Erdoğan’ın da lider olarak sonu geldi

13 Haziran 2024

Benim için sakıncası yok ama hiçbir şekilde ders alamayan, bir türlü öğrenemeyen bir grup insan Erdoğan’ın lider olarak artık sonunun geldiğine eminim ki üzülecektir.

Bu tür insanları umursamıyorum. umursasam da onlar için yapabileceğim bir şey yok. 

Dadacı, mizah araştırmacısı olarak benim, nadiren de olsa görevim halka bazı gerçekleri anlatmak bunlar onların hoşuna gitmese de.

Çok ender olmasına özel önem gösterdiğim o günlerden biri de bugün.

***

biliyorsunuz salı günü öğleden sonra cumhurbaşkanı Erdoğan CHP genel merkezine gitti.

O anda canlı yayın yapan birçok kanalın muhabirine göre ‘bütün türkiye o an bu görüşmeye odaklanmış’ durumdaydı.

Gazeteciler o an hangi konuyu takip ediyorlarsa, onlar için o an neden önemliyse Türkiye’nin geri kalan bölümünün de kendileri gibi heyecanlı olduğu varsayımından bir an önce kurtulsalar bence iyi olacak.

Türkiye’nin geri kalan bölümü ne yaptı bilmiyorum, ama örneğin ben yarın yayınlayacağım gözlemler için havuz başındaydım. Havuz da doluydu, yani o insanlar da benim gibi görüşmeyi pek iplemiyordu. 

***

Sonra akşam haberlerde bu yönde katiyen hiçbir talebim olmadığı halde CHP’ye nasıl gelindiğini, nasıl el sıkışıldığını ve neler olmuş olabileceğini diğer şanssız, bahtsız seyirciler gibi defalarca gördüm.

***

Yeri gelmişken CHP liderine nacizane bir abi tavsiyem olacak. bu görüşmeleri yap tabii ki illa yapacaksan. ama ne olur Cumhurbaşkanını karşında gördüğün her an sanki onu pek özlemişsin gibi, bayramda kendisine hediye verilmediğini sanmakta olan çocuğun sürpriz hediyesini gördüğü an birden sevinçten taşması gibi davranman da gerekmiyor herhalde.

***

CHP lideri bu memlekette Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kendisi gibi sevmeyen birçok insan olduğunu ve bunların önemli bölümünün şanssız bir kaza sonucunda kendisinin başında olduğu CHP’ye mecburen de olsa oy verdiğini arada hatırlasa çok iyi olacak.

Hem kimi neden sevmedikleri ve bunun nedenleri konusunda kafaları gayet net olan bu insanlar Özgür Özel’in bu görüşmeleri aslında cumhurbaşkanı Erdoğan’a kapalı kapılar ardında ‘Sayın Cumhurbaşkanım CHP bir daha hiçbir seçimde son seçimde olduğu gibi başarılı olup sizi üzmeyecek’ teminatı vermek için yaptığına da inanıyor. dolayısıyla çok sevinmiş gibi görünen o surat ifadesi bizler için oldukça sinir bozucu olabiliyor.

***

Dediğim gibi kendisinden fazla hoşlanmasam da ben cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerinde olsaydım, o gün CHP merkezinin önünde arabadan indiğimde görüşmenin partinin 12’inci katında yapılacağını öğrendiğim an hiç durmaz arabama geri binip kaçardım oradan.

***

Bu 12’inci kat düzenlemesini CHP bilinçli yapmış olabilir mi bilmiyorum, ama bildiğim şu: o meşhur, CHP’nin o an başında kim varsa onun çalışma odasının bulunduğu 12’inci kat aslında lanetlidir.

CHP’nin başına kim başkan olarak seçildiyse 12. kata çıktığı ve odasını kullanmaya başladığı andan itibaren bir daha iflah olmadı.

O 12’inci katta var olduğuna inandığım uğursuzluk CHP başkanlarının başarılı olamamalarına, seçim kazanamamalarına  ve bunu da umursamamalarına neden oluyor. bir teoriye göre 12’inci kattaki odanın rahatına alışan Kemal Kılıçdaroğlu gibi kişiler ‘İktidar olup da ne yapacağım bu odanın rahatlığından ve konforundan  neden mahrum kalayım’ diyerek siyasi yaşamlarının resmen olmasa da fiilen sonlandırdılar.

***

Şimdi Erdoğan da bütün siyasi kariyerleri silip atan o kata çıkarıldığından aynı büyüden etkilenecek. Ve bugüne kadar siyasi hırsı ve mücadeleci karakteri ile tanınan Erdoğan da 12inci kattaki chp liderleri gibi siyaseti fiilen bırakacak ve bir dönemin de sonu gelecek…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.