Gelecekten haberler

5 Temmuz 2024

Artık yapmamaya ne kadar özen göstersem de yine de arada bir haber saatinde, o an bana anlamlı gelen başka hiçbir işim kalmadığını düşündüğümde, gayrı-ihtiyari televizyonu açıyorum.

Bir şey fark ettim, hangi gün ve saat olursa olsun duyduğum haberler neredeyse 10 gün önce duyduğum haberlerle tıpatıp aynı. Sanki arada hiçbir şey olmamış, sanki zaman durmuş gibi.

Haberlerde durum öyle vahim ki, insan her yeni yılın ilk günü tek bir haber seyretse sonra yıl boyu haberleri hiç açmasa bile ne olup bittiğinden pekala haberdar olabilir sanki. Öylesine birbirinin aynı ve değişmesi mümkün olmayan haberler var etrafta.

***

Durum böyle olunca dadacı araştırmacı mizah yazarınız olarak aklıma bir deney yapmak geldi.

Gelecekten tamamen keyfi bir yıl seçerek o günün haberlerini şimdiden yazacağım. Ben o tarihte etrafta olmasam da haberler hakkında öne sürdüğüm değişmez ve hep aynı oldukları tezimi bu yazımı okuyarak isteyen test etsin istedim.

dedim ya tamamen keyfi bir yıl seçiyorum ve bugün 13 yıl sonrasının haberlerini vereceğim size.

***

ileride bu testi yapmak için bizzat ortada olmasam da bu testi yapma işinin emin ellerde olacağını biliyorum. Ertuğrul Özkök nasıl olsa 104 yaşına kadar yaşayacağından ve 13 yıl sonra henüz ikinci baharına yeni gireceği 90 yaşında olacağından o bu yazının testini yapacaktır nasıl olsa.

***

İşte 13 yıl sonrasının top 10 haberi:

1- Asgari ücret ve emekli maaşlarında yeni bir ayarlama bekleniyor. daha önce yapılan ayarlamalar sayesinde bu kesimin nüfusu Darvinist süreçler doğrultusunda otomatikman hayli azalmış olduğundan cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli ve asgari ücretli kesimin yaşayabilmesi için bu defa onlara daha uygun bir rakam vereceği konuşuluyor Ankara kulislerinde.

2- MHP başkanı Devlet Bahçeli’nin aslında 13 yıl önce ölmüş ve salı günleri partisinin grup toplantılarında kürsüde görülenin onun doldurulmuş mumyası olduğu ve yıllardır hemen her konuşması aynı olduğundan 13 yıl önce yaptığı ve kayda alınan sesinin grup toplantılarında playback olarak verildiği iddiaları yeniden ortaya atıldı. MHP’den yapılan yazılı açıklamada bu iddiayı ortaya atanların şerefsiz alçaklar ve vatan hainleri olduğu söylendi yine.

3- Sinan Ateş davası yeni tanıkların dinlenmesi için yine ertelendi.

4— Kolonyal otorite Suriye hükümeti Adana, Mersin ve Gaziantep gibi eskiden Türkiye sınırları içinde bulunan ve artık Suriye kolonisi içinde olan şehirlere bir nostalji gezisi yapmak isteyen Türk turistlere kapıda vize uygulamasına başlanacağını ilan etti. hayat pahalılığı nedeniyle bir türlü doğru dürüst tatil yapamayan Türklerin Yunan adalarının yanı sıra bu şehirleri de yeni tatil mekanları olarak görmeye başlaması bekleniyor. bu arada Adana’nın bir  sahil bölgesi olduğu bu sayede bir defa daha keşfedildi.

5- Türkbükü’nde tek bir lahmacun ve ayranın fiyatı 10 bin lira oldu. buna rağmen lahmacun yerken yakalanan bir kişi lahmacunun fiyatının kendisine makul ve çekici geldiğini söyledi.

