Gerçek gündemin peşinde oradan buradan haberler

29 Haziran 2024

Dadacı mizah araştırmacısı olarak bilindiğimden mi nedir İsmet Berkan beni bir türlü yazar olarak ciddiye almıyor.

halbuki o sudan konularla ilgili gibi gözüken, okuyan her insana ‘ee ne yapalım yani’ duygusunu veren o yazılarla ilgili konu bulabilmek için her Allah’ın günü olağanüstü sayıda haber okumam ve aralarında dadacı mizaha uygun olanları seçebilmek için uğraşmam gerekiyor.

***

Beynime yazmış olduğum konuların sayısı yine azalmaya başladığından geçen gün haberler arasında tekrar bir ufuk turuna çıktım.

Oradan buradan hemen her şeyi okuduktan sonra aldığım notlara bir baktım ve kendime ‘aferin arslanım işte ülkenin asıl gündemini bunlar oluşturuyor oluşturuyor’ dedim.

almış olduğum notlar arasında Devlet Bahçeli ile alakalı olan hiçbir şey yoktu. Erdoğan, Özgür Özel ile ilgili not almaya bile değecek bir şey bulamadım. ‘Halk ekmek bile bulamazken bir kısım insanlar neler yiyor’ diye özetlenebilecek popüler ekonomi haberlerini de es geçmiş, yaz vakti çok popüler olduğundan bodrum’da her şey çok pahalı diyen yazı ve haberleri de ‘e tabii ki pahalı olacak, neden ucuz olsun ki ‘diyerek bir kenara bırakmıştım.  

***

Anlayacağınız benim ufuk turu çalışmamda ülkede siyaset diye anlaşılan şeyler ve çok tekrarlandığı için aslında bağışıklık kazandığımız temelde anlamsız, rutin kriz haberleri yoktu.

***

peki ülkenin gerçek gündemini ortaya çıkarmak için yaptığım çalışmanın sonucunda oluşan haber listesinde neler yer alıyordu? bugün bunları aktararak siz şanslı okurları  ülkenin gerçek gündemi hakkında bir ufuk turuna dahil edeceğim. haydi buyurun bakalım:

***

CHP’li Cevdet Akay kırmızı bültenle aranan ve Türkiye’de yakalanan çete liderlerinin listesini meclis genel kurul zemininde açtı. listenin uzunluğunun 20,5 metreyi bulduğu görüldü. 

yaptığı paylaşımda “Kırmızı bültenle aranan ve Türkiye’de yakalanan uluslararası suç örgütü liderlerinin listesi Kasım 2023’te 2 metre, Aralık 2023’te 4,5 metre, Haziran 2024’te ise 20.5 metreye ulaştı” sözleri de yer alıyordu. listeyi Twitter hesabından paylaşan Cevdet Akay “uzadıkça uzadı” notunu düşmüştü.

***

Babala TV’nin projesi olarak hayata geçirilen ‘Saygı1’ (Ustaya Saygı) projesi kapsamında rap camiasının usta ismi Ceza’nın parçaları Türkiye’nin önde gelen sanatçıları tarafından seslendirildi. Saygı Gecesi’nde sahne alan Gazapizm usta rapçının ‘Sabah Bastı Geceyi’ (Savaş Çocukları) parçasını seslendirdi.

***

Yasak aşk, tehdit, rüşvet ve uyuşturucu partilerinde adı geçen hakim Gül Altınok’un HSK 2. Daire Başkanı Mehmet Akif Ekinci’ye büyü yaptırmak istediği ortaya çıktı.

Büyücü ile yaptığı WhatsApp yazışmalarında HSK 2. Dairesi Başkanı Mehmet Akif Ekinci’nin de fotoğrafını gönderdiği ortaya çıktı. Gül Altınok’un daha önce de kendisini HSK’ya şikayet eden Avukat Kerim Kazan’ın fotoğrafını göndererek Arap büyücüden yine büyü yardımı istediği biliniyor.

burada iki kısa yorumum olacak. bu Gül Altınok’un son derece ilginç bir kadın olduğu görülüyor. Ondan bile ilginç olma potansiyeli bulunan kişi de söz konusu edilen ‘Arap büyücü.’

bu iki insanı tanıtan, açıklayan kapsamlı bir portre çalışmasını okumak ilginç olabilirdi.

***

Daha önce Özgür Özel ile ilgili olarak ‘Özgür Özel çok iyi bir insan ve çok iyi bir siyasetçi’ diyebilmiş olan Buket Aydın’ın CHP içi gelişmeler hakkında yeni bir yorumu ortaya çıktı. burada aynen aktarmak bana bir suça ortak olma duygusu verdiğinden bunu yapmıyorum.

ufuk turlarımın içeriğini anlatırken daha önce siyasetle ilgilenmediğimi söylediğimi biliyorum. o zaman bu ne derseniz ben de size bu siyasetle değil Buket Aydın ile ilgili bir şey yani bu bölüm bir fenomen üzerine derim.

***

ufuk turumda aldığım bence en önemli not mini etekli öğretmen olarak ünlenen ve insanda tekrar lise yıllarına dönüp okula gitme duygusu kabartan  Fidan öğretmenle ilgili.

Daha önce bacaklarıyla konuşulan Fidan Atalay son olarak göğüs dekoltesiyle konuşuldu.

İzmir’de yaşayan ve 30 yaşında olan bir KPSS ve özel ders öğretmeni olan Fidan Öğretmen Instagram hesabı olan “fidannatalay”da 360 bin takipçiye sahip. Evet, kadına dair açıkta ne görürse mutlaka takip eden milletimiz Fidan hocayı da ihmal etmedi.

Daha önce Fidan Atalay özel bir eğitim kurumunda İngilizce ekonomi dersleri verirken mini eteğiyle ders anlatınca sosyal medyayı yine yakıp yıkmıştı. Bazıları bu durumu aşırı bulurken diğerleri öğrencileri tarafından videoya alınıp mini etekli halinin sosyal medyada paylaşılmasıyla Fİdan hanımın takipçi kitlesinin daha artmasına neden olduğu yorumuyla yetindiler.

bu durumu aşırı bulabilenler kimdir ve neye göre aşırı bulunuyor bu durum?

Ben gayet tabii ki fidan hanımın her türlü soyunmasını destekliyorum, ama bugün göğüs dekolteli resmini değil bacaklarını gösteren fotoğrafı seçtim, çünkü temelde iki sınıfa bölünmüş ülkede ben bacakçılar cephesindeyim ve göğüsçülerden de pek hoşlanmam.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.