Her şeyi bilen sopalı yorumculara göre Amerika

27 Temmuz 2024

Siz de acı deneyiminizle biliyorsunuzdur, Türkiye’de aklınıza gelebilecek hemen her konuyu uzmanlık düzeyinde bilen, hukuktan ekonomiye, dış politikadan espiyonaja her konudaki inanılmaz bilgi birikimini bizlerle her gece ekranlarda paylaşan insanlar var.

***

Anladığım kadarıyla televizyon kanalları arasında da bir gizli anlaşma olmalı. hepsi sadece aynı insanlardan  oluşan bir gruptan davet edeceği konuşmacıyı seçmeye ya yemin etmiş durumda ya da bu gizli anlaşmadan çıkmayı düşünebilecek kanala gizli bir elin kötülük yapacağından korkuyor olmalılar.

bu yüzden biz her gece aynı insanların o günün konusu neyse ondaki engin bilgisiyle konuşmasını dinlemek zorundayız.

***

kanal genelde kullandığı konuşma kadrosunu bazen biraz değiştirmeye giderse, bir gece önce o kanalda konuşanlar sonraki gece başka kanalda tam kadro boy gösteriyor ve susturulmalarının imkansız olduğunu göstermek için yine de konuşuyorlar.

***

televizyon kanallarının hep aynı insanları konuşturarak konu ne olursa olun o geceyi kurtarma adeti nedeniyle türk insanının sosyal, siyasi  ve ekonomik koşullar nedeniyle zaten dramatik biçimde azalmış düşünme kapasitesi her gece daha da aşağı çekiliyor.

***

dünyada bir tek Türkiye’deki vasatlık ortamında var  olabilecek bu tür insanları konuşmaya başladıkları konularda aslında bilgi sahibi olmalarının imkansız olduğu gerçeği onları durdurmuyor. bir grafiği veya fotoğrafı göstererek anlatmaları için uzatılan sopayı ellerine aldıklarında cahillikten kaynaklanan ve bilinçaltındaki ezilmişlikten gelen cesaretle konuşmaya başlıyorlar ve çoğu da zor susuyor.

ve siz onlar konuşmadan önce bir konuda biraz bilgi sahibiyseniz bile, sustuklarında önceden bildiğinizi de unutmuş oluyorsunuz.

***

bu dediklerimin son örneği Trump’a suikast girişimi olduğu gün yaşandı.

olay yerinde tam kadro bulunan gizli servis ve FBI bile daha ne olduğunu tam anlayamadan bizdeki konuşan kafalar yine mırıldanmaya başladı ve işi hemen tamamen çözdüler. Hatta aralarında bazıları yine o sopalardan alarak olay yeri grafiği üzerinde tüm gizli bağlantıları olay olduktan en çok beş dakika sonra bize anlattı.

***

kanala acil çağılmadan önce suikast girişimi olduğu anda evdeki tuvalette ıkınmakta veya bilgisayar başında dizi seyrederken uyuklamış bile olsa, bu tipler ekrana çıkar çıkmaz sanki oradaymışlar gibi heyecanla ve bilgi şovuyla anlatıyorlar bize her şeyi.

***

bu aslında dünyada daha önce eşi benzer görülmemiş bir sahtekarlık örneği ama bugün işin o boyutuna girmeyeceğim. başka bir noktaya dikkatinizi  çekeceğim.

***

Bu olayı anlatmaya girişen konuşmacıların önemli bir bölümü konuşmasına nedense Amerika’nın artık eski gücünde olmadığını ve eski büyüklüğünün görülmediğini söyleyerek başladı. Buna neden gerek duyuluyor, bu hangi ezikliğin sonucudur bilemiyorum ama onlara diyeceğim bir şey var.

Be kardeşim madem Amerika sizin sandığınız gibi artık önemli değilse, artık gücü azalmışsa o zaman ekranda tam kadro orada olan bir olayı neden saatlerce tartışıyorsunuz ve bu neden hemen her gece tekrarlanıyor. 

Eğer sizin dediğiniz gibi Amerika artık eskiden olduğu kadar önemli değilse o zaman olayı sadece bir altyazı olarak verin ve konuyu da saatlerce konuşmayın.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.