Babalar ve çocukları

25 Temmuz 2024

Bana İsmet Berkan’a bir kez daha saldırma imkanını tanıdığı için çocukların durumuna değinen bir konuyu son yazımda yazdım.

Bu yazıda da ‘babalar ve çocuklar’ konusuna girdiğimi görünce büyük ihtimalle bir bunalım sonucu çocuk meselelerinin bir tür Güzin ablası olmaya başladığımı filan zannetmiş olabilirsiniz.

***

endişe etmeyin, temelde son derece  sıkıcı bir konu olan babalar ve çocukları meselesini bu yazıdan sonra fazla devam ettirmeye niyetim hiç yok.

hem zaten istesem de bende bunu yapacak bilgi de yok. o bilgi diğer her konuda olduğu gibi belki ismet Berkan’da olabilir ama hakkında bir yazı daha yazarak tüm yazarlık kariyerimi sadece İsmet Berkan’a saldırıdan oluşan yazılarla kurmaya da niyetim yok.

***

Bir insan bu hayatta İsmet gibi her konuyu bilebilir ve hemen her konuda fikir bildirebilir, ama o da ben de baba olduğumuz için belki de hayatın en zor meselelerinden birinin çocukları anlamak olduğunu herhalde kabul ederiz.

***

Sıcaktan bunalmışken, sitenin havuzundan hiç ara vermeden acımasız çocuk sesleri gelirken normal olarak dürbünlü tüfeğimle balkondan havuzda çocuk avlıyor olmam gerekirken benim durup dururken bu sıkıcı konuya neden  taktığımı sorarsanız;

***

Bruce Willis’in çocuğu hakkında bir haber okuduktan sonra taktım ‘babalar ve çocuklar’ konusuna.

kendi çocuğunu anladığını sanan ve bu konuda hayatta rahat takılan her baba bu düşüncesinin doğru olmayabileceğini ve konu hakkında biraz daha düşünmesi gerektiğini Bruce Willis’in başına geleni okuyunca  görecektir herhalde.

***

Bruce Willis’in kızının adı Scout’muş. Scout Los Angeles’te yaşayan bir müzisyen ve 32 yaşında.

Scout’un bir adeti var. kıyafet satın almak için dükkana gittiğinde ve sıra seçtiği kıyafeti denemeye geldiğinde bunu diğer müşterilerinin gözü önünde, onların bakışlarına hiç aldırmadan yapıyor.

***

dükkanın kıyafet değişme odası olmasa bunu bir ihtimal anlıyor olabilirdik ama dükkanda birçok kıyafet değiştirme odası olsa ve o an bunların hepsi boş da olsa Scout yine de o odalara gitmeden, herkesin önünde değiştiriyor kıyafetini.

***

haberde olan biten şöyle anlatılıyor: 32 yaşındaki müzisyen Scout Los Angeles’ta bir mağazada iç çamaşırlarıyla kıyafet denemesi yaparken görüntülendi. Çeşitli kıyafetler deneyen Scout bu süreçte bazen sadece iç çamaşırı ve şeffaf üstle görüldü. Ancak bir noktada üstünü tamamen çıkardı ve mahremiyetini korumak için elleriyle göğüslerini kapattı.

***

tamam mı, haber bu kadar. bu olan bitenin benim açımdan bir sakıncası katiyen yok tabii ki. hatta Scout fazla tipim olmasa da bir defasında kıyafet değiştirirken sadece değişiklik olsun diye o dükkanda bulunmayı isteyebilirdim bile.

***

ancak bir baba olarak gelin kendinizi Bruce Willis’in yerine koyun. çocuğunuz Scout ise, kızınızı iyi tanıdığınızı, onun her davranışını anlayışla karşıladığınızı söyleyebilir miydiniz?

düşünsenize, evde o an sakin bir şekilde oturmakta olan kızınız size her baba ben biraz alışverişe çıkıyorum dediğinde şimdi kim bilir neler olacak, kim bilir ne skandal haberler gelecek diye panik atakları yaşayacaksınız.

***

Çocuk büyütmek gerçekten de en zor iş bu dünyada.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.