Türkiye’de işler aslında yolunda

17 Ekim 2024
Homemade Barbecue Pork Chops Ready to Eat

Her ne kadar artık rutin bir günde sokakta yürürken bile yanımdan geçen her adama acaba bu da seri kadın katili mi diye bakmaya başlasam da, veya benim yaşımda bir adam gördüğüm zaman acaba bunun da evinde 12 yaşında çocuk gelin var mıdır diye kuşkuya düşsem de, ayrıca acaba bu gece evime bakalım sağsalim bir sapık tarafından kesilmeden varabilecek miyim diye her defasında endişelensem de yeni  Türkiye’nin bu yeni normaline rağmen bu ülkede hala iyi gelişmeler olduğunu düşündüren  işler oluyor etrafta.

***

Büyük bölümü zırcahil vasatlardan ibaret olan geri kalanını da her an sapıttırmaya eğilimli nüfusumuza rağmen hayata hala iyimser bakabilmem eşim Rana’nın sinirini bozuyor, bunun farkındayım.

beni Türkiye’nin zırcahil, cemaatçi, karanlık ortamında bile iyimser yapabilen bu deformasyonumu mizah yazarı olmamla açıklamaya çalışıyorum. Gerçi psikiyatristim bunu açıklamanın mizahçı olmamla alakası olmadığını söyleyip durumumu benim artık tımarhaneye kapatılacak kadar delirmiş olmama bağlama eğiliminde olsa da bu ortamda bile iyi olarak  gördüğüm gelişmeleri anlatmayı sürdüreceğim. bunu eşim Rana bir gün artık dayanamayarak beni öldürünceye kadar yapmaya kararlıyım.

***

bazı et ürünlerinde domuz eti parçaları olduğu anlaşıldı. bunun neden bu kadar panik uyandırabildiği benim için meçhul. vasatın insanları büyük ihtimalle domuz etinin ne kadar lezzetli olabildiğini bilmiyordur. bu işte beni tek üzen yön domuz etinin sadece parça olarak kullanılması. Benim tercihim domuz köfteleri, kebapları ve arada hoş bir sürpriz olarak domuz pirzolası da sunulması. ama yine de sadece parçayla yetineceksek bunun bile ülke koşullarında küçük de olsa bir iyileşme olduğunu görmeliyiz.

***

karanlık ortamda bana umut ve iyimserlik veren ilk gelişme buydu. Ama sonra öyle bir gelişme daha oldu ki bu ülkenin bile geleceği hakkında coşkulu iyimserlikle dolmama neden oldu. bazı kebaplarda tekila, kokoreçte viski tespit edilmiş. İnsana Türkiye’nin aslında ne kadar muhteşem bir ülke olduğunu düşündürecek bir gelişme bu. kebaplarda neden tekila yerine rakı kullanmadıklarını merak etmekle birlikte (kokoreçle viskiyi bu akşam mutlaka deneyeceğim) benim gibi bugüne kadar ikram edilmiş hiçbir içkiye hayır dememiş bir insan için bu iki lezzetin bir arada kullanılması muhteşem geldi. Ben lahmacuna eşlik etmesi için kırmızı şarabı tercih ettiğimden şimdi yiyeceklere içki katan kaliteli insanlardan bu defa kırmızı şaraplı lahmacun gelmesini de hasretle bekliyorum. bu da olursa ve eğer bir de lahmacunda domuz eti kullanılırsa bu benim bu ülkeyi daha da çok sevmeme yol açacak. bunu şimdiden ilan ediyorum.

***

ve sonunda bu konuda bir altın vuruş da geldi.

son olarak Tarım ve Orman bakanlığının taklit ve tağşiş edilen gıdalar listesinde yer alan 17 gıdadan cinsel gücü arttıran ilaçlarda kullanılan etken madde çıktığı açıklandı. 

haydi domuz etine ve içkiye tepkinizi anlamaya çalıştık diyelim, peki bu sonuncuya tepkinizin anlamı nedir? kebabın cinsel gücü arttırması güzel bir şey değil mi yani? 

bakın Türkiye size içkili ve cinsel gücü arttıran gıdalılarıyla son derece keyifli ve sonu mutlulukla biten bir geceyi ekstra uğraş vermeden yaşayabilmek için bir fırsat vermiş. bunun bile hayrını bilmiyorsunuz, sanki  kızıyormuş gibi yapıyorsunuz. sizin mutlu olabilmeniz için bu yapılanları takdir edin ve artık susun.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.