Bu Hadise’yi bir tek Ertuğrul Özkök çözebilir

4 Eylül 2024

Sosyal medyada bazen öyle tuhaf şeyler olabiliyor ki mantıken çözebilmek bence imkansız.

sosyal medyayı sanki hayatta var olabilecek bütün tuhaflıkların sınırsız özgürce var olabilmesi için düşünülmüş bir ortam sanıyor insan bunlara  baktıkça.

***

sosyal medya kullanıcıları özellikle kadın vücuduna haddinden fazla duyarlı. 

kadın vücudunun hangi uzvu olursa olsun, onlar için fazla fark etmiyor gibi. kulak, burun veya parmak olabilir, eğer bir kadına aitse heyecanlanmaları için yetiyor sanki. 

bu heyecan da yorumcular tarafından hep sosyal medya sallandı, sosyal medyada deprem oldu, o fotoğraflar yakıp bitirdi gibi abartılı laflarla anlatılıyor.

***

bir süre önce sosyal medyada bir kadın üstünde kıyafetiyle ekrana arkasını dönerek yattı ve birkaç kez üst üste yellendi. bu bile sosyal medyayı heyecanlandırmaya, sallamaya yetti.

***

benzetmek gibi olmasın ama Hadise’nin son yaşadıklarına da ilginç bir vaka olarak bakmak gerekiyor.

tamam Hadise güzel kadın, biraz açık bir fotoğrafını paylaşsa bunun sosyal medyada ilgi görmesini anlayışla karşılayabiliriz belki. Ama Hadise son olarak çalışmakta olduğu setten öyle bir fotoğraf paylaştı ki, bununu neden bu kadar çok yorum aldığını, neden bu kadar heyecana neden olduğunu anlayabilmem mümkün değil.

***

Başlıkta da görüyorsunuz, bunu yorumlayabilmem için pop sosyolog Ertuğrul Özkök’ten yardım istedim. çünkü onun temelde tamamen anlamsız gibi görünen gelişmeleri çok anlamlıymışlar gibi yorumlama yeteneği de var. bu özel yeteneğini özellikle türk siyasetindeki gelişmeleri  yorumlarken otaya koyuyor. 

ve siz o yorumu okuduktan sonra yaptığı açıklamaya rağmen konu size yine de anlamsız gelmeyi sürdürse bile onun yazarlık gücünü takdir ediyorsunuz .

***

açıkçası Hadise’nin bu son paylaştığı fotoğrafın ne anlamı olduğunu ve bunun ne tür insanda heyecan uyandırabileceğini bence bu özel yeteceği sayesinde bir tek Ertuğrul Özkök açıklayabilir. Eğer ondan bir açıklama gelmezse bu Hadise fotoğrafının anlamı benim için meçhul kalmayı sürdürecek ne yazık ki.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.