Murat Kurum kaybedebileceğinin ikinci sinyalini verdi

13 Mart 2024
Kurum aynı meydanda daha önce simit de dağıttı

Coşkulu kampanya yaptıkça iyice dibe vurmaya başlayan ve gördüğüm kadarıyla ortada hiç görünmese çok daha iyi olabileceğini anladığından paniklemiş de olan Murat Kurum’un seçimi kaybedeceğinin ilk sinyali İstanbul’a belediye başkanı seçilecek bir kampanyada ‘biz kazanırsak Gazze’deki mazlumlar kazanacak’ diye konuşmasıydı. 

***

Söyleneni dinlemeyen ve dinlese de anlamayan kalabalıklar bu manasız lafı da alkışladı tabii. Kimse çıkıp da ne alaka, sen Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği için kampanya filan mı yaptığını sanıyordun, İstanbul’a belediye başkanı olursan bunun Gazze’ye ne yararı olabilir, ne yani İstanbul Telaviv’e savaş mı açacak, yoksa sen İstanbul’u  bırakıp Gazze’ye mi kanalizasyon borusu döşeyeceksin diye sormadı. bu lafının anlamsızlığı geçiştirildi.

***

Murat Kurum İstanbul insanını seçimi mutlaka kaybedeceğine inandıramamış olduğunu sandığından olsa gerek kaybetmekte olduğunu vurgulamak için ikinci manasız lafı da söyledi. bu defa “31 Mart’ta bir tarafta Ayasofya müze olsun diyenler, diğer tarafta Ayasofya’nın sesi sonsuza dek yankılansın diyenler var” dedi.

***

Bu bana gayet tabii ki geçen yerel seçimde Binali Yıldırım’ın kaybedeceğini anlayan Tayyip Erdoğan’ın ‘Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz? Mesele bu kadar önemli’ diye konuşmasını hatırlattı. o konuşmadan sonra ne olduğunu hatırlayın, Sisi denen Ekrem İmamoğlu Erdoğan’ın adayına yaptığı farkı neredeyse 10’a katladı.

***

bu tür konuşmalar konuşanın çaresizliğini göstermekten başka hiçbir işe yaramıyor. 31 Mart yaklaşırken Erdoğan’ın full time İstanbul’da kampanya yapacağı söyleniyor. bakalım daha neler neler duyacağız.

***

Murat Kurum saçma konuşmak ve gaf yapmak dışında kampanyasında şöyle şeyler de yapıyor:

Pendik’teki Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Çankırılı Yarenler Hemşeri Buluşmaları” programına katıldı. Yarenlerin yöresel türküler seslendirdiği kilim serili sahneye protokol üyeleriyle gelen Kurum ayakkabılarını çıkararak yarenlerin baş ağasının yanına oturdu. Yarenler aralarına katılan Kurum’a geleneksel yelek ve kuşak giydirdi.

daha sona türkü söyledi mi bilmiyorum ama inşallah söylememiştir. çünkü tipinin bizde yarattığı beklentiye rağmen türkü söylemeyi de beceremiyor.

***

bu seçimde kimi desteklediğim herhalde artık açıktır. Fatih Altaylı’nın YouTube programına katılan Ekrem İmamoğlu’nu dinledikten sonra onu hem daha çok takdir ettim ve modern Türkiye’nin geleceğinin onda olacağına yeniden inandım. Bu arada CHP’den de ayrılsa daha iyi olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.