Maçlar sürerken çok acı bir gerçeği de sonunda keşfettim

4 Temmuz 2024

Son bir haftama bugüne kadar saklamayı başardığım bazı yönlerimi kamusal alanda (burada) paylaşmamın damga vurduğunu söyleyebilirim.

Önce kaliteli Japon yaşam tarzı ve estetiği konusuna takıntılı olduğumu açıkladım.

Daha sonra Monocle dergisinin 10-12 ekim tarihinde İstanbul’da düzenleyeceği yaşam kalitesi konferansının bende neden olduğu entelektüel dağılmayı itiraf ettim.

Bugün ise duyanı bayağı  şaşırtabilecek çok başka bir gizli yönümü sizlerle paylaşacağım.

***

Yıllardır, dünyanın neresinde olursam olayım, Beelzebub’u bulup onu tanımlamak için amansız bir mücadele veririm.

mutlaka biliyorsunuzdur, bu Beelzebub bazı kültürlerde en büyük şeytana verilen addır.

onu arıyorum, ama Beelzebub’un kimin vücudunda hayata geldiğini bulduğumda ne yapacağımı da tam bilmiyorum. Baş şeytana tapacak filan değilim tabii ki.

ama bilinebilecek bir gerçek varsa onu aramak ve bilmeye başlamamak beni hep rahatsız ettiğinden Beelzebub’un kimin vücudunda olduğu araştırmam da kesintisiz sürüyordu.

***

Euro maçlarının başlamasıyla birlikte yıllardır süren Beelzebub arayışım sonlandı. hatta Gürcistan ile yaptığımız ve 3-1 galibiyetimizle sonuçlanan maçın gününde bu arayışı kesin bir sonuca vardırdığım söylenebilir.

Öyle ki Satan’ın diğer ismi de olduğu söylenen ve şeytanların başı olarak bilinen Beelzebub’ın şu an dünyada kimin vücudunda hayata gelmiş olduğunu kesin biliyorum.

o ilk maçımızın olduğu gün öyle bir olay yaşadım ki şu an Beelzebub’ın Ertuğrul Özkök olduğunu kesin olarak söyleyebilirim.

***

o gün yaşadıklarımı öğrenince umarım siz de benim bu tespitine katılacaksınız.

bu duyguyu her zaman yaşamam, ama bu defa maçlarımız beni heyecanlandırıyor ve hepsini tutkuyla izlemek istiyorum.

o gün de Gürcistan maçımızı izlemeye kararlıydım. hatta tuzlu fıstık ve amber biramı da sabahtan hazırladım.

bu size de oluyor mu bilmem, ama benim maçların hangi saatte hangi kanalda olacağını bulma sorunum var.

konuyu internette aradığım zaman maçın hangi saatte hangi kanalda olduğu bilgisi dışında futbolla ilgili hemen her şeyi öğreniyorum. şöyle yazının başında kolay görülecek net biçimde maç saat kaçta, hani kanalda bilgisi nedense verilmiyor. Galiba bu sayfaları hazırlayanlar futbol seyircisinin az okuduğunu ve onları biraz okumaya teşvik için bu bilginin gizlendiği sayfalar hazırlamış da olabilir.

***

Neyse böyle bir arayıştan sonra yine bulamayınca yanlış takımı tutsa da iyi bir futbol seyircisi olduğunu bildiğim Ertuğrul Özkök’ü aradım.

Meğer o da bu bilginin site sayfalarında saklanmasından şikayetçiymiş. Neyse sonunda maçların TRT1’de verileceğini ve o gece maçımızın sat 22.00 de olacağını söyledi.

***

Ben o an adamın aslında Beelzebub olduğunu henüz bilmediğimden inandım ve saat 22.00 de televizyonu açtım.

Tabii ortada maçımız filan yoktu. 19.00’da başlayıp çoktan bitmiş ve harika da bir maç olmuş.

Beelzebub’un bana bilinçli kötülük yapmak için verdiği yanlış bilgi nedeniyle çok seyretmeyi istediğim maçı seyredememiştim.

bana yanlış bilgiyi bilinçli verdiği düşünüyorum çünkü:

1- bana maç  22.00’de başlayacak dedi. Eğer iyi niyetle bunu o da yanlış biliyor olabilir diyorsanız ben de madem yanlış biliyordu peki kendisi doğru saatte televizyonu açıp maçı nasıl izleyebildi diye sorarım size. ortada tam Beelzebub’a yakışan bir bilinçli yanıltma ve nedensiz kötülük yapma arzusu var. verilebilecek başka makul cevap  yok ortada.

2- yine diyelim ki saat 19.00’da maçı seyretmeye oturduğunda normal bir insanın aklına ‘yahu ben bu serdar’a yanlış bilgi verdim, dur şuna bir mesaj çekeyim’ gelmez mi yahu? eğer o insan aynı zamanda Beelzebub değilse bunu diyebilirdi tabii, ama o bunu o an yapacağına ertesi gün yaptı.

***

şimdi size soruyorum bir insanın başka bir insana hasretle ve heyecanla beklediği bir maçın saati hakkında böylesine ağır bir  hareket yapması o adam aslında Beelzebub değilse mümkün müdür? bunun başka bir mantıki açıklaması var mı? bu nedenle bundan sonra İstanbul veya bodrum’da karşılaşırsanız, ne kadar şık giyinirse giyinsin, ne kadar nazik konuşursa konuşsun, onun aslında Beelzebub olduğunu unutmayın ve hareketlerinizi ona göre ayarlayın.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.