncuların amacı yumurtaları Afrika’ya götürmektir. Toto ve Di, çocuklarını kurtarmak için Afrika’ya seyahat etmenin yolunu bulup, bu süreçte karşılarına çıkan türlü engelleri aşmak zorundadır.

ONLARA BİR ODA VERİN

Bıcırıklar: Yeni Yuvamız / The Muckles: The Quest for a New Home

Haftanın ikinci animasyon filmi. Kamera arkasında Ali Samadi Ahadi, Markus Dietrich var. Film, yaşadıkları dükkandan kovulan üç bıcırık arkadaşın yeni bir yuva bulma serüvenini konu ediniyor.

Bıcırıklar yaramazlığa bayılan  gizemli canlıdır. Yıllardır yaşadıkları dükkandan kovulduklarında üç bıcırık arkadaş Svunja, Tjorben ve Smartö yeni bir ev bulup ailelerini kurtarmak için bir yolculuğa çıkarlar. Maceralarla dolu seyahatlerindeki zorlukların üstesinden gelmek için öncelikle takım olmaları gerekmektedir – ama bu telaşlı ve hareketli canlılar için bu pek de kolay olmaz.

BORÇ GENCİN KAMÇISIDIR

 Borcumuz Borç

Abbas Karatekin’in yönettiği, Can Şuoruç, Metin Keçeci, Selahattin Taşdöğen’in rol aldığı film, tefeciden aldığı borcu ödemek için olmadık bir çaba içerisine giren bir gencin yaşadıkları üzerine kurulu.

Üniversiteden mezun olduktan sonra iş aramaya başlayan Murat, bir türlü kendisine göre bir iş bulamaz. İşsiz kaldığı bu süreçte maddi sıkıntı çekerken  bir kafe açmak ister. Ancak kafe açacak parası olmadığı için de tefeciden borç alır. Murat, kafeyi açıp her şeyin yoluna girdiğini düşünse çok geçmeden işi batırır. Tefeciye olan borcunu ödemek için türlü işlere giren Murat’ın şansı hiç yaver gitmez. Fazla beklentiniz yoksa film sizi tatmin edebilir.

EVDE TEK BAŞINA

 Sessiz Kabus / Sound of Silence

Gelelim korku gerilim filmlerinde. Önce yabancı filmler. Alessandro Antonaci, Daniel Lascar, Stefano Mandalà’nın yönettiği Lucia Caporaso, Chiara Casolari, Micol Damilano’nın rol aldığı ‘Sessiz Kabus’ tek başına bir evde kalan kadının yaşadıklarını anlatıyor.

Babası İtalya’daki aile evinde ağır bir şekilde yaralanınca, Emma onun yanına gider. Babası hastanede yatarken, Emma evde tek başına perili bir radyo ve onun arkasındaki şeytani varlıkla karşılaşır. Bu doğaüstü varlık her geçen saat daha da güçlenir. Emma, geceden sağ çıkabilmek için radyonun lanetinin ardındaki karanlık sırrı ortaya çıkarmak zorundadır.

Oda

Haftanın yerli korku gerilim filmleri iki tane. İlki Bülent Orçin’in yönettiği ‘Oda’. Ceren Gülşah Elmalı, Mustafa Zeren, Nesrin Tunç’un rol aldığı filmde sevgilisinin evinde gizemli bir şeyler olduğunu fark ettikten sonra, bu konuyu araştırmaya başlayan genç bir adamın yaşadıkları anlatılıyor. Malum bu haftanın korku gerilim teması mekanlar. Eee bizim sinemamız da bu temaya uygun üretimler yapabiliyor.

GELDİYSEN ÜÇ KERE TIKLA

Ehl-i Cin: İntikam

Batuhan Çelik’in yönettiği Beyza Nur Önispir, Kerem Can Karaoğlu, Merve Erçel’in rol aldığı film haftanın ikinci yerli korku gerilim filmi. Tatile çıkan bir grup gencin başına gelenler üzerinden seyirciyi korkutmayı deniyor.

Emre ve Murat kız arkadaşları Ceren ile Seda’ya verdikleri tatil sözlerini yerine getirmek için yola koyulurlar. Keyifli yolculukları terk edilmiş köye gelince hat değiştirir. Köyde, köylüler tarafından yakalanmış ve ormanın derinliklerine gömülerek mühürlenmiş bir cin vardır. Tabii gençler bu cinle muhatap olurlar.

Hazırlayan: Olkan Özyurt

Fragmanlı Vizyon Raporu: Köpekbalıklı, Ninja Kaplumbağalı sekiz filmlik haftaFragmanlı Vizyon Raporu: Köpekbalıklı, Ninja Kaplumbağalı sekiz filmlik hafta

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.