4- güney sınırımıza paralel  kurulmuş olan yeni devlet Hatay’ın güneyindeki yeni kıyısında Yalıkavak’takinden bile büyük bir marina inşa etti. bu yörenin yerel insanları eğlendirme ve eğlenme nosyonlarından habersiz olduklarından Marina’nın yönetimi ve çevredeki eğlence mekanlarının işletmesi de Türklerin eline geçiyor.

5- Özgür Özel’in daha sonraki gelişmeler nedeniyle ‘Loser’s ceket’ olarak adlandırılan ama kendisinin ve Halk tv yorumcularının ısrarla ‘Winner’s ceket’ olarak adlandırmayı sürdürdüğü zevksiz tasarımlı ceketini yıllar sonra yeniden giyerek otaya çıktığı ve erken seçim konusunda henüz karar veremediklerini anlattığı görüldü.

6- Özgür Özel’in bu konuşması sonrasında Yılmaz Özdil YouTube’ daki yorum kanalında canlı yayında intihar girişiminde bulundu. Yetişenler tarafından kurtarıldı.

7- İstanbul sosyetesi Ertuğrul Özkök tarafından verilen ‘orta yaşa merhaba’ davetini konuşuyor. hemen başında hayatta olsalardı Özkök ile aynı yaşta olacak arkadaşları için saygı töreni yapılan Beykoz ormanlarındaki davette Sedat Ergin’in birden ortadan kaybolması panik yarattı. Sedat’ın bitiremeden partiye geldiği yazısını illa da tamamlamak için evine kaçtığı sonradan öğrenildi. özkök’ün bunu öğrenip sanki bitiremese bir şey mi fark edecekti demesinden sonra 2024 yılından bu yana konuşmayan ama partiden önce aracılar sayesinde barışmış olan bu ikisinin yeniden küstükleri öğrenildi. Bu defa ölene kadar  küsüz diyen Sedat’ın bu konuşması o da Ertuğrul Özkök gibi 104 yaşına kadar mı yaşayacak yoksa paniğinin doğmasına neden oldu.

8- Özkök’ün partisinden bir gün sonra Serdar Turgut’un ani vefatını bu partiye davet edilmemiş olmasından duyduğu derin üzüntüye bağlayanlar da çıktı. ‘Ama ben ona mesaj atıp davet etmiştim’ diye konuşan Ertuğrul Özkök’ün adeti olduğu üzere yine yalan söyleyip söylemediği bir türlü anlaşılamadı.

9- Oray  Eğin birdenbire ‘benim için artık afrika kıtası dosyası kapandı’ başlıklı bir yazı yazdı. yazısında bizzat deneme yanılma metoduyla aramasına rağmen tüm kıtada  kendisine uygun eş bulamadığını ve bu yüzden arayışını bundan böyle güney Amerika’da sürdüreceğini açıkladı. Yeni Cihangir muhtarı olarak seçilen Tuğrul Eryılmaz’ın ‘bu yaşta ne arıyormuş acaba ve acaba aradığını bulsa ne olacak sanki’ diye Oray’ın aleyhine konuştuğu bildirildi.

10- Antropologların ve evrim teorisyenlerinin favori inceleme konusu Türkiye olmayı sürdürüyor. Uzmanlar arada geçen bunca zamandan sonra bile AKP ile CHP’nin olası oy oranlarının neredeyse aynı olabilmesinin dünya tarihinde ender görülen mucizelerden biri olduğunu ve bu durumun Türk insanının dünyanın diğer insan nüfusundan farklı ve yeni bir tür olarak sınıflandırılması zorunluluğunu ortaya çıkardığını açıkladı. İsmet Berkan bir süredir tutulduğu akıl hastanesinden yaptığı yazılı açıklamada bu keşfi kendisinin yıllar önce zaten yapmış olduğunu ve batı ilim aleminin bunu sanki yeniymiş gibi anlatmasının batı bilim alemine hakim olan oryantalist bakış açısının yeni bir örneği olduğunu açıkladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.